Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
оригінал ВП.docx
Скачиваний:
91
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
249.37 Кб
Скачать

28. 1. Планування перевезень експортних, імпортних і транзитних вантажів

3.1. Планування перевезень експортних, імпортних та транзитних вантажів здійснюється залізницями відправлення у порядку. Експортні вантажі - це вантажі, які вивозяться з території України за її межі, у т. ч. через морські (річкові) порти, термінали.

Імпортні вантажі - це вантажі, які ввозяться на територію України чи надходять з під'їзних колій, розташованих на території іншої держави, або через морські (річкові) порти, термінали.

Транзитні вантажі - це вантажі, перевезення яких (у т. ч. за участю інших видів транспорту) розпочинається і закінчується за межами території України.

3.2. Відправники експортних вантажів за 16 днів до початку місяця, в якому передбачається перевезення, надають залізницям відправлення замовлення на перевезення вантажів,

  1. Управління залізниці на підставі цих проектів складає проект місячного плану перевезень експортних вантажів за номенклатурою і за 14 днів до початку місяця надсилає Укрзалізниці для погодження з портами та залізницями іноземних держав.

  2. Залізниці, які передають експортні вантажі з залізничного на морський (річковий) транспорт, погоджують з відповідними портами місячні обсяги перевантаження вантажів з урахуванням вагонів, які очікують вивантаження, і не пізніше 8 днів до початку планового місяця повідомляють Укрзалізниці пропозиції щодо проекту плану.

  3. Укрзалізниця погоджує план перевезень експортних вантажів з морськими та річковими портами, а у разі перевезення через порти іноземних держав - з залізничними адміністраціями цих держав і не пізніше 4 днів до початку планового місяця доводить його до залізниць відправлення.

  4. План перевезень експортних вантажів через прикордонні залізничні станції узгоджується Укрзалізницею із залізницями іноземних держав і повідомляється залізницям відправлення за 4 дні до початку планового місяця.

28,3 Відповідальність за договором залізничного перевезення вантажу(міжнародні перевезення, смгс).

Міжнародні залізничні перевезення – перевезення експортних, імпортних і транзитних вантажів в межах залізниць України. У забезпеченні міжнародних перевезень приймають участь прикордонні передавальні станції, які відіграють велику роль в організації приймання та передавання вантажів за межи залізниць України.

28. 4. Як визначити величину збору за подачу і забирання вагонів локомотивом залізниці.

За подачу й забирання навантажених і порожніх вагонів локомотивом залізниці справляється збір у залежності від фактичної кількості поданих і забраних вагонів за звітну добу та від станції у два кінці:

Визначається згідно 2 таблиць:

Таблиця 1. Ставки зборів за подачу й забирання вагонів локомотивом залізниці на(з) п/к незагального користування (гривень)

Таблиця 2. Ставки зборів за подачу й забирання вагонів локомотивом

залізниці на(з) п/к незагального користування, що перебувають на балансі залізниць (гривень).

29.1. Планування міжнародних перевезень вантажів залізницею за участю портів

Перевезення експортних, імпортних і транзитних вантажів, залізничним, морським і річковим транспортом здійснюється за місячними планами, погодженими між учасниками перевезень.

Для перевезення експортних вантажів у такому виді сполучення вантажовідправники не пізніше 20 днів до початку планового місяця надають залізницям відправлення вантажів розгорнуті заявки на перевезення експортних вантажів, в яких зазначається вид і кількість вантажу у тонах і вагонах, припортові залізничні станції, порти, країна призначення вантажу, покупець і експедитор у порту, а також згода портів на перевантаження і збереження вантажу.

Оформлення таким чином проект плану перевезень направляється в Укрзалізницю для складання проекту сітьового плану перевезень в залежності від номенклатури вантажів у вагонах і тонах у середньому за добу. Не пізніше 14 днів до початку планового місяця план доводиться до відома заінтересованих сторін якими є залізниця відправлення, залізниця призначення, порт і вантажовідправник.

Після уточнення даних плану Укрзалізницею вантажовідправники не пізніше 12 днів до початку планового місяця інформують порти і залізницю про свої уточнення плану із детальною розшифровкою номенклатури вантажів, які будуть перевозитись. Залізниці не пізніше 8 днів до початку планового місяця повідомляють Укрзалізницю про внесені зміни в проект плану перевезень.

Укрзалізниця не пізніше ніж за 4 дні до початку планового місяця за участю спеціалістів міністерства транспорту України, Мін. Зовнішньоекономічних зв’язків і торгівлі, залізниць призначення проводить у Києві, або на одній із погоджених залізниць нараду з керівниками припортових залізниць, портів, експедиторами, вантажовідправниками масових вантажів.

На цій нараді проекти планів погоджуються підписами керівників причетних підприємств.