Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1sTorgivlya_sklad_Metodichka.docx
Скачиваний:
21
Добавлен:
27.03.2016
Размер:
625.85 Кб
Скачать

Розділ 6

Звіт «Замовлення постачальникам» формує повний або частковий (якщо встановлено певний фільтр) список замовлених товарно-матеріальних цінностей. Даний звіт вводиться з пункту «Замовлення постачальникам» головного меню програми «Звіти». У звіт можна вивести інформацію про замовлення конкретних ТМЦ. Відбір ТМЦ проводиться за допомогою відповідних фільтрів: ТМЦ, групи ТМЦ, властивості ТМЦ. Можна також подивитися замовлення ТМЦ по цікавлять постачальникам (постачальники, групи постачальників, по постачальникам, які мають певні властивості) або за договорами. Звіт можна деталізувати одночасно по постачальникам, договорами й документами. У звіті відображаються руху лише по тим документам, які відповідають за замовлення ТМЦ і зняття замовлення по ТМЦ, а саме документи «Замовлення постачальникові», «Надходження ТМЦ (купівля-продаж)», «Надходження ТМЦ (комісія)», «Надходження ТМЦ (імпорт)». Звіт можна сформувати по фірмі, по юридичній особі або з управлінської аналітиці. При цьому кількість ТМЦ в замовленнях постачальнику може бути виведено або в основних одиницях, або в базових.

На закладці «Множинний фільтр» користувач може задати особливі параметри фільтру для формування звіту - За номенклатурою, За постачальникам, По покупцям, За властивостями номенклатури, По фірмам, По юрид. особам, По управлінської аналітиці. При цьому у вікні форми звіту «Список відібраних елементів» можливо вибрати конкретні значення або список значень відповідних вибраному виду фільтра. Слід зазначити, що в якості значень відібраних елементів можуть виступати як елементи довідника, так і групи елементів.

Інформація, яка формується у звіті:

- Початковий залишок - скільки ТМЦ було замовлено на дату початку звіту;

- Замовлено - скільки ТМЦ замовлено за період формування звіту;

- Отримано / Знято - скільки ТМЦ отримано за замовленням (оформлений документ надходження) і скільки ТМЦ знято із замовлення (оформлений документ «Замовлення постачальнику (кор.)», який коригує введений раніше замовлення);

- Кінцевий залишок - скільки ТМЦ залишилося замовлено на дату кінця звіту.

Звіт «Заявки покупців» призначений для відображення інформації про ТМЦ тільки по незавершених заявками покупців. Даний звіт вводиться з пункту «Заявки покупців» головного меню програми «Звіти». Звіт виводить повний або частковий (якщо встановлено певний фільтр) список незавершених заявок покупців. Інформацію про всі заявках покупців, включаючи і завершення заявки можна отримати в реєстрі заявок, сформованому з звіту «Реєстр документів». Звіт про незавершені заявках можна вивести на будь-яку дату. У полі «На дату» вказується та дата, на яку необхідно подивитися всі незавершені заявки. У звіт можна вивести інформацію про заявки, оформлених на конкретні ТМЦ або групи ТМЦ. Відбір ТМЦ проводиться за допомогою відповідних фільтрів. За допомогою множинного фільтра можна відібрати все заявки по ТМЦ, які мають певні значення властивості. Наприклад, по ТМЦ, які мають властивість «Імпортний». У звіті можна встановити фільтр по виду заявки: незавершена заявка, заявка на склад, заявка на поставку. Можна подивитися заявки ТМЦ по цікавлять покупцям (конкретному покупцеві, групі покупців). За допомогою множинного фільтра можна сформувати звіт за довільним списку покупців або за списком покупців, що мають одне і те ж властивість. Наприклад, подивитися заявки всіх покупців за належністю до певного регіону. Можна подивитися також заявки, оформлені в рамках конкретного договору з покупцем. Звіт можна деталізувати за покупцям, договорами й документами - заявками. Кількість ТМЦ, оформленого за заявкою, може бути виведено в Базових або в Основних одиницях виміру. По кнопці <Сформувати замовлення> можна сформувати новий документ «Замовлення постачальникові» у відповідності з даними, представленими в звіті. У звіті представлена ​​інформація про стан виконання заявки. Додатково в параметрах звіту можна задати вид заявок, які необхідно обробляти для формування звіту - Все, Непідтверджена заявка, Заявка на склад, Заявка на поставку.

На закладці «Множинний фільтр» користувач може задати особливі параметри фільтру для формування звіту - За номенклатурою, По покупцям, За властивостями номенклатури, За властивостями покупців, По фірмам, По юрид. особам, По управлінської аналітиці. При цьому у вікні форми звіту «Список відібраних елементів» можливо вибрати конкретні значення або список значень відповідних вибраному виду фільтра. Слід зазначити, що в якості значень відібраних елементів можуть виступати як елементи довідника, так і групи елементів.

Інформація, яка формується у звіті:

- Покупець / Договір покупця / Заявка / Номенклатура / - інформація про групу ТМЦ, повне найменування ТМЦ. Якщо задана відповідна деталізація, то виводиться інформація про покупця, для якого оформлена заявка, за яким договором була оформлена заявка і яким конкретно документом.

