Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
М-г_тести та сит_МО.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
1.65 Mб
Скачать

Ситуація 1

Мережа магазинів "Comfy" до дня сміху проводить "місяць смішних цін": ціни знижено на пилососи BOSCH з 693 до 539 грн., праски PHILIPS – з 181,5 до 139 грн., електрочайники PHILIPS – з 170,5 до 129 грн., електрочайники TEFAL – з 165 до 129 грн., сковорідки TEFAL – з 82,5 до 59 грн.

Також покупцям надається можливість оформити кредит за 0 % з першим внеском 0 грн., безкоштовна послуга доставки й установки пральних машин.

Завдання:

  1. Охарактеризуйте "ціну в комплексі маркетингу" " Comfy ".

  2. Розробіть цінові стратегії для товарів, що продаються у мережі магазинів " Comfy".

  3. Які методи ціноутворення доцільно використовувати цим магазинам?

Ситуація 2

Мережа магазинів електроніки "Ельдорадо" продає телевізори, відеоплеєри, відеомагнітофони, DVD-плеєри, мобільні телефони, музичні центри, відеокамери, фотоапарати, комп'ютери, газові та електричні плити, пилососи, утюги, кондиціонери, холодильники, пральні машини тощо.

"Ельдорадо" – територія низьких цін". В магазинах "Ельдорадо" пропонується програма додаткового сервісу, безкоштовна стандартна установка, а також можливість оформлення товарів у кредит.

Завдання:

  1. Розробіть цінові стратегії для товарів, що продаються у мережі магазинів "Ельдорадо".

  2. Які методи ціноутворення доцільно використовувати цим магазинам?

Ситуація 3

ТОВ "БМБ Компаунд" (м.Київ) – виробник елітних шоколадних глазурей і мас для морозива, розширюючи й удосконалюючи свій асортимент в цьому сезоні пропонує новий продукт для морозива – шоколадні краплі, а також нову європейську розфасовку глазурей – у пластинах. Девіз ТОВ – "Морозиво майбутнього одягається у нас!" За результатами незалежного дослідження ринку українських виробників, проведеного Асамблеєю ділових кіл України, продукція "БМБ Компаунд" нагороджена у сфері якості "Вища проба" і занесена в "Регістр кращих товарів України".

Завдання:

Визначте, які цінові стратегії доцільно використовувати підприємству на нові й традиційні товари.

Ситуація 4

"Союз-Віктан" – найбільше підприємство з виготовлення безалкогольних й алкогольних напоїв (понад 50 найменувань), серед яких: класична "вогненна вода", настойки, газовані й негазовані слабоалкогольні напої, шампанське й мінеральна вода. Керівництво підприємства розмістило повідомлення в засобах масової інформації про те, що цього року воно почало виробництво зовсім нової унікальної "ексклюзивної серії" напоїв; продукція "Союз-Віктан" відзначена 4 Гран-прі, 48 золотими, 18 срібними й 7 бронзовими нагородами за її якість й оформлення на найбільших виставках у Брюсселі, Москві, Санкт-Петербурзі, Києві й інших містах. "Союз-Віктан" регулярно виступає співорганізатором і спонсором спортивних заходів і телетрансляцій різних подій світового рівня.

Завдання:

Визначте, які цінові стратегії доцільно використовувати "Союз-Віктан" на свою продукцію.

Ситуація 5

Кава "Tchibo" відтепер випускається у новій, удосконаленій, більш зручній упаковці. Асортимент представлено 4 смаками:

  • Tchibo Exclusive – вишукана та ароматна кава з добірних сортів арабіки, вирощених на плоскогір'ях Кенії;

  • Tchibo Mild – м'яка та ніжна кава з зерен із Бразілії – першої в світі країни за обсягом виробництва кави;

  • Tchibo Mocca – міцна та тонізуюча кава з добірних зерен, що походять із Гватемали;

  • Tchibo Family – кава для всієї родини з добірних м'яких сортів арабіки з різних країн кавового поясу з переважанням зерен із Венесуели.

Завдання:

  1. Розробіть цінові стратегії для кави"Tchibo".

  2. Визначте методи ціноутворення, які доцільно використовувати?