Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
оригінал ВП.docx
Скачиваний:
91
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
249.37 Кб
Скачать

23.3.Особливості міжнародних перевезень вантажів у залізнично-поромному сполеченні.

Залізнично-паромне сполучення забезпечує безперевантажувальне сполучення шляхом залізниця-море-залізниця за допомогою великихморських суден ,як правило, багатопалубних .де влаштовані залізничні крїолії для кріплення на них певної кількості вагонів. Ці судна називаються залізнично-морськими паромами

В Україні є дві паромні лінії Іллічівськ-Поті

Іллічівськ-Батумі

Введення поромних переправ в дію на держ. Рівні урядом Болгарії,Грузії й України підписали відповідну угоду . Є два основні документи для функціонуваання цих переправ:

1. Правила перевезень вантажів у вагонах у міжнародному залізнично-паромному сполученні

2. Правила експлуатації вантажних вагонів держав-учасниць СНД і розрахунків за користування ними в прямому залізнично-паромному сполученні.

23.4. Документ(розділ),що визначає умови перевезень негабаритних і великовагових вантажів

ІНСТРУКЦІЯ З ПЕРЕВЕЗЕННЯ НЕГАБАРИТНИХ І

ВЕЛИКОВАГОВИХ ВАНТАЖІВ ЗАЛІЗНИЦЯМИ УКРАЇНИ визначає умови перевезення.

24. 1. Вагове господарство залізниць. Типи та характеристики ваг. Механічні вагонні ваги.

На вантажних фронтах і складах станцій здійснюється не тільки переробка і зберігання вантажів, але й облік їх надходження, обсягу виконаних навантажувально-розвантажувальних операцій та контроль збереження вантажів.

Ваги і вагові прилади підлягають обов’язковій державній перевірці й тавруванню в установленому порядку. Зважування вантажів на несправних вагах, а також на вагах з простроченими термінами перевірки і таврування не дозволяється.

Похибка ваг не повинно перевищувати граничних похибок визначення маси окремих вантажів, що перевозиться залізничним транспортом встановлених чинними нормативними документами, цілком логічно.

Засоби ваговимірювальної техніки поділяються за принципом дії:

  • Механічні (взаємодія системи важелів);

  • Електронні.

24.2 Вантаж повинен бути розміщений на рухомому складі таким чином, щоб забезпечувався габарит навантаження (з урахуванням розрахункової негабаритності), рівномірне навантаження візків вагона, що забезпечується правилами розташування спільного центру маси вантажів, а також стійкість вагона від перекидання у поперечному напрямку, що забезпечується правильним розташуванням спільного центру маси вантажів і вагона.

Координати згаданих спільних центрів мас визначаються наступним чином:

спільний центр маси вантажів у вагоні (вид зверху)

Спочатку слід встановити "систему координат", і вимірювати усі відстані по ширині (ві,) від однієї внутрішньої бічної стінки вагона, а усі відстані по довжині (lі,) -також від однієї торцевої стінки вагона. За відомими масами (вагами) вантажів {Qі) та координатами їхніх центрів мас (ві lі,.) в обраній системі координат встановлюються координати спільного центру маси вантажів:

по ширині:

по довжині:

Відклавши (від тих же стінок, що були обрані) відстані в0 і 10, в точці їхнього перетину знайдемо положення спільного центру маси. Для того щоб різниця у завантаженні візків 4-вісних вагонів не перевищувала 10 т, а більше вісних вагонів не перевищувало половини вантажопідйомності вагона, поперечні та поздовжні зміщення спільного цм вантажів повинні бути мінімальними.