Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
оригінал ВП.docx
Скачиваний:
91
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
249.37 Кб
Скачать

25. 3. Тарифна система залізничного транспорту україни. «збірник тарифів на перевезення вантажів…»

Тарифи на перевезення вантажів – це система цільових ставок та правил їх застосування, за якими проводяться розрахунки за перевезення залізницями.

Тарифи за перевезення існують двох видів. Зокрема, Міністерство транспорту після узгодження з Міністерством економіки ввело в дію з 1 січня 2000р. «Збірник тарифів на перевезення вантажів залізничним транспортом України. Тарифне керівництво №1». Тарифи наведенні у цьому збірнику, застосовуються на усіх лініях залізниць широкої й вузької колії загальної мережі залізниць України,що включені в постійну експлуатацію, для всіх відправників і одержувачів вантажів. Ці тарифи сплачуються у гривнях. Цей тариф затверджується на державному рівні та підлягають державному регулюванню в порядку, що визначається Кабміном.

25. 4. Документ (розділ) про збори за роботи, послуги, що повязані з перевезенням вантажів.

Міністерство транспорту України

НАКАЗ N65616 05.02.2001 Про затвердження Методичних рекомендацій з формування собівартості перевезень (робіт, послуг) на транспорті

26.1 Розрахунок переробної спроможності та потрібної кількості ваг.

Максимальна переробної спроможності вантажного фронту у вагонах за добу:

де - коефіцієнт, що враховує тривалість перебування вантажно-розвантажувальних машин у ремонтах;

- тривалість регламентованих перерв у роботі вантажного фронту протягом доби;

- час, необхідний на перестановку завантажених і порожніх вагонів на ВФ;

- тривалість вантажної операції з вагоном;

- розмір фронту одночасного навантаження(вивант.) у вагонах;

- розмір максимальної одночасної подачі на ВФ.

26.2 Якщо висота над РГР спільного ЦМ вагона з вантажем більша за 2,3 м, то здійснюється перевірка поперечної стійкості вагона з вантажем (проти перекидання).

Згадана перевірка здійснюється також у разі, якщо навітряна поверхня вагона (зчепа) з вантажем перевищує:

50м2- для чотирьохвісного вагона;

80 м2 - для зчепа з опорою довгоміриого вантажу на два

вагони.

Для перевірки поперечної стійкості навантаженого вагона або зчепа у Технічних умовах наводиться декілька розрахункових формул.

26,3 Система залізничного транспорту україни. «тарифная политика ж,д, украины на фрахтовый год».

Тарифи на перевезення вантажів – це система цільових ставок та правил їх застосування, за якими проводяться розрахунки за перевезення залізницями.

Для розрахунків перевізної плати при транзитних перевезеннях застосовується документ - «ТАРИФНАЯ ПОЛИТИКА Ж,Д, УКРАИНЫ НА ФРАХТОВЫЙ ГОД. Сборник тарифов на транзитные перевозки грузов железнодорожным транспортом Украины». Транзитні тарифи визначено у швейцарських франках (міжнародна тарифна валюта), а справляють їх, як правило, у доларах США. Порядок введення в дію цих тарифів на черговий фрахтовий рік (з 01.01. по 31.12) такий же, як для тарифів тарифного керівництва №1. Цей тариф затверджується на державному рівні та підлягають державному регулюванню в порядку, що визначається Кабміном.

26. 4. Назва, зміст документу, що визначає тарифи на перевезення транзитних вантажів у межах уз.

Порядок встановлення Укрзалізницею тарифів на перевезення транзитних вантажів залізницями України. Порядок спрямований забезпечити:

  • досягнення балансу інтересів залізниць, споживачів транспортних послуг та держави вцілому;

  • максимальну конкурентноздатність та привабливість транспортної системи України на міжнародному ринку транспортних послуг з метою зростання обсягів перевезень вантажів у міжнародному сполученні;

  • збільшення валютних надходжень та бюджетних відрахувань;

Порядок встановлення Укрзалізницею тарифів на перевезення транзитних вантажів залізницями України розроблено з метою формування прозорого та загальнодоступного механізму встановлення тарифів на перевезення транзитних вантажів залізницями України на підставі:

  • Законів України "Про ратифікацію Угоди про проведения узгодженої політики у визначенні транспортних тарифів", "Про залізничний транспорт", "Про транзит вантажів";

  • Угоди про міжнародне залізничне вантажне сполучення (СМГС);

  • Статуту Залізниць України;

  • Тарифної політики залізниць України ;

Порядок визначає єдині для всіх користувачів транспортних послуг критерії та правила встановлення тарифів на перевезення вантажів у міжнародному сполученні залізницями України.