Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
оригінал ВП.docx
Скачиваний:
91
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
249.37 Кб
Скачать

21.1 Вантажні операції ,що виконуються на залізничних станціях та п/к.

Вантажні операції - навантаження, вивантаження, перевантаження, сортування вантажів і контейнерів.

21.2 Основні вимоги до навантаження та кріплення вантажів на рс.

Навантаження і кріплення вантажів на рухомому складі за умовою найбільш ефективного його використання та забезпечення безпеки руху виконується залізницями і вантажовідправниками згідно з Технічними умовами навантаження і кріплення вантажів, які діють на усіх залізницях СНД в тому числі й на залізницях України.

Навантаження і кріплення вантажів забезпечується по-різному залежно від виду рухомого складу і способу навантаження.

Рухомий склад залізниць України та вантажовласників (приватний рухомий склад) підрозділяється на:

Вид рухомого складу

Відкриті вагони

Закриті вагони

Піввагони

Платформи Універсальні

Транспортери

Звичайні криті.

Ізотермічні.

Цементовози.

Зерновози.

Цистерни;

та інші.

Вантаж на відкритих вагонах з урахуванням вузлів кріплення і упакування не повинен виходити за розміри встановленого габариту навантаження.

Навантаження і перевезення негабаритних вантажів виконується згідно з наказами залізниць та "Інструкцій по перевезенню негабаритних і великовагових вантажів".

Відкриті вагони мають конструктивні пристосування для відповідного кріплення вантажів.

21.3. Довгомірні і великовагові вантажі

Розрахункова негабаритність

Спеціальний рухомий склад

Специфічним вантажами,що потребують особливих умов перевезень є великовагові і довгомірні вантажі. До таких належать вантажі.у яких маса і довжина або навантаження на раму(підлогу)вагона перевищують допустимі норми при перевезенні на універсальному 4-вісному рухомому складі . Такі вантажі перевозяться на спеціалізованому відкритому рухомому складі-транспортерах.

Транспортери бувають вантажопідйомністю до 500т,кількість осей-від4 до 32.За конструкцією вони бувають різних типів: платформенні,зчіпні для великовагових довгомірних вантажів. зчленовані, напіваколодязеподібні, колодязеподібні, з пониженою вантажною площадкою. Транспортери останнього типу дозволяють ліквідувати верхню негабаритність вантажу або зменшити її ступінь.

При проходженні вагоном кривих може виникати так звана розрахункова габаритність .її визначають для вантажів ,довжина яких в 1.41 і більше разів перевищує базу вагона,і для вантажів ,що перевозять на зчепах платформ або транспортерах з базою 17 м і більше.

Це явище може мати місце при перевезенні довгомірних вантажів. Воно полягає у тому ,що вантаж, який є габаритним при знаходженні вагона на прямому відтинку колії,стає негабаритним,тобто не вписується у габарит навантаження стосовно осі колії при проходженні вагоном кривих.

21.4.Які вантажі змерзаються і як запобігти їх змерзанню при перевезеннях в зимовий період?

Змерзаються такі вантажі,як камяне вугілля та вантажі гірничо-металургійного комплексу. До прийнятих заходів можна віднести : перемішування в цілях промерзання маси вугілля. Просочення таких вантажів маслянистими речовинами.