- Залишок заявки покупця - графа розділена на три підграфи. В підграфі «Усього» показується скільки ТМЦ в кількісному і сумовому вираженні не отримано по даній заявці (даного покупця, за цим договором), а в графі «У т. ч. замовлено постачальникам» показано скільки ТМЦ замовлено постачальникам по незавершеною заявці, «В т. ч. резерв»- скільки ТМЦ зарезервовано по конкретній заявці.

По кожній заявці, поданій у звіті, можна отримати більш докладний звіт про її поточний стан. Для цього необхідно встановити курсор на графу «Залишок заявки покупця» відповідну потрібної заявці і натиснути клавішу <Enter> або двічі ліву клавішу миші.

У графах додаткового звіту вказується:

- Виписано - скільки ТМЦ виписано по даній заявці;

- Відвантажено - скільки ТМЦ вже відвантажено по даній заявці на дату формування звіту;

- Залишилося відвантажити - скільки з виписаних за заявкою ТМЦ залишилося відвантажити покупцю на момент формування звіту;

- Можна відвантажити - скільки ТМЦ можна відвантажити, виходячи з реальної кількості ТМЦ на фірмі. Аналіз проводиться по всіх складах, на яких знаходяться ТМЦ, що належать даній фірмі.

- Очікується надходження - скільки ТМЦ, оформлене в даній заявці, розподілилася по замовленнях постачальників.

Звіт «Оплата заявок» призначений для контролю оплати заявок покупців. Даний звіт вводиться з пункту «Оплата заявок» головного меню програми «Звіти». Він дозволяє виводити інформацію про заявки в наступних розрізах: фірма, властивість покупця, покупець (контрагент), договір, заявка покупця, документ оплати (кредитний документ). Для кожної заявки виводяться її руху за звітний період і сума оплати за заявкою у валюті взаєморозрахунків за поточним договором. Облік оплат за заявками ведеться в розрізі фірм і договорів. У разі, якщо за заявкою відвантажено більше, ніж оплачено сума оплати - негативна. Є, також, фільтри станом відвантаження та оплати заявок.

Фільтр станом оплати розрізняє такі стани:

Повністю оплаченої, вважається заявка, сума оплати по якої дорівнює сумі заявки.

Частково оплачена заявка - заявка, сума оплати за якою більше нуля, але менше суми заявки.

За неоплаченої заявці сума оплати менше або дорівнює нулю.

Фільтр станом відвантаження розрізняє такі стани:

Повністю відвантаженої, вважається заявка, сума відвантаження по якій, дорівнює сумі заявки.

Частково відвантажена заявка - заявка, сума відвантаження за якою відмінна від нуля, але менше суми заявки.

За невідвантаженому заявці сума відвантаження дорівнює нулю.

Додатково можна встановити прапор «Тільки прострочені» і визначити ті заявки, для яких термін оплати менше дати кінця періоду звіту. Термін оплати встановлюється в документі «Заявка покупця» в полі «Оплата до».

Можливі різні комбінації установок фільтра. Так наприклад, якщо встановити прапори «Відвантажені повністю», «Частково оплачені» і «Неоплачені», то можна отримати список заявок, за якими товар повністю відвантажено, але ще не оплачений або оплачений частково. А якщо ще додатково встановити прапор «Тільки прострочені», то можна отримати інформацію про те, за якими заявками товар повністю відвантажено, але не оплачений в зазначений у заявці термін. Можна подивитися заявки по цікавлять покупцям (конкретному покупцеві, групі покупців). Можна також отримати звіт по покупцям, які мають певну властивість.

За допомогою множинного фільтра можна сформувати звіт за довільним списку покупців. Можна також подивитися заявки, оформлені в рамках конкретного договору з покупцем. У звіті представлена ​​наступна інформація про стан оплати заявки.

Інформація, яка формується у звіті:

- Фірма / Покупець / Договір покупця / Заявка / Кредитний документ / - інформація про покупця і оформленим заявками. Якщо задана відповідна деталізація, то виводиться інформація про фірму, за якою була оформлена заявка, договір покупця, і документ оплати (кредитний документ), за яким є залишок авансу за заявкою.

- Термін - дата, до якої повинна бути оплачена заявка. Виводиться дата, зазначена у заявці в поле «Оплата до».

- Валюта - валюта договору, обраного в заявці.

- Ост. на початок - на яку суму залишилося відвантажити ТМЦ за заявкою, обчислений на дату початку формування звіту.

- Замовлено - на яку суму виписано ТМЦ за заявкою.

- Відвантажено - на яку суму відвантажено ТМЦ за заявкою за період формування звіту.

- Залишилося відвантажити - на яку суму залишилося відвантажити товару за заявкою.

- Залишок авансу - скільки грошових коштів, які були оформлені в якості оплати заявки, залишилося після погашення документів відвантаження, оформлених за заявкою.

В якості кредитних документів будуть показані ті документи оплати, за якими залишився залишок непогашеного авансу. У тому випадку, якщо передоплати не було (або була проведена часткова передоплата), а відвантаження була проведена, в цій графі буде відображатися сума відвантаженого, але ще неоплаченого за заявкою ТМЦ, з мінусом. Погашення відвантаження документами оплати проводиться за методом FIFO. По кнопці <Скасування заявок> можна сформувати новий документ «Скасування заявок покупців» у відповідності з даними, представленими в звіті.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]