Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
М-г_тести та сит_МО.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
1.65 Mб
Скачать

Ситуація 1

Компанія "АМИ", заснована у 1992 році, входить, відповідно до рейтингу Інвестгазети, у п’ятірку ведучих системних інтеграторів України. Компанія "АМИ" реалізувала понад 700 комплексних проектів. Основною метою роботи компанії є побудова на підприємствах клієнтів інтелектуальної інфраструктури, спроможної ефективно функціонувати й адаптуватися до динамічного бізнес-оточення.

Компанія орієнтується на довгострокові відносини з клієнтами і постачальниками і особливе значення приділяє конфіденційності інформації, яку отримує від клієнтів.

Компанія бере на себе зобов’язання виконувати повний цикл послуг: від обстеження і проектування до установки, навчання, супроводу і підтримки готових систем в ході експлуатації.

Компанія "АМИ" – постачальник широкого спектру інфраструктурних рішень і професійного сервісу для забезпечення ефективної діяльності підприємства:

  • прикладної інфраструктури (системи автоматизації оперативно-господарської діяльності, комплексні системи захисту інформації, Інтернет-рішення, прикладне і системне програмне забезпечення, легалізація тощо);

  • мережевої інфраструктури (інформаційна безпека мереж, телекомунікаційні системи тощо);

  • вичислювальної інфраструктури (комп’ютери, ноутбуки, периферія, сервісне обслуговування тощо);

  • інженерної інфраструктури (комплексні системи безпеки, системи вентиляції і кондиціонування тощо);

  • людські ресурси (авторизоване навчання персоналу, сертифікація персоналу).

До штату компанії входить біля 600 співробітників. Керівництво "АМИ" приділяє особливу увагу підвищенню професійного рівня своїх співробітників. Спеціалісти компанії один раз на півроку проходять курси підвищення кваліфікації в навчальних центрах і лабораторіях постачальників, крім того, компанія щомісячно проводить внутрішні семінари і тренінги для персоналу.

Професійна компетенція компанії "АМИ" підтверджено партнерськими статусами і сертифікатами.

Завдання:

  1. Розкрийте зміст концепції маркетингу, яку використовує компанія "АМИ".

  2. Охарактеризуйте елементи комплексу маркетингу, які використовує компанія "АМИ".

  3. Розробіть приватну систему маркетингової діяльності для компанії "АМИ".

  4. Розробіть рекомендації щодо удосконалення елементів комплексу маркетингу для компанії "АМИ".

Ситуація 2

Сучасні холодильники "Норд", "Донбас", "Дніпро" та новий модельний ряд торговельної марки "Норд": Standard, Comfort, Oscar – це холодильні прилади нового технічного рівня. Використання нового хладоагенту – ізобутану дозволяє економити електроенергію до 30%. Серед інших переваг холодильників "Норд" – нова конструкція їхнього компресору, який створено спільно з італійською фірмою BONO SISTEMI. Такий процесор не тільки має економне електроспоживання, мінімальні шумові характеристики, працює на екологічно чистому хладагенті, який не розрушує озон, але його адаптовано до нестабільного напруження.

Підприємство європейського рівня "Норд" обладнано новітніми технологіями та найсучаснішим устаткуванням відомих у світі фірм, серед яких Connon, Galileo, Comi, Amut, Buss тощо, що дозволяє йому, окрім конкурентоспроможних холодильників, морозильників, виробляти також газові й електричні плити, пральні машини, кондиціонери та іншу побутову техніку. Відтепер покупці холодильників "Норд" отримують право на безплатне сервісне обслуговування протягом п’яти років. Введення у процес виготовлення листового полістиролу антибактеріальних добавок значно покращило зберігання продуктів харчування у холодильниках марки "Норд" й усунуло можливі неприємні запахи, які виникають протягом експлуатації холодильника. Придбати побутову техніку "Норд" можна у магазинах торговельних мереж "Фокстрот", "Ельдорадо", "АБВ техніка", "Быттехника", "Ост-вест", "Метро" тощо.

Завдання:

  1. Розкрийте зміст концепції маркетингу, яку використовує підприємство "Норд".

  2. Охарактеризуйте елементи комплексу маркетингу, які використовує підприємство "Норд".

  3. Розробіть приватну систему маркетингової діяльності для підприємства "Норд".

  4. Розробіть рекомендації щодо удосконалення елементів комплексу маркетингу для підприємства "Норд".