Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
оригінал ВП.docx
Скачиваний:
91
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
249.37 Кб
Скачать

7.3 Характеристика вагонного парку та вимоги до вагонів-цистерн для перевезень наливних вантажів

Наливні вантажі перевозяться залізницями у РС власності залізниці, а також приватними та орендованими у з-ць РС (ЦС, бітумовози). Парк ЦС розподіляється на 3 типи: Для перевезення нафтопродуктів, хімічних вантажів та харчових продуктів. Під налив подається залізницею РС лише у справному стані та з очищеною поверхнею котла. Трафарети на котлі ЦС мають відповідати вантажеві. Під налив ЦС готує залізниця на спеціальних пунктах (промивально-пропарювальних станціях). Забороняється подавати під налив ЦС з механічними пошкодженнями зливних пристроїв, драбин, забрудненим котлами, з відсутністю пристроїв для пломбування чи ущільнюючих прокладок в кришці люка. У ЦС вантажопідйомністю до 60т вантаж наливається до середини люка, а 60т і більше до нижнього рівня сегмента люка. На кришку люка в/в обов’язково має нанести ЗПП. Зливати ЦС та танк-контейнери потрібно повністю з видаленням продуктів із зовнішньої поверхні ЦС. Недозлитий РС з місць вивантаження не приймається і залишається на простої за відповідну плату.

7.4 Документ (частина), що визначає умови перевезень наливних вантажів залізницями України

Правила перевезення вантажів – нормативний акт, що конкретизує передбачені Статутом залізниць України положення, які регламентують участь та обов’язки сторін у процесі перевезення вантажів. Що стосуються наливних вантажів, то їх перелік та умови перевезення визначено в Правилах перевезення наливних вантажів.

8.1Класифікація вантажних вагонів за родами та конструкцією кузова

За родами та конструкцією кузова вагони поділяються: криті, платформи, цистерни, рефрежираторні, транспортні та інші.

8.2 Основні положення правил обслуговування під’їзних колій.

Залізничні під’їзді колії призначені для транспортного обслуговування одного або кількох підприємств у взаємодії із залізничним транспортом загального користування.

Залізничні під’їдні колії з усіма спорудами і пристроями, і їхні власні вагони і локомотиви повинні утримуватись у повній справності згідно з ПТЕ.

Власники залізничних під’їзних колій зобов’язані забезпечувати їх освітлення згідно з установленими нормами, очищенні віл снігу і сміття, а також складування вивантажених вантажів у межах габаритів.

8.3 Наливання і зливання, визначення маси нафтопродуктів, порядок повернення порожніх цистерн

Порожні цистерни після зливу направляють у пункт наливу згідно з пересильними накладними, а цистерни приватні та орендовані – згідно з повним комплектом перевізних документів з навішуванням пломб (ЗПП) вантажовласника. Працівники станції зливу зобов’язані перевірити правильність заповнення перевізної накладної та завірити своїм підписом і штемпелем станції. Неповний злив вантажу з цистерни, виявлений на станції навантаження або на промивально-пропарювальній станції, завіряється актом, який разом з пересильною накладною направляється на станцію відправлення для вжиття відповідних заходів. Деякі нафтопродукти, що перевозяться в цистернах і бункерних піввагонах, наділені високою в’язкістю: є 4 групи. Злив взимку дуже складний, потребує розігрівання. Вантажоодержувачам встановлюють до норм простою вагонів додатковий час на розігрівання і вивантаження вантажу.