Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
DF_11 / Фінансова санація та банкрутство підприємств Ден. ФК 2013.doc
Скачиваний:
50
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
1.85 Mб
Скачать

Література: Основна література:

[1]; [5]; [28]; [64]; [67]; [68]; [76]

Додаткова література:

[2]; [3]; [11]

5. Індивідуальні завдання та методичні рекомендації до їх виконання

Індивідуальні завдання є однією із форм організації навчання, яка має на меті поглиблення, узагальнення та закріплення знань, а також формування компетенцій, які будуть використовуватися у майбутній професійній діяльності.

В результаті виконання індивідуального завдання студент повинен володіти компетенціями: знання методологічних основ і методичного інструментарію управління фінансовою санацією підприємства; розуміння процесів, що відбуваються на підприємстві під час здійснення процедури санації та впливу внутрішніх та зовнішніх факторів на фінансовий стан підприємства, яке знаходиться в стані санації; здатність здійснювати діагностику ймовірності банкрутства на підприємстві; володіння фундаментальними проблемами теорії та практики розробки плану проведення санаційного аудиту; володіти особливостями здійснення контролінгу на підприємстві; здатність визначати форми та необхідні передумови фінансування санаційних заходів; уміння визначати необхідність та рівень державної фінансової підтримки санації підприємств; здатність визначати ефективність реструктуризації підприємства.

Таблиця 5.1

Індивідуальні завдання

з/п

Види індивідуальних завдань

1

2

Модуль 1. Основні концепції менеджменту

1.

Змістовий модуль 1. Загальні основи фінансової санації.

Визначити показники раннього попередження та реагування, прогнозування банкрутства підприємства

2.

Змістовий модуль 2. Види фінансової санації та їх фінансування.

Визначити основні фінансові показники, що характеризують фінансовий стан підприємства

3.

Змістовий модуль 3. Реструктуризація та державна підтримка санації підприємств.

Оцінити санаційну спроможність підприємства та вказати основні складові плану фінансової санації та стратегії розвитку підприємства. Визначити необхідність надання державної фінансової підтримки та виявити основні внутрішні резерви зміцнення фінансового стану підприємства.

4.

Змістовий модуль 4. Економіко-правові аспекти та особливості проведення санації підприємств.

Вказати основні джерела фінансування санації та визначити ефект фінансового лівереджу. Здійснити оцінку ефективності реструктуризації

Продовження таблиці 5.1

1

2

Модуль 2. Індивідуальна робота

1.

Проведення бібліографічного огляду наукової літератури

2.

Підготовка наукової доповіді, тез доповіді та виступ на студентській науково-практичній конференції з проблем фінансової санації та банкрутства підприємства

Методичні рекомендації до виконання індивідуальних завдань

Індивідуальні завдання повинні бути виконані в міжсесійний період за однією із тем, що вказані у змісті індивідуальних завдань. В роботі слід дослідити нормативно-правову документацію, що регламентує дані питання, літературні джерела, періодичні видання та інтернет-ресурси, описати у вигляді реферату. Крім того, слід на прикладі свого підприємства за фінансовою звітністю виконати необхідні розрахунки, зробити висновки і внести пропозиції щодо вирішення проблем даного підприємства.

Індивідуальна робота повинна бути виконана за допомогою комп’ютера на листах формату А-4 шрифтом 14 з інтервалом 1,5 см в обсязі 10-15 сторінок.

Робота повинна бути здана на кафедру за 10 днів до початку екзаменаційної сесії для перевірки.