Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1sTorgivlya_sklad_Metodichka.docx
Скачиваний:
21
Добавлен:
27.03.2016
Размер:
625.85 Кб
Скачать

6.3. Формування звіту по касі

Звіт «Відомість по касі» призначений для відображення інформації про рух готівкових грошових коштів у касі підприємства. Даний звіт вводиться з пункту «Відомість по касі» головного меню програми «Звіти». Звіт формує залишки готівки і руху грошових коштів по всіх або тільки по вибраній валюті. Звіт може бути виведений по всіх касах, що входять до складу компанії або тільки по одній конкретній касі. За допомогою множинного фільтра встановленого на відповідній закладці користувач може відібрати в звіт дані за списком довільно вибраних кас. Для того, щоб у зведеному звіті отримати ще й час детальну інформацію про рух готівкових коштів в кожній касі, треба встановити прапорець «Каси» у списку «Деталізація звіту». Якщо необхідно отримати інформацію про розподіл грошей у касі за конкретними фірмам досить встановити прапорець «Фірма» у списку «Деталізація звіту». Якщо в налаштуваннях звіту встановлена ​​деталізація «День», то в звіті буде виводитися інформація про рух готівки по кожному дню за обраний у звіті період. Звіт може бути сформований з деталізацією за документами, за якими проводилися дані суми, для цього треба встановити деталізацію за документами руху. Якщо в налаштуваннях звіту встановлена ​​деталізація «Валюта залишку», то суми будуть показуватися в двох валютах - валюті, в якій був оформлений документ і у валюті виведення звіту.

Інформація, яка формується у звіті:

- Початковий залишок - сума залишку готівкових коштів у касі підприємства на дату початку формування звіту.

- Прихід - сума грошових коштів, що надійшли в касу за період формування звіту.

- Витрата - сума виданих з каси готівкових грошових средст за період формування звіту.

- Кінцевий залишок - сума залишку готівкових коштів у касі підприємства на дату кінця періоду звіту.

У тому випадку, якщо користувачеві необхідно дізнатися, в результаті яких проведених операцій відбулося надходження або видаток коштів із каси (оплата, покупцеві, видача грошей підзвітній, оплата постачальнику, інші витрати і т. д.), необхідно встановити прапорець «Деталізація за операціями».

Звіт «Відомість по банку» служить в системі для відображення інформації про рух безготівкових грошових коштів на розрахункових рахунках компанії. Даний звіт вводиться з пункту «Відомість по банку» головного меню програми «Звіти». Суми в звіті можуть бути виведені у валюті бухгалтерського обліку або у валюті управлінського обліку (поле «Показати підсумки»). Звіт формує залишки безготівкових коштів і руху грошових коштів по всіх розрахункових рахунках або тільки по тих, які мають вибрану валюту. Звіт може бути сформований за всіма розрахунковими рахунками компанії, по яких ведуться безготівкові розрахунки або тільки за певним розрахунковому рахунку. За допомогою множинного фільтра (закладка «Множинний фільтр») можна відібрати в звіт дані за списком довільно вибраних розрахункових рахунків. Для того, щоб користувач зможу побачити у звіті інформацію по кожному з обраних розрахункових рахунків, необхідно в настройках деталізації звіту встановити прапорець «Розрахунковий рахунок». Дані в звіті можуть бути деталізовані по конкретній фірмі. Для цього необхідно встановити прапорець «Фірма» в групі налаштувань деталізації звіту. Якщо в налаштуваннях звіту встановлена ​​деталізація «День», то в звіті буде виводитися інформація про рух безготівкових грошових коштів по кожному дню за обраний у звіті період. Звіт може бути виведений з деталізацією по документах, за допомогою яких фіксувався прихід грошових коштів на розрахунковий рахунок та видача грошових коштів з розрахункового рахунку. Для цього треба встановити деталізацію за документами руху. Якщо в налаштуваннях звіту встановлена ​​деталізація «Валюта рахунку», то суми показуються у двох валютах - валюті розрахункового рахунку і у валюті виведення звіту.

Інформація, яка формується у звіті:

- Початковий залишок - сума залишку безготівкових грошових коштів на розрахунковому рахунку компанії на дату початку формування звіту.

- Прихід - сума грошових коштів, що надійшли на розрахунковий рахунок компанії за період формування звіту.

- Витрата - сума виданих з розрахункового рахунку коштів за період формування звіту.

- Кінцевий залишок - сума залишку безготівкових грошових коштів на розрахунковому рахунку на дату кінця періоду звіту.

У тому випадку, якщо користувачеві необхідно дізнатися, в результаті яких проведених операцій відбулося надходження або видача грошових коштів з розрахункового рахунку компанії (оплата покупцеві, оплата постачальнику, інші витрати, видача грошей підзвітній і т. д.) необхідно встановити прапорець у полі "Деталізація за операціями».

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]