Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
оригінал ВП.docx
Скачиваний:
91
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
249.37 Кб
Скачать

27.1. Планування перевезення вантажів у межах України

  1. Планування перевезення вантажів у межах України здійснюється з використанням автоматизованої системи документообігу (далі - АС МЕСПЛАН) відповідно до Правил та цього Порядку.

  2. Залізниця забезпечує введення в АС МЕСПЛАН місячних та додаткових замовлень на перевезення вантажів у межах України, наданих відправниками залізниці в порядку, визначеному Правилами на договірних засадах безкоштовно.

  3. Узгодження місячних планових замовлень на перевезення вантажів у межах України в системі АС МЕСПЛАН проводиться на рівні залізниці в терміни, установлені Правилами. Після завершення терміну вводу місячних планів нові замовлення вводяться як додаткові згідно з Правилами.

  4. Коригування узгоджених місячних планів перевезень у межах України здійснюється не пізніше двох діб з моменту одержання заявки.

Коригування місячного плану в АС МЕСПЛАН залізниця здійснює шляхом часткової заміни плану в статусі "узгоджено" або в разі потреби повного видалення плану із статусу "узгоджено", введення нового замовлення в статус "заявлено" та автоматичне переведення його в статус "узгоджено" допускається в межах узгодженого місячного плану.

  1. Замовлення на додаткові плани перевезень вантажів відправники надають через АС МЕСПЛАН, разові вантажовідправники надають на станцію, в дирекцію або на залізницю у порядку, визначеному Правилами.

  2. У випадках, коли на станції немає доступу для введення замовлення до АС МЕСПЛАН, начальник станції приймає замовлення від відправника і залишає оригінал у себе. Для введення замовлення в АС МЕСПЛАН станція в той самий день передає його копію або за встановленим на дирекції порядком всі необхідні дані в дирекцію або на пункт вводу інформації

Про узгодження або відмову замовлення залізниця повідомляє відправника.

7.1.7. З метою недопущення введення одного й того самого замовлення декілька разів в АС МЕСПЛАН діє контроль. Якщо при введенні нового замовлення у системі є замовлення, яке збігається за реквізитами:

вид плану; дата надання замовлення; станція відправлення; відправник; станція призначення; код вантажу; вантажоодержувач; кількість вагонів; кількість тонн, замовлення запам'ятовується з наданням попередження. У разі потреби дублікат видаляється користувачем.

27.3 Відповідальність за договором залізничного перевезення вантажу (внутрішні перевезення).

Внутрішні перевезення – це перевезення вантажів залізницями України між залізничними станціями, відкритими для певних видів операцій, від відправника до його одержувача.

27. 4. Документ (розділ) про порядок планування перевезень вантажів залізницями. Зміст розділу.

Правила перевезення вантажів. Розділ 1. Правила планування перевезень вантажів. Ці Правила визначають порядок планування перевезень вантажів залізницями в усіх видах сполучень, а також обліку виконання планів. Перевезення вантажів залізницями здійснюються на підставі договорів про організацію перевезень за місячними планами, за пред'явленням, за окремими замовленнями відправників. У разі систематичного здійснення перевезень вантажів між залізницею та відправником укладаеться договір про організацію перевезень вантажів. Облік виконання плану перевезень вантажів здійснюється в обліковій картці за кожним планом, а також за пред'явленням. Облкові картки ведуть працівники залізничних станцій в одному або за вимогою відправника у двох примірниках. У разі складання картки у двох примірниках один з них знаходиться на станції, другий - у відправника. Облікова картка підписується відправником і начальником станції або уповноваженим працівником станцій по закінченні кожної звітої доби. У разі відмови віправника від підписання облкової картки про це складається акт загальної форми.

27,28.2 Технічними умовами визначені наступні реквізити для кріплення вантажів:

Дерев'яні стояки, бруски, підкладки, прокладки і клини виготовляються із пиломатеріалів не нижче третього ґатунку.

Підкладки і прокладки використовуються для забезпечення механізованого навантаження і розвантаження вантажів, а також для рівномірного розподілу навантаження на деталі вагона.

Довжина поперечних підкладок повинна дорівнювати

ширині вагона, а прокладок - ширині вантажу. Висота підкладок і прокладок повинна бути не менше 25 мм, а підпірних і розпірних брусків не менше 50 мм.

Розтяжки для кріплення вантажу можуть виготовлятись із

дроту, металевих смуг, металевого тросу. Замість металевих розтяжок, дерев'яних брусків, прокладок тощо, вантажовласник може використовувати для кріплення вантажів засоби багаторазового використання, міцність яких повинна бути не нижче, ніж у реквізитах, передбачених Технічними умовами.

Штучні та великовагові на плоских опорах

Поступальні, вздовж і поперек Перекидання, вздовж і поперек

Торцеві та бічні стійки, бруски, розтяжки і обв'язки Розтяжки і обв'язки, підкоси, каркаси, піраміди

Циліндричної форми

Поступальні, вздовж і поперек Перекочування, вздовж і поперек

Торцеві та бічні стійки, розтяжки і обв'язки

Бруски, обв'язки, розтяжки

На колесах

Перекочування, вздовж і поперек

Поступальні, вздовж і поперек

Бруски, розтяжки Бруски, розтяжки

Однорідні,

укладені

штабелями

Поздовжній і поперечний розвал штабелю

Бічні стійки, обв'язки, щити, притискачі

Довгомірні

Поздовжні та поперечні, перекидання поперек

Обв'язки, розтяжки, притискачі, підкоси, упори