Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
практика предприятия чисто.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
02.03.2016
Размер:
1.84 Mб
Скачать

Розділ 4. Напрями вдосконалення роботи тов «кронекс-україна»

4.1. Резерви підвищення ефективності діяльності в організаційній та управлінській роботі підприємства

Оскільки наука має тенденцію до вдосконалення, то підприємство має ефективно впроваджувати нові концепції, які більшою мірою базуються на людському капіталі та трудовому потенціалі. В нашому випадку одним із механізмів економічного зростання ТОВ «КРОНЕКС-УКРАЇНА» є вдосконалення організаційної та управлінської роботи на підприємстві.  Прагнення до економічного зростання має базуватися на формуванні та вдосконаленні відповідної організаційної та управлінської культури на підприємстві.

На сьогоднішній день ключовими цінностями, на які спирається організаційна та управлінська культура, виступають:

  1. орієнтація на сучасні нововведення і гнучкість організації;

  2. різносторонність комунікацій;

  3. надання вагомості творчому пошуку [1].

Вказані цінності мають формуватися та врегульовуватися під динамічним впливом зовнішніх і внутрішніх факторів, які задають вектор змін організаційної та управлінської культури. Щоб організаційна та управлінська культура якісно функціонувала на ТОВ «КРОНЕКС-УКРАЇНА», слід розглянути дослідження багатьох учених. Адже, культура управління, незалежно від форм та сфери прояву, є комплексним поняттям, яке еволюціонувало в залежності від змін в зовнішньому середовищі [2].

Створення даного образу на ТОВ «КРОНЕКС-УКРАЇНА» можливо за рахунок якісної моделі механізму функціонування організаційної та управлінської культури, який залежить від інтелектуальних здібностей та досвіду працівників підприємства.

Організація, яка турбується про власних працівників, внутрішні умови діяльності, орієнтується на постійні нововведення, заохочує творчі підходи, підвищення кваліфікації, має всі шанси бути сильним конкурентом на ринку. Коли функціонування даного механізму виявляє ефективну продуктивність працівників, відслідковується налагоджений зв’язок між підприємством та партнерами, споживачами та економікою країни [13].

Необхідною умовою, на мій погляд, має стати відстежування та впровадження нових концепцій організаційної та управлінської культури, тобто підприємство має змінювати деякі механізми функціонування за ради підтримання високих лідируючих позицій на ринку. Зазначені впровадження мають здійснюватись на основі такого процесу як: оцінка існуючого рівня організаційної та управлінської культури;

  1. діагностика та впровадження нової системи цінностей;

  2. створення відповідної системи мотивації;

  3. постійний моніторинг організаційної та управлінської культури в залежності від змін зовнішнього середовища та стадії життєвого циклу підприємства. 

Реалізація таких впроваджень дозволяє вдосконалити ефективність управлінської діяльності та створює соціально-економічне підґрунтя для налагодження партнерських зв’язків.

Для виявлення резервів підвищення ефективності діяльності в організаційній та управлінській роботі на ТОВ «КРОНЕКС-УКРАЇНА», треба провести оцінку рівня якості системи управління та організації на базі наступної системи критеріїв:

  1. аналіз компетенції та можливості апарату управління;

  2. оцінка організаційного клімату управління підприємства;

  3. діагностика організаційного клімату.

Даний аналіз проведемо в таблицях 4.1, 4.2 та виставимо оцінку за 5-ти бальною шкалою, щодо відповідності вимогам виконання показників.

Таблиця 4.1