Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
otvety_ekonomika_gos.doc
Скачиваний:
116
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
691.2 Кб
Скачать

38. Планування контингенту робітників сортувальної залізничної станції. Чинники, що впливають на продуктивність праці робітників сортувальної станції.

Працівники станції, що плануються по основних витратах, підрозділяються на контингенти: господарства руху - по прийому і відправленню поїздів; маневровій роботі; змісту основних засобів вантажного господарства - по прийому, відправленню і видачі вантажів; змісту споруд, устаткування і інвентарю, використовуваних при виконанні вантажних операцій; підготовці вантажних вагонів до перевезення; сортуванню вантажів і контейнерів; пасажирського господарства -- з продажу квитків; прийому і видачі багажу і ін.

На кожен локомотив передбачаються 2 чол. (укладач і його помічник). На сортувальній гірці 2 маневрових локомотиви можуть обслуговуватися однією бригадою упорядництва.

На кожну гору плануються в зміну: диктор, оператор, старший черевичник, рядові черевичники з розрахунку 2 чол. на 2 - 3 колії на немеханізованій горці і на 4 - 5 колій на механізованій горці. Число маневрових диспетчерів приймається з розрахунку 1 чол. у зміну на диспетчерський круг. Чергові по коліях, паркам і гіркам плануються з розрахунку 1 чол. у зміну на парк або гірку, а оператори - 1 чіл. на пост в зміну. Штат стрілочників визначається при ручному обслуговуванні стрілок з розрахунку 1 старший і 1 рядовий стрілочники в зміну на пост. При електричній централізації стрілок плануються чистильники стрілочних перекладів з розрахунку 1 чол. у зміну на 10 - 15 централізованих стрілок.

Технічний штат станцій, зайнятий прийомом і відправленням поїздів, залежить від класу станції. Чисельність цих працівників, планується виходячи з наступний норм обслуговування в зміну: старші помічники начальника ст., що не несуть змінне чергування, - 1 чол.; чергові по станції на кожен розпорядливий або старанний пост - 1 чол.; оператори при черговому по станції на позакласних станцій - 2 чол.; на станціях I і II класів - 1 чол.; сигналісти на пост - 1 чол.; стрілочники, не зайняті виключно на маневрах, при ручному управлінні стрілок на пост: старші - 1 чол., рядові-1 чол..; списують вагонів в парку прибуття - 1 - 2 чол., у сортувальному парку і на витяжці - 1 чол.; 1 старший технічний конторник на парк - 1 чол.; технічні конторники: старші на технічну контору - 1 чол.; рядові на I парк - 1 - 2 чол.; електромонтери на позакласних ст. I класу - 1 - 2 чол. на ст.

Штат працівників, зайнятих обслуговуванням будівель, споруд, змістом устаткування і інвентарю, планується по слід. нормам обслуговування; станційні робочі по прибиранню виробничих приміщень - 1 чол. на 500 м2 приміщень; опалювачі пічного опалювання - 1 чол. на 10 - 15 печей; слюсарі по ремонту устаткування і інвентарю - 2 чол. на станції; кочегари центрального опалювання - 1 чіл. у зміну на котельну в період опалювального сезону; електромонтери - 1 людина на 500 освітлювальних крапок; станційні робочі в парках і на сорт. горах - 1- 2 чол. на парк, гору. При цілодобовій роботі ст. число працівників, вказане для 1 зміни, умножається на 4,32.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]