Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
konspekt_AE30.docx
Скачиваний:
335
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
6.32 Mб
Скачать

2.7 Програма Проводник. Робота з файлами і папками

Перегляд папок і файлів

Програма Проводник призначена для роботи з файлами та папками. Запуск програми здійснюється вже відомим способом: Пуск ПрограммыПроводник, або через контекстне меню кнопки Пуск чи системної папки Мой компьютер. Після запуску програми Проводник відкривається вікно цієї програми (рис. 2.4).

Рис. 2.4 - Вікно програми Проводник

Основну частину вікна займає робоче поле, що складається з двох частин: дерева папок (ліва сторона – панель Папки) та панелі з вмістимим відкритої папки (права сторона). Співвідношення розмірів лівої та правої частин вікна можна змінити. Для цього необхідно навести вказівку миші на межу, що розділяє ці частини вікна, вказівка набуде форми двонаправленої стрілки і тоді мишею можна буде перетягнути цю межу. Зауважимо, що для відображення панелі Папки слід клацнути лівою кнопкою миші на кнопці Папки, що міститься на панелі інструментів.

Наявність дерева папок дає можливість переглянути будь-яку папку. Щоб побачити вміст певної папки, потрібно знайти її, а потім розкрити у лівій (чи правій) частині вікна (два рази клацнути на ній мишею). Рівні ієрархії папок визначаються пунктирними лініями. Зліва від піктограми папки у дереві можуть стояти значкичи. Якщо папка має значок, то в цій папці знаходяться папки нижчого рівня, що не показані в лівій частині вікна. Клацання на значкувідкриває на дереві список папок наступного рівня, при цьому значокперетвориться на. Значокозначає, що на дереві папок зображені папки наступного рівня. Клацання на значкузгортає список папок і замість нього з’являється значок. Відсутність значківтабіля папки означає, що в даній папці немає вкладених папок, тобто вона може містити лише файли або бути порожньою.

Переміщення на один рівень вгору по дереву папок здійснюється клацанням на кнопці на панелі інструментів або натисканням клавіші Backspace на клавіатурі.

Режими відображення вмісту папки

Для того, щоб робота з об’єктами Windows була максимально зручною часто виникає необхідність змінити спосіб їх відображення. Сюди слід віднести зміну режимів відображення вмістимого папки та сортування піктограм у вікні папки. Для того, щоб змінити режим подання інформації про файли, потрібно натиснути на кнопку Вид на панели Обычные кнопки та обрати один з наступних режимів відображення.

  • Плитка – У цьому режимі над іменами файлів і папок відображаються значки максимального розміру. Подається інформація про тип об’єкта, його розмір.

  • Значки – У цьому режимі піктограми мають середній розмір і наводяться тільки імена файлів та папок.

  • Список – Файли і папки відображаються тільки іменами та малими піктограмами у стовпчик.

  • Таблица – Цей режим дає найбільш повну інформацію про об’єкт у поточній папці. Праворуч від імені файлу або папки вказується обсяг (тільки для файлів), тип, дата зміни та інші характеристики.

  • Эскизы страниц – Над іменами файлів і папок відображаються великі значки, причому якщо це графічний файл, то значок є зменшеною копією зображення.

Для виконання сортування піктограм об’єктів за іменем, типом, розміром, часом створення (зміни) і т.д. потрібно виконати команду ВидУпорядочить значки та обрати у списку, що з’явивиться спосіб сортування піктограм. По-іншому для виконання сортування можна ще скористатися контекстним меню вільного поля області відображення вмістимого папки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]