Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
оригінал ВП.docx
Скачиваний:
91
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
249.37 Кб
Скачать

15.2. Методика розробки єтп роботи під’їзних колій і станцій примикання. Зміст методики.

ЄТП роботи під’їзних колій і станцій примикання розробляється для під’їзних колій, що належать підприємствам та обслуговуються їх локомотивами, а також для підприємств, що обслуговуються локомотивами залізниці та мають середньодобовий вагонооборот 100 і більше вагонів.

ЄТП розробляється з метою надання залізницею своїм партнерам вантажовласникам, підприємствам, організаціям, установам, громадянам-субєктам підприємницької діяльності якісних транспортних послуг. ЄТП є технологічною основою договірних відносин між залізницею і власником під’їзних колій, що виникають при їх експлуатації.

Розробка ЄТП базується на правових нормах Закону України «Про залізничний транспорт», Статуту залізниць України, Правил користування вагонами і контейнерами, Правил перевезень вантажів та інших нормативних документів.

15.3. Аварійні картки на небезпечні вантажі. Призначення та зміст ак. Заповнення перевізних документів

У разі виникнення аварійних ситуацій з НВ при його перевезенні діють «Правила безпеки та порядок ліквідації наслідків аварійних ситуацій з НВ при перевезенні їх залізничним транспортом».

У цих Правилах для кожного найменування НВ наведено його аварійну картку (АК). АК – документ установленої форми,що регламентує первинні оперативні дії працівників ЗТ та спец формувань, причетних до ліквідації наслідків аварійних ситуацій з НВ при перевезенні його магістральним ЗТ.

Вантажовідправник повинен надати станції відправлення на кожну відправку НВ накладну, заповнену згідно з правилами. В графі накладної «Найменування вантажу» вантажовідправник повинен вказати точне найменування НВ згідно з Алфавітним покажчиком і номер АК,наприклад «Алкилбензол. АК №3». Якщо в Алфавітному покажчику № АК відсутній, то АК повинна бути додана до накладної вантажовідправником, а в накладній у графі «Найменування вантажу» вантажовідправник повинен зробити відмітку «АК додана».

НВ, які не вказані в Алфавітному покажчику, але подібні за своїми даними і характером небезпечності з вантажами визначеного класу, перевозяться на умовах вказаних відправником у накладній у графі «Найменування вантажу» з відміткою «Вантаж перевозиться на умовах -------», АК додана і додати АК на вказаний вантаж ,а також проставити печатки.

У верхній частині накладної вантажовідправник повинен проставити передбачені для цього вантажу штемпелі червоного кольору, які є в Алфавітному покажчику, а станція відправлення- аналогічні штемпелі у вагонному листі, при цьому вказується схема прикриття вагонів із НВ.

При перевезеннях НВ у міжнародному сполученні відправник у графу «Найменування вантажів» повинен записати крім найменування вантажу згідно з алфавітним покажчиком:

- номер небезпечної речовини згідно з переліком ООН;

- клас, порядковий № і знак небезпеки №.

15.4 Назва та зміст документу (розділу), що встановлює види та правила складання актів.

Правила перевезень вантажів. Розділ 28. Правила складання актів. Комерційні акти складаються для засвідчення таких обставин: - невідповідності вантажобагажу; - повернення залізниці вкраденого вантажу, багажу або вантажобагажу. Акти загальної форми складаються для засвідчення обставин, що виникли в процесі перевезення вантажу, багажу та вантажобагажу і можуть бути підставою для матеріальної відповідальності: - утрати документів,прикладених відправником до накладної; - затримки вагонів на станції призначення в очікуванні подачі під вивантаження (перевантаження) з причин, що залежать від одержувача, власника залізничної під’їзної колії, порту, підприємства; - не очищення вагонів від залишків вантажу та сміття після вивантаження засобами одержувача; - не очищення зовнішньої поверхні цистерн та бункерних на піввагонів після наливу і зливу; - подачі залізницею неочищених вагонів під завантаження засобами відправника, порту, пристані.