Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Земкадастр підручник.doc
Скачиваний:
502
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
3.36 Mб
Скачать

Загальні вимоги до змісту земельно-кадастрової документації (текстової і графічної)

  1. Обов’язкові положення, встановлені завданням на розробку відповідного виду документації.

  2. Земельно-кадастрову документацію розробляють на основі технічного завдання, яке видає замовник документації.

  3. Склад, зміст і правила оформлення кожного виду земельно-кадастрової документації регламентують відповідні нормативно-технічні документи щодо проведення ДЗК (інструкції, положення, методичні вказівки).

Затвердження земельно-кадастрової документації

Погоджена у встановленому порядку документація, яка отримала позитивний висновок державної експертизи підлягає затвердженню.

  1. Кабінет Міністрів України затверджує загальнодержавні програми щодо проведення ДЗК.

  2. Обласні ради затверджують регіональні програми щодо проведення ДЗК та документацію з кадастрового зонування території.

  3. Районні ради затверджують місцеві програми щодо проведення земельно-кадастрових робіт, документацію з кадастрового зонування території, оцінки земель адміністративних одиниць землеволодінь і землекористувань.

  4. Міські, селищні та сільські ради затверджують місцеві програми щодо проведення земельно-кадастрових робіт, документацію з кадастрового заснування території та оцінки земель.

Перед затвердженням земельно-кадастрова документація проходить процедуру погодження. Документацію з оцінки земель адміністративно-територіальних утворень (сільських рад, районів), землеволодінь і землекористувань погоджують відповідні органи виконавчої влади (адміністрації, спеціальні органи земельних ресурсів).

Документація з оцінки земель підлягає державній експертизі. Зміни до земельно-кадастрової документації вносять за рішенням органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, які її затвердили.

12.4. Земельно-кадастрові відомості, їх відкритість та порядок користування ними (Державний фонд відомостей і документів дзк)

Державний фонд відомостей і документів ДЗК (ДФ) формується на основі отриманих у результаті проведення ДЗК, на основі збору, обробки, обліку і зберігання, розповсюдження документованої інформації про проведення ДЗК.

Документи і документація зазначеного фонду, отримана в результаті проведення ДЗК, є державною власністю і не підлягає приватизації. Доступ до матеріалів ДФ, відомостей і документів з ДЗК, які становлять державну таємницю, здійснюється відповідно до законодавства України про державну таємницю.

Юридичні та фізичні особи– розробники документації з ДЗК, які виконують роботи за кошти замовників, зобов’язані безкоштовно передавати один примірник підготовлених ними матеріалів і документів у державний фонд відомостей і документів з ДЗК зі збереженням авторських прав розробників.

Положення про Державний фонд відомостей і документів із ДЗК затверджує Кабінет Міністрів України.

Відомості ДЗК мають відкритий характер для використання органами управління всіх рівнів, юридичними особами і громадянами. Відомості, які містяться у ДЗК, надають будь-якій особі, яка пред’являє паспорт і подає заяву в письмовій формі (для юридичної особи – документи, які підтверджують реєстрацію цієї юридичної особи і повноваження її представника)

Запитувані відомості й дані або мотивована відмова в письмовій формі повинні бути надані протягом 10 днів. Відмова може бути оскаржена особою, яка звернулася за інформацією, в суді.

Відомості й дані, що містяться в ДЗК надають за плату.

Безкоштовно таку інформацію надають за запитами:

    1. Органів державної влади і місцевого самоврядування;

    2. Правоохоронних органів і судів за справами, які розслідують;

    3. Податкових органів на території, що знаходиться в їх юрисдикції;

    4. Органів державної статистики.

Орган, який надав інформацію, зобов’язаний за запитом власників і користувачів земельних ділянок надати їм інформацію про осіб, які отримали дані про земельні ділянки, на які вони мають права.

Використання отриманої інформації способами і у формі, які зачіпають права і законні інтереси власників на землю, тягне за собою відповідальність, передбачену законодавством України.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]