Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
М-г_тести та сит_МО.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
1.65 Mб
Скачать

Ситуація 1

Салон світла "Світлофор" пропонує ексклюзивний товар від фірм-виробників: KOLARZ (Австрія), RECCAGNI ANGELO (Італія), BRILUX (Польща), PHILIPS (Голландія), RUGGIU, XENON (Іспанія), AGGIO MARIO (Італія). Протягом місяця покупцям надаються знижки до 10 %.

Завдання:

  1. Охарактеризуйте "товар у комплексі маркетингу" салону "Світлофор".

  2. Розробіть рекомендації щодо удосконалення "товару у комплексі маркетингу" підприємства.

Ситуація 2

"Філіп Морріс Україна" презентує оновлений "Союз Аполлон". Відтепер ця відома марка пропонує високоякісні сигарети з новою сумішшю імпортованих тютюнів у сучасному упакуванні. А також – "Союз Аполлон Лайтс" із білим фільтром для шанувальників легкого смаку.

Сигарети "Союз Аполлон" – це вибір тих, хто віддає належне справжній якості та помірній ціні.

Завдання:

  1. Охарактеризуйте "товар у комплексі маркетингу" компанії "Філіп Морріс Україна".

  2. Розробіть рекомендації щодо удосконалення "товару у комплексі маркетингу" компанії.

Ситуація 3

10 років компанія "Майський чай" поставляє в Росію, в Україну, у країни СНД й інші держави чай з кращих світових плантацій. Сьогодні "майський" асортимент нараховує понад 50 найменувань кращих сортів цейлонського, індійського и китайського чаю.

Завдяки ручній зборці чайного листа и бережній переробці, "Майський чай" отримує незабутній букет и тонізуючі властивості. Це справжній безпримесний елітний чай, який було відмічено на російських и міжнародних виставках 20 золотими медалями якості, медаллю "Екологічно безпечна продукція", Золотим Знаком Якості "Російська марка" и званням "Народна марка".

Перед тим, як потрапити на прилавок, "Майський чай" проходить багатоступеневий контроль якості. На кожній пачці "Майського чаю" указані дати збору, упакування, і термін придатності – такої детальної інформації не дає жодний з чайних постачальників.

Завдання:

  1. Охарактеризуйте "товар у комплексі маркетингу" компанії "Майський чай".

  2. Розробіть рекомендації щодо удосконалення "товару у комплексі маркетингу" компанії.

Ситуація 4

"Золотий колос" – горілка, виготовлена з пшеничних спиртів класу "Люкс". Особливим, ексклюзивним образом приготовлені пшеничні колоски прикрашають кожну пляшку, ні у кого не залишаючи сумнівів з чого зроблено напій. Свій бездоганний зовнішній вигляд і свіжість пшеничний колос зберігає лише в горілці вищої очистки з мінімальним вмістом сивушних олій і альдегідів. Це і є найкращий фірмовий захист якості ТМ "Золотий колос".

Завдання:

  1. Охарактеризуйте "товар у комплексі маркетингу" компанії "Золотий колос".

  2. Розробіть рекомендації щодо удосконалення "товару у комплексі маркетингу" компанії.

Ситуація 5

ARDO випустила нову лінію електропобутової техніки SOFT LINE. При її створенні використовувались передові технічні та дизайнерські рішення, що відповідають вимогам сучасного споживчого ринку. Лінія SOFT LINE об'єднує в собі сучасну естетику, функціональність, надійність і турботу про збереження навколишнього середовища.

ARDO пропонує широку гаму електропобутових приладів: холодильники, морозильні шафи, пральні та посудомийні машини, електричні та газові плити, вбудовану техніку, витяжки та мікрохвильові печі.

Ретельний контроль якості здійснюється на кожному етапі виробництва, а після цього всі готові вироби підлягають ретельній перевірці в робочому режимі.

Завдяки своїй надійності, сучасному дизайну, простоті та функціональності в експлуатації побутова техніка ARDO отримала заслужений успіх і визнання в усій Європі.

Її високу якість підтверджено міжнародними сертифікатами, в тому числі ISO 9001. вироби з маркою ARDO сертифіковані в Україні, вони отримали право використовувати знак Укртеста.

Завдання:

  1. Охарактеризуйте "товар у комплексі маркетингу" підприємства.

  2. Розробіть рекомендації щодо удосконалення "товару у комплексі маркетингу" підприємства.