Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1sTorgivlya_sklad_Metodichka.docx
Скачиваний:
21
Добавлен:
27.03.2016
Размер:
625.85 Кб
Скачать

5.6. Операції по роботі з реалізаторами

Документ «Інвентаризація комісіонера» призначений для визначення реальних залишків ТМЦ, що знаходяться на реалізації у комісіонера. Цей документ не виробляє ніяких рухів у регістрах конфігурації «Торгівля + Склад». За допомогою цього документа можна зафіксувати поточні залишки ТМЦ у комісіонера і потім за результатами порівняння фактичного і реальної кількості ТМЦ, виписати документ «Звіт комісіонера», який зафіксує продаж переданих на реалізацію ТМЦ. Такий спосіб заповнення зручно застосовувати в тому випадку, якщо комісіонер повідомляє нема про кількість проданих (реалізованих) ТМЦ, а про залишки нереалізованих ТМЦ. Новий документ викликається з підпункту «Інвентаризація комісіонера» пункту «Покупці» головного меню програми «Документи». Специфікацію документа можна автоматично заповнити усіма переданими на реалізацію, але ще нереалізованими ТМЦ комісіонера за допомогою кнопки <Заповнити>. Поле «Кол. (Облік)»заповнюється залишками нереалізованих ТМЦ на дату оформлення інвентаризації згідно з оформленими з даними комісіонером документам. Поле «Ціна» заповнюється тією ціною, за якою ТМЦ передавалися на реалізацію комісіонеру. Якщо ТМЦ передавалася на реалізацію за різними цінами, то в документі будуть присутні рядки з однаковими ТМЦ, але різною ціною. Графи «Сума (облік)» та «Сума (факт)» спочатку заповнюються сумарною вартістю ТМЦ, яка розраховується, як «Ціна», помножена на фактичну кількість. У графу «Кількість (факт)» користувач заносить інформацію про реальні залишках нереалізованого ТМЦ у комісіонера. Користувач також має можливість змінити ціну. При зміні фактичної кількості та / або ціни автоматично буде перерахована «Сума (факт)». Графа «Вимкнути.» Заповнюється різницею між реальним (фактичним) і обліковими кількістю ТМЦ. ПО кнопці <Друк> користувачу надана можливість сформувати друковану форму інвентаризації комісіонера

Документ «Переоцінка у комісіонера» призначений для переоцінки залишків ТМЦ, що знаходяться на реалізації у комісіонера. Документи «Переоцінка у комісіонера» створюються, зберігаються і редагуються в журналі «Журнал документів по покупцям». Новий документ викликається також за допомогою підпункту «Переоцінка у комісіонера» пункту «Покупці» головного меню програми «Документи». При виборі комісіонера та договору в шапці документа конфігурація автоматично (після підтвердження користувачем) заповнює специфікацію документа залишками ТМЦ на реалізації у комісіонера. Автоматичне заповнення специфікації можна призвести також у будь-який момент формування даного документа по кнопці <Заповнити>. У тому випадку, якщо ТМЦ передавалися на реалізацію за різними цінами, то в документі можуть бути присутнім рядки з однаковими ТМЦ, але з різними цінами. Для переоцінки ТМЦ необхідно на закладці «Таблична частина» в графі «Нова ціна» ввести нову ціну і провести документ. Слід зазначити, що користувач має можливість переоцінити не всі ТМЦ, що залишився на реалізації, а тільки частина ТМЦ. Для цього користувачеві необхідно в полі «Кількість» ввести ту кількість ТМЦ, яке необхідно переоцінити.

Документ «Звіт комісіонера» призначений для оформлення проданих комісіонером ТМЦ. Якщо серед цих ТМЦ були ТМЦ, раніше прийняті на реалізацію від постачальника, то одночасно фіксується і факт отримання від нього прав власності на ці ТМЦ (досі вони належали постачальникові). Документи «Звіт комісіонера» створюються, зберігаються і редагуються в журналі «Журнал документів по покупцям» (викликається в головному меню програми «Покупці» за пунктом «Журнал документів по покупцям»). Новий документ викликається також за допомогою головного меню програми «Документи» за пунктом «Покупці» підпункт «Звіт комісіонера». Документ «Звіт комісіонера» може бути оформлений на підставі документа «Реалізація (комісія)» або в рамках конкретного договору з контрагентом. Якщо документ оформляється на підставі документа «Реалізація (комісія)», то його специфікація автоматично заповнюється усіма переданими на реалізацію, але ще не реалізованими ТМЦ по даному документу. Якщо документ оформляється в рамках конкретного договору, то його специфікація заповнюється з урахуванням всіх переданих на реалізацію, але нереалізованих ТМЦ в рамках конкретного договору. За допомогою кнопки <Заповнити> можна автоматично заповнити специфікацію документа при зміні реквізитів документа (зміні документа-підстави, зміні контрагента або договору). Ціни в цьому документі встановлюються згідно тими цінами, за якими ТМЦ передавався на реалізацію. Якщо ТМЦ передавалися на реалізацію за різними цінами, то в документі «Звіт комісіонера» будуть зафіксовані два рядки про одне й те ж товар з різними цінами реалізації. Специфікацію документа можна заповнити і ручним способом. У специфікацію документа «Звіт комісіонера» заносяться ті ТМЦ, які продав комісіонер (контрагент - реалізатор), і їх кількість. У тому випадку, якщо комісіонер повідомляє про залишки ТМЦ на реалізації, то спочатку зручно оформити документ «Інвентаризація комісіонера», в якому фіксуються фактичні залишки ТМЦ у комісіонера, потім на підставі його ввести документ «Звіт комісіонера», в специфікацію якого автоматично заноситься кількість проданого комісіонером ТМЦ. По кнопці <Друк> користувач може сформувати друковану форму звіту комісіонера.

Документ «Повернення від покупця (комісія)» призначений для оформлення факту повернення ТМЦ комісіонером. Вид операції комісія встановлюється за допомогою кнопки <Операція> по рядку «Повернення від покупця (комісія)». Документи «Повернення від покупця (комісіонера)» створюються, зберігаються і редагуються в журналі «Покупці». Новий документ викликається також за допомогою головного меню програми «Документи» за пунктом «Покупці» підпункт «Повернення від покупця (комісія)». Залежно від обраного пункту меню в документі встановлюється відповідний вид операції та назву. Документ «Повернення від покупця (комісія)» може бути оформлений на підставі документа «Реалізація (комісія)» або в рамках договору з контрагентом. У разі оформлення документа в рамках договору з комісіонером, його специфікація буде автоматично заповнена усіма переданими на реалізацію, але ще не реалізованими ТМЦ. За замовчуванням ціна в документі заповнюється тією ціною, за якою ТМЦ були передані на комісію. При необхідності цю ціну можна змінити. Ця інформація буде врахована при взаєморозрахунках з комісіонером. У цьому випадку ТМЦ буде повернута в ту партію, з якої вона була продана.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]