Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ІММ ПКТР.DOC
Скачиваний:
7
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
818.69 Кб
Скачать

Література

Основна література

  1. Бакли Р., Кэйпл Дж. Виды анализа для тренинга., Цели тренинга., Программа тренинга/ Бакли Р., Кэйпл Дж. Теория и практика тренинга. - СПб.: Питер, 2002. – С. 95-161, 217-244.

  2. Джексон П. Что вам нужно знать до начала тренинга / Джексон П. Импровизация в тренинге. - СПб.: Питер, 2002. – С.31-48.

  3. Ли Д. Формулирование задач., Разработка плана занятий / Ли Д. Практика группового тренинга. - СПб.: Питер, 2001. – С. 22-45.

Інформаційні ресурси: електронна хрестоматія до курсу, комплекс тестових завдань у СУНП «УНІВЕРСУМ»

Контрольні питання і завдання:

  1. Дайте визначення понять планування тренінгу, тренінгові програма

Лабораторне заняття 15 Тема. Планування тренінгової роботи

Мета: ознайомлення студентів із процедурою планування тренінгового заняття

Професійна спрямованість: вироблення у студентів умінь та навичок складання тренінгової програми

План роботи на лабораторному занятті

  1. Розвязання професійно-орієнтованого завдання:

Приклади клієнтських запитів:

ПОЗ 1.

Ви працюєте шкільним психологом. До вас звернулися батьки учнів 5-го класу із скаргами на організацію навчального процесу у школі: “Діти нашого класу чотири роки навчалися на базі дитячого садочку. У них був розпорядок, денний сон, вихователька. До них ставилися дуже гарно, приділяли увагу, слідкували за тим, щоб буди одягнені, нагодовані... В п’ятий клас їх перевели у школу. Ми все розуміємо, вони дорослішають, але ж не можна так різко змінювати вимоги. Купа вчителів і ніхто ними не цікавиться. Класний керівник досі не знає всіх по іменам. Діти в школі самі по собі: ганяють напівроздіті, голодні, б’ються... А вимоги? Цього ж нереально вивчити! З цим треба щось робити.”

ПОЗ 2.

До вас, як до психолога звернувся директор приватної медичної клініки. Його хвилює невміння молодшого та середнього медперсоналу працювати із клієнтами: “Реєстратори та медсестри працюють за зразком радянських державних лікарень, не розуміючи того, що приватна клініка вимагає іншого підходу. От, наприклад, вчора чую жартують: “Заживе як на собаці”, а пацієнт це за ріг не звернув! Вони можуть спілкуватися між собою, жартувати, пліткувати, навіть, сваритися в присутності клієнтів. Моїх претензій вони не розуміють. А я не можу звільняти людей кожного тижня. Навчіть їх. Зробіть так, щоб вони не відлякували клієнтів, а навпаки”.

Програма для обовязкового виконання (за алгоритмом розвязання поз):

  1. Розробіть детальну структуру тренінгу. Оформіть її у вигляді робочих матеріалів для тренера. Відберіть базові методи та конкретні тренінгові вправи. Пам’ятайте про необхідність чергування активних і пасивних методів. Розробіть зміст міні-лекцій, структуру дискусій, рольових ігор та інших обраних методів роботи. Вкажіть усі необхідні матеріали. Кожен вид роботи плануйте із розрахунку загального часу тренінгу – 8 годин, кількість учасників – 16 осіб. Користуйтеся матеріалом джерел, які ви знайшли і опрацювати в ході самостійної роботи. В ході планування користуйтеся такою формою

    Час

    Тренінгові

    завдання

    Базові методи

    Необхідні матеріали

    Примітки

  2. Спробуйте передбачити проблемні моменти. Працюйте за схемою Алгоритму роботи над професійно-орієнтованим завданням (2.4. Складання розгорнутого плану виконання завдання; 2.5. Передбачення проблемних моментів).

Завдання для самостійної роботи

Опрацювання літератури

4 години

Оцінювання

  • звіт за результатами лабораторного заняття

1 оцінка