Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
М-г_тести та сит_МО.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
1.65 Mб
Скачать

Ситуація 1

ТОВ "Люстдорф" – виробник молока, відомого під торговельною маркою "На здоровье".

Молоко "На здоровье" – це смачний та корисний продукт. Природні властивості свіжого молока гармонійно поєднується в ньому з вітамінами та кальцієм, які підвищують захисні сили Вашого організму. Молоко "На здоровье" дарує дорослим і дітям розмаїття традиційних та екзотичних смаків:

  • витончений смак молока "На здоровье" з полуницею наповнить Вас солодкою мелодією чарівної пісні;

  • екзотичний смак молока "На здоровье" з бананом подарує Вам сонячні ритми яскравого літа;

  • густий смак молока "На здоровье" з шоколадом подарує Вам веселий настрій та запас енергії на цілий день;

  • ніжний смак молока "На здоровье" з персиком поверне Вас у теплі обійми південного літа;

  • чудовий смак молока "На здоровье" з вишнею нагадає Вам про літній сад, наповнений ароматом соковитих плодів;

  • вишуканий смак кокосового горіха, зігрітого щедрим тропічним сонцем, - це маленький подарунок від молока "На здоровье" з кокосом.

Завдання:

  1. Охарактеризуйте стратегію охоплення ринку підприємства.

  2. Обґрунтуйте, які методи дослідження попиту доцільно використовувати ТОВ "Люстдорф".

Ситуація 2

Компанія THOMAS, яка розробляє і виробляє техніку у Західній Німеччині з 1900 року, представляє нову розробку своїх інженерів – миючі пилососи з аквафільтрами нового покоління.

Миючі пилососи THOMAS можна застосовувати для прибирання пилу (сухе прибирання) на килимах і твердих поверхнях, на м'яких меблях, в автомобільних салонах і важкодоступних місцях, а також для вологого прибирання – чистки килимів і видалення плям, миття твердих поверхонь, чистка м'яких меблів з видаленням плям, миття вікон, вітражів, дзеркал.

Продукція THOMAS має гарантію 2 роки, яка діє на території всієї України.

Завдання:

  1. Охарактеризуйте стратегію охоплення ринку підприємства.

  2. Обґрунтуйте, які методи дослідження попиту доцільно використовувати компанії THOMAS.

Ситуація 3

Міжнародна компанія "Витмарк" виробляє на потужностях Одеського консервного заводу дитячого харчування продукцію під торговельною маркою "Jaffa". Компанія "Витмарк", ретельно дослідивши ринок і вивчивши попит споживачів, почала виробництво серії натуральних сокових напоїв "Sokko" ("Juіcy Drіng") у тетрапаках, у тому числі унікальний напій "Банан-полуниця" – нектар з антидепресивним впливом. Компанія "Витмарк" здійснює реалізацію своєї продукції через різних посередників, проводить рекламу в засобах масової інформації.

Завдання:

Укажіть які методи оцінки поточного попиту (реалізованого, незадоволеного й попиту, що формується) варто використати підприємству.

Ситуація 4

ЗАТ "Група "Норд", завдяки освоєння сучасної технології виробництва, забезпечило високу якість своєї продукції. Вся вона сертифікована не тільки в УКРСЕПРО, але й у західних, зокрема , ДЕМКО (Данія). Холодильники "Норд" під відомими європейськими торговельними марками виставлено в магазинах Німеччини, Франції, Італії поруч зі світовими брендами, зокрема Bosh. На внутрішньому ринку ЗАТ орієнтується на всі верстви населення: на молодь, для якої випускає двох- і трикамерні холодильники "Норд"; на літніх громадян, яким адресовані однокамерні холодильники "Донбас" й "Дніпро". Вся продукція високої якості й у той же час є відносно недорогою, завдяки чому вона доступна всім. "Норд" надав вітчизняному споживачеві "купувати українське й зміцнювати державу".

Завдання:

Охарактеризуйте маркетингові стратегії ЗАТ "Група "Норд" у сфері сегментації ринку.