Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МСЕК.Посібник.doc
Скачиваний:
1079
Добавлен:
06.03.2016
Размер:
2.65 Mб
Скачать

29.4.Група інвалідності ____________________________________ (прописом)

29.5.Причина інвалідності

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

29.6. Інвалідність встановлена на строк

до ______________________________________________________

  1. Дата чергового переогляду

  2. Час настання інвалідності

ЗО. Ступінь втрати професійної працездатності у відсотках

ЗО. 1.

(прописом)

Продовжений додатку 17

30.2. За минулий час ______________________________________

______________________________________________________________________________________________________________________

31. Потреба у додаткових видах допомога ___________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

32. Документи, що є підставою для винесення експертного

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

33. Обгрунтування експертного рішення

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

34. Обгрунтованість направлення на мсек 35- Довідка сер. ____№______

Голова МСЕК ______________________________ ( ) Члени _____________________________ ( )

_____________________________ ( )

_____________________________ ( )

_____________________________ ( )

МЛ. _____________________________ ( )

36. Зауваження та пропозиції обласної (центральної міської) мсек по результатах перевірки правильності вирішення і оформлення акта огляду районної, міжрайонної, Міської

Дата

Зауважений, пропозиції

Підпис

Інструкція про порядок заповнення "Акта огляду МСЕК".

"Акт огляду МСЕК" (далі "Акт") призначений для запису основних медичних даних і соціальних факторів, необхідних для винесення експертного рішення та його обгрунтування.

В "Акті" вказуються умови і характер праці, які рекомендуються інвалідам та інші заходи, які сприяють відновленню їх працездатності. "Акт" складається на кожного хворого, який оглядається у МСЕК. Усі пункти акта заповнюються розбірливо. Прізвище, ім'я, по батькові записуються повністю згідно з паспортними даними.

Пункт 3. "Вид, профіль МСЕК", Вид МСЕК: Кримські республіканська, обласна, центральна міська, міська, міжрайонна, районна; профіль МСЕК: загальний, спеціалізований: для огляду хворого на туберкульоз, психічні розлади, захворювання і дефекти органу зору, серцево-судинні захворювання та інші.

Пункт 4. Номер документа (проставляється арабськими цифрами) відповідає реєстраційному номеру в журналі протоколів засідань МСЕК за поточний рік.

В пункті 5 "Дата початку експертизи" вказується дата надходження у МСЕК "Направлення на МСЕК" (ф. № 088/о) з лікувально-профілактичних закладів.

В пункті 7 "Дата закінчення експертизи" зазначається дата прийняття рішення МСЕК,

В пункті 25 "Характер і умови праці" вказується найбільш переважаючий виробничий фактор, ступінь вираженості фізичної або нервово-психологічної напруги, робоча поза, темп роботи, контакти з токсичними речовинами, температура, вологість, перебування в гучному, пильному, жаркому приміщенні, нічні зміни, відрядження, роз`їзди та інші.

В пункті 30.1 "Висновок про умови і характер праці" зазначаються показані та протипоказані умови праці, а також, орієнтовні види праці, робіт чи професії, які доступні інваліду за станом здоров'я.

В пункті 30.2 "Рекомендації з соціально-трудової реабілітації зазначається потреба інваліда в навчанні, перекваліфікації,

352

перенавчанні, забезпеченні засобами пересування, інших видах допомоги, направлених на відновлення працездатності інваліда.

В пункт 30.3 "Рекомендації з медичної "реабілітації" зазначається потреба інваліда в направленні на відновне санаторно-курортне лікування та інше. Ці заходи повинні бути занесені у повідомлення лікарської установи про рішення МСЕК ("Направлення на МСЕК" форма №088/о).

В пункті 30:4 " Група інвалідності" призначена група вказується прописок, а для осіб, не визнаних інвалідами, ставиться запис "не встановлено".

В пункті 33 "Документи, які були підставою для винесення експертного рішення" перераховуються всі документи, які стали основою для прийняття рішення МСЕК, вказується назва установи, яка видала документ, дата і номер-кожного документа, коротко викладається зміст тієї частини документа, яка стала основою для прийняття рішення про причину; час настання інвалідності, ступінь втрати працездатності та ін.

В пункті 34 "Обгрунтування експертного рішення" зазначається обгрунтування прийнятого рішення про групу, причину, час настання інвалідності, ступінь втрати професійної працездатності, потреба в додаткових . видах допомоги, в необхідних випадках, посилаючись на відповідний пункт нормативного документа.

В пункті 35 "Обгрунтованість направлення на МСЕК" вказується: обгрунтовано чи - необгрунтовано направлено громадянина на МСЕК.

Пункт 37 заповнюється обласною (центральною міською) МСЕК за результатами перевірок:

Всі виправлення, доповнення, зміни, внесені в "Акті" повинні бути обумовлені, підписані головою, членами комісії і завірені печаткою МСЕК.

Термін зберігання "Акта" 50 років.

Додаток 18

Код форми за ЗКУД Код закладу заЗКІПО

Міністерство охорони здоров'я України

Найменування закладу

Медична документація ФОРМА 088/о Затверджена наказом МОЗ України 29.12.2000 р. № 369