Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
М-г_тести та сит_МО.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
1.65 Mб
Скачать

Ситуація 3

Магазин "Дом кожи" продає куртки (від 1150 грн.), дублянки (від 1650 грн.), сумки (від 220 грн.) в широкому асортименті. Оплата товарів здійснюється готівкою, безготівковим розрахунком, кредитною карткою, а також можливе оформлення кредиту. Виконуються індивідуальні замовлення покупців із зростом від 140 до 220 см і з обсягом талії до 200 см. У магазині діє гнучка система знижок, проводяться розіграші призів за номерами дисконтних карток.

Завдання:

  1. Розкрийте зміст концепції маркетингу, яку використовує магазин.

  2. Охарактеризуйте елементи комплексу маркетингу, які використовує магазин.

  3. Розробіть приватну систему маркетингової діяльності для магазину.

  4. Розробіть рекомендації щодо удосконалення елементів комплексу маркетингу для магазину.

Ситуація 4

Національна мережа центрів "Декор сервіс" продає товари оптом та у роздріб. Асортимент мережі представлено такими товарами: понад 300 видів лінолеуму різної товщини (від 1 до 4 мм), ширини (1,5-4 м); понад 250 видів килимового покриття різної ширини (2-5 м); ламінована підлога всіх відтінків натурального дерева; найширший асортимент паркетної дошки; килими (виробництво: Непал, Тибет, Марокко, Індія, Китай, Туркменістан, Бельгія, Югославія, Франція); комерційні покриття для громадських приміщень; плитка для підлоги для внутрішнього та зовнішнього використання; шпалери; карнизи (класичні дерев'яні, стилю модерн, з бамбуку, ковані); сантехніка; плитка (виробництво: Іспанія).

Також "Декор сервіс" пропонує ексклюзивні колекції лінолеуму та килимових покриття на замовлення, килими ручної роботи, комерційне покриття – за ціною поставки, а також нові колекції лінолеуму, килимів та ковроліну.

Магазини мережі працюють без перерви та вихідних.

Завдання:

  1. Розкрийте зміст концепції маркетингу, яку використовує підприємство "Декор сервіс".

  2. Охарактеризуйте елементи комплексу маркетингу, які використовує підприємство "Декор сервіс".

  3. Розробіть приватну систему маркетингової діяльності для підприємства "Декор сервіс".

  4. Розробіть рекомендації щодо удосконалення елементів комплексу маркетингу для підприємства "Декор сервіс".

Ситуація 5

Компанія THOMAS, яка розробляє і виробляє техніку у Західній Німеччині з 1900 року, представляє нову розробку своїх інженерів – миючі пилососи з аквафільтрами нового покоління.

Миючі пилососи THOMAS можна застосовувати для прибирання пилу (сухе прибирання) на килимах і твердих поверхнях, на м'яких меблях, в автомобільних салонах і важкодоступних місцях, а також для вологого прибирання – чистки килимів і видалення плям, миття твердих поверхонь, чистка м'яких меблів з видаленням плям, миття вікон, вітражів, дзеркал.

Продукція THOMAS має гарантію 2 роки, яка діє на території всієї України.

Завдання:

  1. Охарактеризуйте елементи комплексу маркетингу, які використовує компанія THOMAS.

  2. Розробіть рекомендації щодо удосконалення маркетингової діяльності компанії THOMAS.

Ситуація 6

Комп’ютерні супермаркети "Нова електроніка" розробили програму комп'ютерізації Донбасу "Народний комп’ютер АМИ". При реалізації цієї програми комп’ютери пропонувались за доступною ціною з безкоштовним навчанням і з можливістю оформлення кредиту.

При купівлі комп’ютеру надавались такі види послуг: 3 роки гарантії, 5 годин Інтернет, навчання комп’ютерній грамотності в НЦ "Мережна Академія АМИ", безкоштовна доставка й установка у Донецьку, Авдіївці, Макіївці, Горлівці, Ясиноватій, Красногоровці, Мар'їнці, Оленівці, Красноармійську.

Завдання:

  1. Охарактеризуйте елементи комплексу маркетингу, які використовують супермаркети "Нова електроніка".

  2. Розробіть рекомендації щодо удосконалення маркетингової діяльності супермаркетів "Нова електроніка".