Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
оригінал ВП.docx
Скачиваний:
91
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
249.37 Кб
Скачать

29.2 Схема для розрахунку (розтяжок)

ἀ - кут між розтяжкою та її проекцією на підлогу вагона

ᵝпв – кут між проекцією розтяжки на підлогу вагона та поздовжнбою віссю вагона

Зважаючи на те, що в поздовжньому напрямку може працювати не одна, а більше розтяжок (), можна об'єднати усе викладене в одну розрахункову формулу:

29. 3. Транспортно–експедиторське обслуговування міжнародних залізничних перевезень.

Організація контейнерних перевезень як у внутрішньому сполученні в Україні, так і в міжнародному сполученні має ряд своїх особливостей.

У 1995 році було створене підприємство Український державний центр транспортного сервісу «Ліски» (УДЦТС «Ліски») у вигляді структурного підрозділу Укрзалізниці.

На УДЦТС «Ліски» покладені наступні завдання:

  • Планування та організація перевезень вантажів у контейнерах, у т. ч. у складі маршрутних контейнерних поїздів;

  • Ремонт та утримання контейнерного парку України;

  • Купівля нових контейнерів та формування парку 40-тонних контейнерів;

  • Відстеження прямування контейнерів залізницями України, держав-учасниць Співдружності;

  • Укладання усіх видів договорів стосовно перевезень вантажів у контейнерах;

  • Проведення маркетингових досліджень транспортного ринку щодо можливості збільшення контейнерних перевезень;

  • Розробка маршрутів та умов перевезень вантажів у контейнерах;

  • Надання транспортно-експедиторських послуг у контейнерних перевезеннях вантажів в усіх видах сполучень;

  • Надання послуг з митного оформлення вантажів;

Надання додаткових послуг вантажовласникам, пов’язаних із контейнерними перевезеннями вантажів.

29.4. Як визначити плату за перевезення міжнародного транзитного вантажу в межах уз

Для розрахунку перевізної плати при транзитних перевезеннях застосовується документ «Тарифная политикажелезных дорог Украины на фрахтовий год. Сборник тарифов на транзитные перевозки грузов железнодорожным транспортом Украины» Ці тарифи базуються на « Тарифной политике железных дорог государств- участников СНГ на перевозки грузов в международном сообщении», принятой й согласованной учасниками тарифного Соглашения на Седьмой тарифной Конференции». Транзитні тарифи визначено у швейцарських франках, а справляють їх, як правило, у доларах США. Порядок введення в дію цих тарифів на черговий фрахтовий рік такий же, як для тарифів тарифного керівництва №1

30.1 Контроль та облік виконання планів перевезень вантажів зт.

Навантаження вантажів на станціях може здійснюватись на місцях незагального і загального користування.

Маючи затверджені залізницею плани перевезень вантажів на наступний місяць, вантажовідправник готує вантаж до відвантаження згідно з Правилами перевезень вантажів, та надає Дирекції перевезень декадну заявку на подавання вагонів на станцію навантаження вантажу.

Працівники товарної контори станції навантаження вантажу заносять дані декадної заявки на подавання вагонів у відповідні графи залікової картки. Ці операції проводяться до початку кожної декади планового місяця.

Начальник станції зобов'язаний забезпечити приймання вантажу таким чином, щоб на місця загального користування не допускалося завезення вантажу без попереднього дозволу — візування накладної.

Візування полягає у тому, що начальник станції, або уповноважена ним особа проставляє у відповідній графі накладної номер плану або договору, за якими здійснюється перевезення, вказує дату навантаження вантажу і завіряє ці дані своїм підписом (візою).

на станціях, які мають достатній об'єм відправлення вантажів, розробляються календарні плани (розклади) приймання вантажів до перевезення.

Календарне планування приймання вантажів до перевезення дозволяє вже на станціях відправлення формувати вагонопотоки з груп вагонів одного призначення.

Відправник вантажу зобов'язаний підготувати вантаж до навантаження згідно з вимогами, які б забезпечили збереження його на всьому шляху перевезення. Ці вимоги визначені в Правилах приймання вантажів до перевезення. Упакування, в якому вантаж пред'являється до перевезення, не повинно завдавати шкоди рухомому складу, залізничній колії і навколишньому середовищу.