Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
М-г_тести та сит_МО.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
1.65 Mб
Скачать

Ситуація 1

Назву торговельної марки "Винко" обрано не випадково, оскільки вона складається з основних принципів роботи підприємства ТОВ "Винконцерн", заснованого у 1977 році: "Вековые традиции, Изысканный вкус, Невероятное мастерство, Качество мечты, Оптимальная цена".

Сполучення унікальних природних умов, досвіду швейцарських виноробів, майстерності кращих технологів Болгарії та України, а також сучасного італійського та німецького обладнання дозволяє торговельній марці "Винко" створювати продукцію, яка має відмінну якість, стабільний попит і доступну ціну.

Асортиментний ряд компанії представлено декількома серіями: марочні, сортові, ординарні вина, вермути, ароматизовані вина и коньяки. Кожна серія має свій індивідуальний дизайн, оригінальну пляшку, етикетку і витримано в єдиному стилі.

Для гарантії якості продукції, на підприємстві ТОВ "Винконцерн" створено замкнутий цикл виробництва – від вирощування винограду, до розливу готової продукції.

Технологи проводять обробку вина, намагаючись максимально зберегти його натуральні властивості. Це такі заходи як очистка, фільтрація за новітніми методиками. При перевірці готової продукції користуються міжнародними стандартами, ведеться жорсткий контроль на наявність у вині шкідливих речовин. Застосування нових технологій дозволяє збільшити термін гарантійного збереження продукції до одного року. У підвалах, де розташовані ємкості с вином, підтримується постійна вологість и температура повітря, це дозволяє уникнути хвороби и порчу продукції.

Завдання:

  1. Обґрунтуйте необхідність проведення маркетингових досліджень при випуску нового вина. За якими напрямками їх доцільно проводити?

  2. Які методи маркетингових досліджень доцільно використовувати при випуску нового вина?

  3. Розробіть маркетингову інформаційну систему для підприємства.

Ситуація 2

Комп’ютерні супермаркети "Нова електроніка" продає сучасні й надійні комп’ютери АМИ (гарантія 3 роки), принтери, сканери, ноутбуки, мобільні телефони, цифрові камери, МР3-плеєри, ігрові маніпулятори. Також покупцям пропонується безкоштовне навчання роботі на комп’ютері, безкоштовна доставка й установка, консультації спеціалістів, оформлення кредиту (1 % на місяць, перший внесок 10 %). При відкритті нових супермаркетів компанія розсилає потенційним покупцям запрошення-купони зі знижкою 3 % на купівлю комп’ютеру АМИ.

Завдання:

  1. Обґрунтуйте необхідність проведення маркетингових досліджень при відкритті нового супермаркету. За якими напрямками їх доцільно проводити?

  2. Які методи маркетингових досліджень доцільно використовувати при відкритті нових супермаркетів?

  3. Розробіть маркетингову інформаційну систему для підприємства.

Ситуація 3

Керівництво магазина Ermenegіldo Zegna у м.Києві при просуванні нової колекції одягу орієнтується спочатку на "лідерів думок" за допомогою прямих розсилань по базі даних клієнтів, розсилань по адресах заможних споживачів, телефонних дзвінків постійним покупцям. Керівництво магазина вважає, що за лідерами незабаром підуть інші покупці, сприйнявши поведінку лідерів (покупку предметів колекції "Х" у магазині "В") як сигнал до дії.

Завдання:

Визначте основні напрямки маркетингових досліджень покупців, які проводяться в магазині.