Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
М-г_тести та сит_МО.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
1.65 Mб
Скачать

Ситуація 1

Менеджер з корпоративних зв'язків і комунікацій компанії "САН Інтербрю Україна" повідомила журналістові Всеукраїнської щоденної газети "Факти" наступну інформацію:

  • пивзавод "Десна" виробляє і реалізує різні традиційні й нові сорти пива "Чернігівського";

  • уперше вийшов на український ринок з новим вітчизняним білим нефільтрованим пшеничним пивом "Чернігівське біле" і забезпечив підприємству цього року друге місце (20,8%) серед українських пивних торговельних марок;

  • торговельна марка "Чернігівське" визнана кращою серед східноєвропейських пивзаводів і підприємству був вручений престижний приз переможця конкурсу якості, що проводиться групою "Інтербрю" – світовим виробником пива, що нараховує у своєму товарному портфелі понад 250 марок пива.

Завдання:

Визначте, які елементи комплексу просування-мікс використовує дане підприємство й охарактеризуйте їх.

Ситуація 2

РR-директор РА "Bates Ukraіne" у своєму інтерв'ю підкреслив, що реалізуючи соціально-освітню програму щодо формування культури споживання різних видів мінеральних вод виробники повинні вести постійний правдивий діалог із громадськістю (споживачами, партнерами, інвесторами, персоналом), засобами масової інформації, держструктурами, задовольняючи їхні інформаційні потреби, як загальні, так і специфічні.

Завдання:

Визначте, які інструменти паблік рілейшнз доцільно використовувати підприємствам-виробникам мінеральної води для формування, збереження або підвищення репутації на ринку.

Ситуація 3

Мережа магазинів "Дім техніки", розташованих у Донецьку, Луганську й Харцизьку, реалізує побутову техніку для будинку "Saturn" (телевізори, пилососи, кондиціонери, пральні машини тощо) – "для будинку на довгі роки". Для інформування, переконання, нагадування споживачам про себе й свої товари магазин "Дім техніки" поширює листівки, у яких зазначений асортимент товарів і ціни на них, а також акцентується увага на тому, що "дешевше – тільки даром". Магазин розміщує купони на покупку товарів із знижкою 5% й одержання подарунка в листівках, які роздають потенційним споживачам. При покупці товарів на суму понад 1000грн. покупець одержує в подарунок йогуртницю, яйцеварку або вафельницю.

Завдання:

  1. Визначте, які елементи комплексу просування використовує дане підприємство й охарактеризуйте їх.

  2. Розробіть рекомендації з їхнього вдосконалення.

Ситуація 4

Датська компанія JYSK (ЮСК) має мережу 1300 магазинів у всьому світі: в країнах Скандинавії (Данії, Швеції, Фінляндії, Норвегії), Балтії, у Полщі, Чехії, Австрії, Германії, Ісландії, Канаді. У країнах Північної та Центральної Європи ЮСК вважається найбільшим оператором на ринку товарів для дому.

ЮСК – це мережа магазинів, де можна придбати всі необхідні товари для дому, які створюють тепло і затишок у вашій оселі.

ЮСК – це європейський рівень обслуговування. ЮСК – це найнижчі ціни.

В Україні мережа оптово-роздрібних магазинів ЮСК розташована у містах Київ, Дніпропетровськ, Миколаїв, Одеса, Харків, Ялта. У м. Донецьку магазин ЮСК відкрився 18 квітня 2008р. за адресою просп. Панфілова, 21-А, ТЦ "Фуршет". З рекламного проспекту магазину ЮСК, які було розповсюджено у житлових масивах у поштові скриньки, одержана наступна інформація:

  • у перші три дні відкриття магазину щоденно першим 100 покупцям надається ковдра у подарунок (при пред’явленні чека на 200 грн. та більше);

  • з 18.04 до 18.05.2008р. здійснюється акція продажу товарів з диференційованим рівнем знижок з ціни від 12,5% до 50%;

  • пред’явнику купона, який розміщено у рекламному буклеті, надається знижка 7% з ціни товару;

  • ЮСК – це добра пропозиція. Постачальником товарів торгової марки ЮСК є ТОВ "Терра-Центр". Товари, що підлягають обов’язковій сертифікації – сертифіковані.

Завдання:

  1. Визначити, які елементи комплексу просування використовуються у магазинах ЮСК та охарактеризувати їх.

  2. Розробити рекомендації щодо удосконалення просування.