Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
09_kontr_kondrat_01_2009.doc
Скачиваний:
601
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
13.98 Mб
Скачать

Бланк відповідей

a

б

в

г

д

1

2

3

4

ВАРІАНТ 2

1. Добуток двох чисел дорівнює 96. Одне з них на 4 більше від іншого. Знайти ці числа. Яка із систем відповідає умові задачі, якщо через x позначити більше число, а через y — менше?

а)  б)  в)  г) 

2. Скласти систему рівнянь для розв’язання задачі.

Сума сусідніх сторін прямокутника дорівнює 28 см, а діагональ — 20 см. Знайти сторони прямокутника.

3. З пункту A до пункту B вирушив товарний поїзд. Через 3 год услід за ним виїхав пасажирський поїзд, швидкість якого на 30 км/год більша від швидкості товарного. Через 15 год після свого виходу пасажирський поїзд опинився попереду товарного на 300 км. Визначити швидкість товарного поїзда.

4. Двоє робітників виконують певне завдання разом за 12 днів. Якщо половину роботи виконуватиме один робітник, а потім його відразу замінить інший, то все завдання буде виконане за 25 днів. За скільки днів кожний робітник, працюючи окремо, може виконати все завдання?

Бланк відповідей

a

б

в

г

д

1

2

3

4

ВАРІАНТ 3

1. Площа прямокутника дорівнює 360 см2, а його діагональ — 41 см. Знайти сторони прямокутника. Яка із систем відповідає умові задачі, якщо одну зі сторін позначити через x см, а іншу — через y см?

а)  б)  в)  г) 

2. Подати число 10 у вигляді двох доданків, добуток яких дорівнює 16.

3. 60 деталей перший робітник може виготовити на 3 год швидше, ніж другий. За скільки годин другий робітник виготовить 90 деталей, якщо, працюючи разом, вони виготовляють за 1 год 30 деталей?

4. Із двох міст A та B, відстань між якими дорівнює 64 км, виїжджають одночасно назустріч один одному автобус і велосипедист і зустрічаються через 1 годину. Продовжуючи рух, автобус прибуває до пункту B. Після 15-хвилинної стоянки він повертається назад і обганяє велосипедиста в 38 км від пункту B. Знайти швидкості автобуса та велосипедиста.

ВАРІАНТ 4

1. Периметр прямокутника дорівнює 70 см, а його діагональ — 25 см. Знайти сторони прямокутника. Яка із систем відповідає умові задачі, якщо одну зі сторін позначити через x см, а іншу — через y см.

а)  б)  в)  г) 

2. Розкласти число 209 на два множники, сума яких дорівнює 30.

3. Два трактори витратили 168 л пального. Відомо, що перший витрачав за 1 годину на 1 л менше від другого і пропрацював на 2 год більше. Скільки пального за 1 годину витрачав кожний трактор, якщо вони витратили пального порівну?

4. Через півгодини після виїзду вантажної машини з пункту A назустріч йому з B виїхав мотоцикліст, який прибув до пункту A через годину після зустрічі з вантажівкою і на півгодини раніше, ніж машина прибула до B. Знайти швидкості вантажної машини та мотоцикліста, якщо відстань між містами дорівнює 90 км.

ВАРІАНТ 5