Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Olifirov_O.V.,_Gaydar_O.V.Upravlinski_inform._s...doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
4.33 Mб
Скачать

Модуль "Автоматичне заповнення робочих документів"

Особливістю програми є можливість завантаження даних бухгалтерського обліку клієнта безпосередньо в робочі документи аудитора, що забезпечує істотне зниження тимчасових витрат на документування виконуваних аудиторських процедур.

Можливості програми IT Audit: Аудитор дозволяють створювати робочі документи й налаштовувати їх на автоматичне заповнення безпосередньо користувачами програми.

Модуль "Систематизація виявлених порушень"

Модуль "Виявлені порушення" призначений для узагальнення виявлених порушень при проведенні аудита.

Виявлені порушення можна узагальнити й згрупувати на етапі аудита й фінансовому році, що є необхідним при підготовці аудиторського висновку. Вплив виявлених порушень на звітності клієнта узагальнюються у формі "Альтернативна звітність". У результаті, аудиторові надається можливість відбору зауважень, які вплинули на відповідну звітність.

На основі виявлених при проведенні аудита порушень й їхніх описів автоматично формується письмова інформація, що вивантажується в "Microsoft Word". Структура звіту аудитора може бути самостійно змінена користувачем відповідно до застосованих стандартів.

Модуль "Зайнятість співробітників"

У програмі IT Audit: Аудитор надається можливість обліку планової і фактичної зайнятості співробітників аудиторської фірми й настроювання "Графіка робіт" (установка режиму роботи) у розрізі:

  • холдингу (об'єднання аудиторських фірм);

  • компанії (юридичної особи);

  • підрозділу;

  • співробітників.

Структура "Графіка робіт" надає можливість настроювання різних варіантів графіка в організаціях і підрозділах, а також установлювати індивідуальний графік зайнятості співробітникам, у тому числі на певний час (наприклад, при знаходженні у відрядженні).

У програмі IT Audit: Аудитор кожен співробітник може ознайомитися із графіком його планованої зайнятості, а також внести інформацію про свою фактичну зайнятість. З метою забезпечення контролю уведена працівником інформація може коректуватися й затверджуватися вповноваженим співробітником.

На підставі інформації про плановану й фактичну зайнятість співробітників можна сформувати різні звіти. Наприклад, узагальнити інформацію про наявність вільного часу, відпрацьований час за певним договором із клієнтом, виду зайнятості ( довідник, що налаштовується користувачем,).

Модуль "Звіт аудитора" і "Аудиторський висновок"

У програмі IT Audit: Аудитор користувачам надана можливість внесення шаблона опису потенційних порушень, виявлених при проведенні аудита.

Опис порушення проводиться за наступною структурою:

  • короткий зміст порушення;

  • опис ситуації;

  • нормативна база;

  • висновки;

  • рекомендації.

При використанні аудиторською фірмою іншої структури опису порушення, вона також може бути настроєна в програмі відповідно до внутріфірмових стандартів.

При виявленні порушення на підприємстві, аудитор вибирає з довідника відповідне порушення. Якщо в довіднику відсутнє опис виявленого порушення, аудитор може самостійно внести відповідне порушення в довідник "Потенційних порушень" або додати порушення винятково для підприємства, що перевіряє.

Виявлені при проведенні аудита порушення можуть бути автоматично перенесені у звіт аудитора (письмову інформацію).