Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка (Податкова система-2011)_31.05.2011.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
29.04.2019
Размер:
6.02 Mб
Скачать

Тема 9. Плата за ресурси.

Ресурсні платежі як інструмент раціонального використання природних ресурсів. Види платежів за природні ресурси.

Сутність земельного податку. Суб’єкт, об’єкт і база оподаткування. Функціональні категорії земельних ділянок. Нормативна вартість земельної ділянки. Індексація вартості одиниці площі земельних ділянок. Ставки. Звітний податковий період. Порядок розрахунку та сплати. Пільги.

Сутність збору за спеціальне використання лісових ресурсів. Загальне та спеціальне використання лісових ресурсів. Лісорубний ордер і лісовий квиток. Суб’єкти та об’єкти оподаткування збором. Пільги. Ставки збору. Лісотаксові пояси та лісотаксові розряди. Ділова та дров’яна деревина. Звітний податковий період. Порядок подання звітності та сплати збору.

Сутність збору за спеціальне використання води. Загальне та спеціальне використання водних об’єктів. Суб’єкти та об’єкти оподаткування збором. Пільги. Ставки збору. Звітний податковий період. Порядок подання звітності та сплати збору.

Сутність збору за користування надрами. Суб’єкти й об’єкти оподаткування збором. База оподаткування за фактичними цінами реалізації та розрахунковою вартістю. Абсолютні та відносні ставки збору. Звітний податковий період. Порядок подання звітності та сплати збору. Плата за користування надрами в цілях, не пов’язаних з видобуванням корисних копалин.

Сутність збору за користування радіочастотним ресурсом. Суб’єкти та об’єкти оподаткування збором. Звітний податковий період. Порядок подання звітності та сплати збору.

Тема 10. Місцеві податки і збори.

Місцеві податки і збори в структурі формування місцевих бюджетів. Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Суб’єкт, об’єкт і база оподаткування. Ставки оподаткування. Порядок нарахування податку для юридичних і фізичних осіб. Пільги. Звітний податковий період. Порядок подання звітності та сплати збору.

Єдиний податок. Порядок переходу суб’єктів підприємницької діяльності (фізичних і юридичних осіб) на сплату єдиного податку. Суб’єкт і об’єкт оподаткування. Ставки єдиного податку. Терміни і порядок сплати. Податкові періоди. Податкова звітність.

Збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності. Суб’єкти й об’єкти оподаткування збором. Пільги. Ставки. Порядок сплати.

Збір за місця для паркування транспортних засобів. Суб’єкт, об’єкт і база оподаткування. Ставки. Звітний податковий період. Порядок подання звітності та сплати збору.

Туристичний збір. Платники. Ставки. Звітний податковий період. Порядок подання звітності та сплати збору.

Тема 11. Інші податки і збори.

Збір за першу реєстрацію транспортного засобу. Суб’єкти і об’єкти оподаткування збором. Ставки збору. Пільги. Звітний податковий період. Порядок подання звітності та сплати збору.

Збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства. Суб’єкти та об’єкти оподаткування збором. Ставка збору. Звітний податковий період. Порядок подання звітності та сплати збору.

Екологічний податок. Суб’єкт, об’єкт та база оподаткування. Ставки. Звітний податковий період. Порядок подання звітності та сплати збору.