Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
konspekt_AE30.docx
Скачиваний:
335
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
6.32 Mб
Скачать

2.6 Головне меню Структура головного меню

Основним елементом панелі задач є кнопка Пуск, за допомогою якої система розгортає головне меню (рис. 2.3) – потужний елемент управління ОС Windows. Головне меню можна викликати і відповідною клавішею з Windows-клавіатури.

Рис. 2.3- Класичний стиль головного меню

Розглянемо класичне головне меню (рис. 2.3). Воно розділено на три частини, що відокремлені лініями. У верхній частині розташовані позначки кнопок, програм, з якими користувач часто працює (користувач сам може налаштовувати цю частину головного меню). Середня частина головного меню є основною. Нижня частина меню містить команди завершення роботи. Деякі пункти в середній частині головного меню мають трикутні стрілки . Ці пункти розгортаються в підменю.

До головного меню входять такі стандартні пункти :

Программы багаторівневе ієрархічне меню, за допомогою якого запускається будь-який додаток, що встановлений користувачем на комп’ютері.

Документы – список останніх 15 документів, які завантажували в пам’ять комп’ютера (з якими працював користувач).

Настройка – відкриття панелі керування (налаштування апаратного та програмного забезпечення), папки Принтеры (налаштування параметрів принтерів), вікна властивостей панелі задач (редагування панелі задач, опцій головного меню і конфігурації робочого стола).

Найти – пункт, який дозволяє здійснити пошук файлів і папок на вашому комп’ютері та комп’ютерах в мережі.

Справка и поддержка дозволяє отримати довідкову інформацію з усіх питань роботи в Windows.

Выполнить… – пункт меню, що дозволяє запустити будь-яку програму, відкрити документ або папку, вказавши шлях до цього об’єкта та його ім’я.

Завершение сеанса (ім’я користувача) – припиняє сеанс роботи поточного користувача та дає змогу ввести ім’я та пароль для входу нового користувача.

Выключить компьютер – опція, яка дозволяє коректно завершити роботу Windows перед вимкненням комп’ютера.

Розглянемо детальніше операції в головному меню.

Запуск програм

Система Windows розроблена таким чином, що практично будь-яку операцію можна в ній виконати кількома способами. Так, для запуску програм передбачено кілька можливостей.

  • Натиснути кнопку Пуск, виберіть пункт Программы, що у свою чергу складається з систем підменю. Щоб запустити програму, потрібно до неї дібратися ланцюжком підменю, які розкриваються і клацнути мишею на назві цієї програми. Наприклад, для запуску програми Paint , потрібно виконати команди: ПускПрограммы Стандартные Paint.

  • Клацнути два рази лівою клавішею на значку програми.

  • Запустити програму можна ще за допомогою піктограми документа (двічі клацнути лівою клавішею миші на значку документа).

При цьому запускається програма і у вікно цієї програми завантажується документ, через який ви запускали програму. У випадку, коли яка-небудь програма перестає реагувати на команди користувача, необхідно комбінацією клавіш Ctrl+Alt+Delete викликати вікно диспетчера задач Windows, яке дозволяє припинити роботу завислої програми.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]