Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
М-г_тести та сит_МО.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
1.65 Mб
Скачать

Ситуація 1

Торговельна мережа "МегаМакс" зробила своїм девізом: "Мега вибір – максимум послуг". У центрах торгівлі електронікою представлено понад 10 000 найменувань товару, а також високий рівень обслуговування, професійні консультації.

Покупцям надається гарантія якості товару, гарантійне та післягарантійне сервісне обслуговування, безкоштовна доставка техніки в межах міста і передмістя, безкоштовна установка побутової техніки.

В магазинах "МегаМакс" можливе обслуговування за безготівковим розрахунком, а також оформлення товарів у кредит. Всі магазини "Мега Макс" мають зручне розташування, а також регулярно проводять рекламні торговельні акції.

Завдання:

  1. Охарактеризуйте "розподіл у комплексі маркетингу" торговельної мережі "МегаМакс".

  2. Розробіть рекомендації щодо удосконалення маркетингової діяльності підприємства.

Ситуація 2

ТОВ "Швейна фабрика Грегорі Арбер" (м. Одеса) виробляє чоловічі костюми, використовуючи сучасні техніку й технології, імпортну й вітчизняну сировину, працює на давальницькій сировині, виконуючи замовлення західноєвропейських компаній. Генеральним партнером ТОВ є "Торговий дім Грегорі Арбер", що реалізує готову продукцію через мережу фірмових магазинів. Комерційний директор ТОВ "Швейна фабрика Грегорі Арбер" вважає, що проблемою підприємства є нерозвиненість системи збуту.

Завдання:

  1. Визначте типи й рівні каналів розподілу, які використовуються у практиці ТОВ.

  2. Розробіть рекомендації з удосконалення каналів розподілу підприємства.

Ситуація 3

Магазини товарів для ремонту й будівництва "Практікер", "Епіцентр", "Олді", розташованих на великих магістралях м. Донецька, пропонують різноманітний асортимент товарів вітчизняних і закордонних виробників (Чехії, Швеції, Іспанії, Німеччини, Польщі, Італії й ін.) на будь-який смак за доступними цінами, рекламують і забезпечують безкоштовну доставку товарів по місту.

Завдання:

  1. Визначте функції, які виконують зазначені роздрібні торговельні підприємства.

  2. Розробіть рекомендації з удосконалення їх збутової діяльності.

Ситуація 4

АТ "Норд", будучи лідером вітчизняного ринку побутової техніки, здійснює продаж холодильників і морозильників, газових й електроплит, кондиціонерів, пральних машин в 30 фірмових магазинах, розташованих в обласних центрах і великих містах України, через мережу великих і дрібних оптових підприємств, роздрібних підприємств "Фокстрот", "Ельдорадо", "Comfy", універмагів. На закордонні ринки поставка продукції здійснюється через дилерів закордонних країнах, спільне підприємство в Йорданії.

Завдання:

  1. Охарактеризуйте канали розподілу товарів АТ "Норд".

  2. Розробіть рекомендації з удосконалення каналів розподілу.

Ситуація 5

ВАТ ТЦ "Білий лебідь" – одне з найбільших торговельних підприємств м.Донецька. Цього року на підприємстві через невідповідність товарної пропозиції попиту масових споживачів і високих цін на товари скоротився контингент покупців, що не вдалося відновити цього року .

Завдання:

Розробіть заходу мерчандайзингу для вдосконалення діяльності підприємства.