Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Olifirov_O.V.,_Gaydar_O.V.Upravlinski_inform._s...doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
4.33 Mб
Скачать

Модуль "Фінансовий аналіз"

На підставі внесених даних бухгалтерської звітності проводиться розрахунок коефіцієнтів фінансового аналізу, використовуючи найпоширеніші методики.

Користувачеві надана можливість самостійного настроювання й створення методики фінансового аналізу. Створення (зміна) методики фінансового аналізу проводиться звичним для користувачів способом за аналогією з Microsoft Excel.

Програма IT Audit: Аудитор дозволяє розрахувати рівень істотності, використовуючи найпоширеніші способи, а також розподілити прийнятий рівень істотності на рахунках бухгалтерського обліку відповідно до вимог пункту 6 Правила (Стандарту) N 4 "Істотність в аудиті".

Користувачам програми надається можливість самостійного настроювання варіантів розрахунку рівня істотності й використовуємих показників звітності. При створенні варіантів розрахунку рівня істотності користувач вибирає форми звітності й показники, що беруть участь у розрахунку планованого рівня істотності. Створений варіант надалі використається при розрахунку рівня істотності аудируємого підприємства.

Метод фінансових показників

Розрахунок загального рівня істотності по даному методу заснований на певних показниках бухгалтерської звітності з обліком їхніх вагових коефіцієнтів і рекомендований до застосування Правилом (Стандартом) аудиторської діяльності "Істотність й аудиторський ризик". Користувачам програми надається можливість настроювання показників, що беруть участь у розрахунку рівня істотності.

Метод сальдо і оборотів по рахунках

Розрахунок загального рівня істотності проводиться за даними залишків й оборотів на рахунках бухгалтерського обліку за аналізований період (докладна методика визначення рівня істотності наведена в Короткій користувальницькій документації).

Загальний рівень істотності може бути розподілений на рахунках бухгалтерського обліку, а надалі, і по господарських операціях. Вимога на розподілі рівня істотності відносно залишків по окремих рахунках бухгалтерського обліку, групам однорідних операцій установлено пунктом 6 Правила (Стандарту) N 4 "Істотність в аудиті".

Модуль "Опис господарських операцій клієнта"

Модуль "Журнал господарських операцій"  призначений для вивчення операцій підприємства, що перевіряє, на етапі планування аудита й (або) безпосередньо в процесі його проведення. Функціонал даного модуля дозволяє деталізувати "Програму аудита" стосовно до підприємства, що перевіряється. Вивчення господарських операцій ефективніше проводити на підставі імпортованих даних бухгалтерського обліку клієнта.

Описання господарських операцій проводиться в розрізі рахунків бухгалтерського обліку з наступним угрупованням проводок (залишків на рахунках) по однорідній господарській операції.

На описаних господарських операціях є можливість:

  • установити виконавця (співробітника аудиторської фірми, що буде перевіряти розглянуту господарську операцію);

  • написати виконавцеві питання;

  • зафіксувати виявлені порушення;

  • вибрати аудиторські процедури, які варто використати для перевірки господарської операції (сальдо на рахунку). Обрані процедури автоматично формують "Програму аудита";

  • описати систему внутрішнього контролю на підприємстві що перевіряється, у розрізі господарських операцій;

  • установити рівень аудиторських ризиків на господарських операціях;

  • установити подальшу стратегію перевірки.

По кожній операції може бути проведено вибіркове дослідження й (або) автоматично заповнений робочий документ аудитора.