Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МВ_АВП до лаб.роб. А-419_сп.0804_2008_Гончаренк...doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
24.36 Mб
Скачать

3.2 Перетворювач тиску крт-с

Призначений для вимірювання та неперервного перетворення надлишкового тиску нейтральних до титану та нержавіючої сталі середовищ (газ, рідина, пар) в уніфікований вихідний сигнал за струмом чи напругою. Галузь застосування приладу: системи енергозберігаючих технологій, теплоенергетика (ТЕЦ), мережі розподілення та обліку (газу, води, тепла), компресори, холодильні установки. Діапазон вимірювання від 1 до 100 МПа при температурі вимірюваного середовища від -45 до +110 °C, а навколишнього середовища від -10 до +80.

Рис.1. Загальний вигляд перетворювача тиску КРТ5.

3.3. Ультразвуковий рівнемір sitrans Probe lu

Рис.2. Зовнішній вигляд SITRANS Probe LU.

SITRANS Probe LU являє собою 2-во провідний ультразвуковий компактний перетворювач для вимірювання рівня (в діапазоні до 6 м або до 12 м) та об’єму рідини в резервуарах, а також для вимірювання витрати у відкритих водогонах і каналізаційних каналах.

Особливістю є наявність функцій автоматичної фільтрації хибного ехо-сигналу та вбудованих електронних схем (компактність), покращане співвідношення сигнал – шум і підвищена точність вимірювання [0,15% від діапазону вимірювання або 6 mm (0,25”)], а також гарантована висока надійність приладу. Програмування відбувається через інфрачервоний програматор, SIMATIC PDM або HARТ Communicator.

Сенсорний датчик Probe LU пропонується в ETFE - або PVDF – виконанні, що дозволяє найкращим чином відповідати хімічним властивостям середовища, де вимірюється рівень. Probe LU має інтегрований термочутливий елемент для компенсації похибки вимірювання при коливаннях температури, що дозволяє використовувати пристрій при змінах температур матеріалу і процесу.

3.4. Ультразвуковий вимірювальний перетворювач рівня Multi Ranger 100 та сенсор xrs – 10.

Multi Ranger 100 призначений для безконтактного двоканального вимірювання рівня рідин та сипучих матеріалів на коротких і середніх відстанях від сенсора до об’єкту, у відкритих та закритих ємностях, а також для дискретного керування насосами або транспортерами.

Рис.3. Зовнішній вигляд MultiRanger.

MultiRanger є ефективним ультразвуковим приладом для вимірювання рівня, з гарантованою надійністю в неперервному режимі роботи. Реалізуючи розглянутий вище ультразвуковий «ехо-метод», прилад вимірює рівень в коротких та середніх діапазонах до 15 м (50 ft.). MultiRanger може використовуватись, наприклад, для вимірювання рівня рідких: палива, відходів виробництва, кислот і т.п., а також для вимірювання рівня сипких матеріалів: дерев’яної стружки або при утворенні високих насипних конусів. За наявності електричної сумісності з хімічно стійкими давачами серії Echomax® прилад може використовуватись в особливо важких умовах роботи при температурі середовища до 145°C. MultiRanger здійснює двоканальне вимірювання та цифровий зв’язок з вбудованим Modbus RTU через RS 485 (засоби передачі даних) і, таким чином, є сумісним з Dolphin Plus (стандарт передачі даних). Це дозволяє здійснювати конфігурування (вибір структури) та налаштування через комп’ютер (PC).

MultiRanger 100 забезпечує функції: вимірювання рівня, контролю та сигналізації досягнення заданого рівня, а також двопозиційне регулювання (ввімкнено/вимкнено) та просте послідовне керування насосами.

Модифікація MultiRanger 200 – крім вимірювання рівня, обчислює об’єм та витрати у відкритих водоймах і характеризується розширеними функціями сигналізації та керування насосами.