Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
оригінал ВП.docx
Скачиваний:
91
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
249.37 Кб
Скачать

16.4. Згідно з якими документами і як здійснюється переадресування вантажу

Правила переадресування вантажів, Статут залізниць України. Переадресуванням називається зміна станції призначення вантажу, прийнятого до перевезення.Це виконується за заявкою відправника, одержувача з дозволу начальника комерційної служби залізниці 9 у місцевому та прямому сполученні) начальника дирекції перевезень залізниці (у межах дирекції).

Переадресування вантажу дозволяється посадовою особою, на ім’я якої надається заява. У заяві вказуються такі дані: найменування вантажу, номери вагона або контейнера і накладної, найменування відправника, станція і залізниця відправлення, станція і залізниця попереднього призначення, найменування першого одержувача, станція і залізниця нового призначення, найменування нового одержувача, організація або посадова особа, якій довіряється здійснити оформлення перевізних документів на вантаж, що переадресовується додається письмова згода нового одержувача на приймання вантажу. Дозвіл на переадресування вантажу у вигляді наказу надається начальникові станції, яка оформляє переадресування.

17.1 Транспортна тара,її види та призначення. Транспортні пакети.Контейнери.

Транспортний пакет - це збільшене вантажне місце, сформоване з кількох окремих місць у тарі (ящиках, мішках, бочках тощо) або без тари (дошки, шпали, труби, тарна дощечка тощо), скріплених між собою за допомогою універсальних чи спеціальних, разового або багаторазового користування пакетувальних засобів, на піддонах або без них, яке в процесі транспортування та зберігання забезпечує: можливість механізованого навантаження (вивантаження);цілісність пакетів;цілісність вантажів;безпеку працівників, що виконують транспортні, складські та вантажні роботи;безпеку руху поїздів.

Вантажі, у тому числі експортні та імпортні, які за своїми розмірами та властивостями можуть бути сформовані в транспортні пакети, повинні пред'являтися відправником до перевезення у вагонах та контейнерах тільки в пакетованому вигляді.

Пакетування вантажів здійснюється силами та засобами відправників. На пакеті вказується кількість місць у ньому та його маса. універсальний контейнер - транспортний засіб багаторазового використання, призначений для розміщення і перевезення вантажу одним або декількома видами транспорту. Конструкція універсального контейнера повинна забезпечувати його механізоване навантаження і вивантаження;

17. 2. Порядок визначення плати за користування вагонами і контейнерами.

Плата за користування нараховується за кожний вагон і контейнер за їхніми номерами, тобто номерному обліку часу користування підлягають усі вагони і контейнери парку залізниць України та всіх іноземних залізниць, у т.ч. приватні й орендовані вагони.

Час користування вагонами на залізничних п/к, які обслуговуються власними локомотивами, обчислюється з моменту їх передавання коліях.

Акт складається в 3-х примірниках із яких один залишається у справах станції, а два інші додаються до перевізних документів.

За приватні та орендовані вагони, які перебувають на п/к, плата за користування не нараховується.

Якщо ці вагони затримуються на станційних коліях станції призначення з вини вантажоодержувача, то плата нараховується залізниці у розмірі 50% від ставок за користування вагонами такого типу, як затримані.

Вантажовласник звільняється від плати за користування вагонами і контейнерами:

  • Через стихійне лихо;

  • З вини залізниці;

  • У разі подання залізницею вагонів і контейнерів у кількості, що перевищує максимальну переробну спроможність вантажопереробних пунктів і фронтів відправника або одержувача вантажу.

Факт затримки оформляється актом загальної форми. Внесення залізниці плати за користування вагонами і контейнерами здійснюється не пізніше 10 діб з дня пред’явлення рахунків їх користувачам.