Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Olifirov_O.V.,_Gaydar_O.V.Upravlinski_inform._s...doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
4.33 Mб
Скачать

Модуль "Імпорт даних в it Audit: Аудитор"

Програма IT Audit: Аудитор забезпечує можливість завантаження експортованих з бухгалтерських і управлінських програм даних. У результаті роботи аудитора з інформацією клієнта в електронному виді істотно знижуються тимчасові витрати на проведення аудита, підвищується якість його проведення. Більше того, без виконання імпорту даних бухгалтерського обліку аудируємого підприємства, часом неможливо ефективно виконати ряд аудиторських процедур.

Програма IT Audit: Аудитор дозволяє завантажити дані з файлів найпоширеніших форматів зберігання даних: dbf, txt, xls, mdb, mdf.

Перед проведенням імпорту в програму IT Audit: Аудитор необхідно відповідні дані завантажити з бухгалтерської програми аудируємого підприємства. Користувачам програми IT Audit: Аудитор надаються оброблювачі, що дозволяють із програми 1С: Бухгалтерія 7.7, 8.0 завантажувати в dbf-файли необхідну інформацію (проводки за відповідний період, сальдо на звітну дату у розрізі аналітики, плану рахунків, оборотно-сальдову відомість, використані довідники, а також іншу інформацію). У складі поточного супроводу користувачам програми надаються оброблювачі до найпоширеніших бухгалтерських програм.

Залежно від обсягу даних і технічних параметрів комп'ютерної техніки, імпорт даних із програми 1С: Підприємство 7.7. в обсязі 500.000 рядків проводяться протягом 5-10 хвилин. Програма дозволяє імпортувати дані бухгалтерського обліку в обсязі більше 1 млн. рядків.

  • Імпортовані дані бухгалтерського обліку в програму IT Audit: Аудитор використаються з метою:

  • розподілу рівня істотності на рахунках бухгалтерського обліку;

  • опису господарських операцій клієнта;

  • проведення вибіркового дослідження;

  • автоматичного заповнення робочих документів аудитора.

Модуль "Вибіркове дослідження"

Модуль "Вибіркове дослідження" призначений для проведення вибіркового дослідження перевіряє що сукупно і поширення отриманих результатів на всю аналізовану сукупність (екстраполяція). У програмі реалізований метод визначення кількості елементів, що підлягають включенню у вибіркову сукупність при проведенні вибіркового дослідження, представлений на "Науково-методичній конференції "Аудит відповідно до МСА (міжнародні стандарти аудита)" у рамках проекту Тасис".

У програмі IT Audit: Аудитор реалізовані наступні способи відбору елементів:

  • нестатистичний;

  • повторний (неповторний) власницько-випадковий;

  • систематичний (механічний);

  • монетарний повторний (неповторний) власницько-випадковий;

  • монетарний систематичний (механічний).

Користувачі мають можливість відібрати елементи, які передбачається перевірити суцільним образом (елементи, що перевищують рівень істотності, ключові елементи).

З метою узагальнення інформації про виявлені порушення по відповідній операції з довідника "Потенційні порушення" вибирається знайдене порушення і приводиться його сума.

На підставі обсягу виявлених у результаті аудита порушень, з урахуванням обраного способу розподілу результатів вибірки, проводиться розрахунок статистичних даних (дисперсія, коефіцієнт варіації, вартість сукупності, середнє значення й т.д.) і розподіл виявлених помилок на генеральну сукупність (екстраполяція).