Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
konspekt_AE30.docx
Скачиваний:
335
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
6.32 Mб
Скачать

Пошук файлів

В ОС Windows є потужний засіб пошуку, який викликається з головного меню. Для пошуку файлів в головному меню обирають команду НайтиФайлы и папки…. У наступному діалозі можна провести пошук

  • за ім’ям файла і місцем знаходження об’єкта;

  • за словом або фразою в файлі;

  • за датою створення або останньої зміни в файлі;

  • за іншими ознаками, включаючи тип файла, його розмір.

Робота з довідковою системою Windows

Після запуску довідкової системи (ПускСправка и поддержка) відкривається вікно Центр справки и поддержки, яке містить засоби довідкової системи, що допоможуть користувачеві навчитися працювати з Windows. Доступ до будь-яких довідкових ресурсів у Windows можна одержати з вікна цієї програми, скориставшись змістом, предметним покажчиком чи в режимі пошуку за словами.

Робота зі змістом. У цьому вікні ліворуч розташовані назви категорій довідки. Якщо обрати одну з категорій, наприклад Основы работы в Windows, то відкриються розділи цієї категорії. Розділ позначений значком має свої підрозділи. Наприклад, якщо розкрити підрозділОсновные задачи выполняемые системой Windows, то одержимо список його підрозділів. Якщо далі обрати підрозділ Работа с файлами и папками, то в правій частині вікна відобразиться список підрозділів, що стосуються виконання операцій над файлами та папками. Таким чином, здійснюючи навігацію по розділах довідкової системи, можна одержати доступ до будь-яких довідкових ресурсів у Windows.

Але шукати потрібну тему, послідовно читаючи розділи довідкової системи, можна достатньо довго, тому значно швидше це можна зробити скориставшись предметним покажчиком або засобами пошуку.

Робота з предметним покажчиком. Якщо клацнути мишею на кнопці Указатель, що знаходиться на панелі інструментів, то у вікні з`являться два діалогових елементи: рядок введення перших букв потрібного слова і список ключових термінів або фраз. Ці два елементи взаємозв'язані. Якщо в рядку введення набрати ключове слово, то у списку автоматично вибирається рядок, який вміщує це слово. Вибравши в другому вікні потрібну фразу, для виведення довідки потрібно натиснути кнопку Показать.

Робота в режимі пошуку за словами. Цей режим включається через поле Найти, яке дозволяє знайти статті, що містять указане слово або фразу. У цьому режимі є три діалогових елементи. У полі Найти вводимо слово і натискуємо кнопку Начать поиск , нижче автоматично з`являється список розділів, що містять це слово. Для виведення змісту цього розділу в правій частині вікна треба на ньому клацнути кнопкою миші.

Настройки в Панелі управління

Розглянемо деякі з розділів Панелі управління класичного виду.

Дата и время – відкриває діалогове вікно в якому можна встановити поточну дату, час та часовий пояс, в якому знаходиться комп’ютер.

Принтеры и факсы – відкриває діалогове вікно, в якому можна переглянути статус кожного з принтерів системи та здійснити установку нового принтера.

Система – вікриває вікно Свойства системы для перегляду зведень про пристрої системи, зміни параметрів цих пристроїв тощо. Це вікно має декілька вкладок. Зокрема з вкладки Оборудование ми отримуємо доступ до Диспетчера устройств, який надає інформацію про пристрої та дозволяє встановити драйвер потрібного пристрою.

Язык и региональные стандарты – викликає однойменне діалогове вікно, в якому можна задати регіональні стандарти (формат чисел, формат дати тощо) та додати мову текстового вводу.

Клавиатура – викликає діалогове вікно Свойства: Клавиатура, в якому можна налаштувати параметри клавіатури, наприклад швидкість повтору символів, швидкість миготіння курсора.

Панель задач и меню «Пуск» – викликає діалогове вікно, в якому можна здійснити настройку меню «Пуск» і панелі задач.

Экран – викликає діалогове вікно Свойства: Экран, в якому можна налаштувати параметри екрана (наприклад, роздільну здатність екрана, кількість кольорів), фонове зображення на робочому столі та заставку. Розглянемо більш детально структуру вікна Свойства: Экран

Вкладка Темы дозволяє підібрати об’єднані під загальним іменем елементи робочого столу – фоновий малюнок, значки, звуки та ін.

Вкладка Рабочий стол дозволяє змінити фоновий малюнок.

Вкладка Заставка призначена для підбору динамічних зображень, які будуть зявлятись на екрані через заданий проміжок часу після початку простою комп’ютера.

Вкладка Оформление дозволяє установити зовнішній вигляд вікон і кнопок, кольорову схему елементів, розмір символів для надписів.

Вкладка Параметри дозволяє встановити роздільну здатність екрану, кількість кольорів що можуть використовуватися при виведенні зображень на екрані.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]