Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
istoriya_1.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
06.09.2019
Размер:
685.57 Кб
Скачать
  1. "Новий курс" ф.Д.Рузвельта.

1929-1933 роках економіна криза перевиробництва

У 1932 році на виборах переміг Рузвельт (демократ).

Програма - „Новий курс” . Теоретична основа – неокенсійанство (втручання держави в економіку в екстремальній ситуації).

Програма:

закрити всі банки, дозволено працювати лише найбільшим,

відміна золотого стандарту,

девальвація долара,

збільшення фінансових ресурсів держави,

створили корпорацію по страхуванню банків та вкладів,

банки поділені на інвестиційні та депозитні.

Липень 1933 - національний акт про відновлення промисловості, промисловість поділили на 17 груп, склали кодекси чесної конкуренції, визначили обсяги виробництва, ціни та ринку збуту.

Травень 1933 - закон про доп фермерам - скорочення виробництва за державну компенсацію - призвела до посилення концентрації виробництва та розорення дрібних фермерів.

1933р - відміна сухого закону - легалізація тіньового бізнесу.

Залучає іноземні позики.

  1. Бесіда, її види та роль в активізації пізнавальної діяльності учнів. Наведіть приклад використання одного з видів бесіди.

Бесіда - діалогічний, усний метод навчання історії. Нові факти за допомогою бесіди не повідомляються.

Роль бесіди передбачає активну самостійну участь школярів в обговоренні, осмисленні історичного матеріалу, використовується дня поглиблення та розширення іст знань, застосовується як метод перевірки засвоєння іст матеріалу, як прийом активізації пізнавальної д-ті учнів..

Види:

1) вступна бесіда - ціль підвести учнів до мічення нового матеріалу, актуалізація вивченого, систематизація, узагальнення. Дозволяє виявити об см реальних знань.

2) Аналітична та узагальнююча - для осмислення вивченого матеріалу, поглиблення знань, для включення учнів в роботу та оцінки фактів, які викладає вчитель. При вивченні нового матеріалу використовується евристична бесіда (для організації пізнавальної дуті в ході розв'язання складної проблеми), евристична бесіда організовує поетапне засвоєння знань (вчитель створює систему пов'язаних питань, невеликі питанні призволять до розв'язання важкої проблеми).

3) Заключна - підведення підсумків вивченого матеріалу, закріплення є видом повторюючої узагальнюючої бесіди (може займати частину або весь урок).

4) Контрольна - перевірка рівня засвоєння матеріалу, ступеня розуміння, результатів самостійного пізнання. Може бути по ходу викладення матеріалу або після викладу. Питання мають стимулювати розумову д-ть учнів, повинні бути доступні та точні.

Вчитель підводить підсумок а кінці або по коду бесіди.

Приклад вступної бесіди:

тема Хрестові походи:

  1. в якому році відбувся поділ християн, церкви?

  2. в чому причини поділу?

  3. які джерела збагачення католицької церкви? Тощо.

Висновок вчителя: із 2 пол. ХІ ст. катол. церква досягла могутності і мала вел. вплив у кр. Зах. Європи, але церква в кр. Сх. Європи прийняла православну віру, що не влаштовувало Римського Папу. Тому він закликав вирушити у похід для визволення гробу Господнього з рук невірних.

Білет №8

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]