Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Кримінальне процесуальне право С.З, Ільїна.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
1.01 Mб
Скачать

3.Комплексна задача(продовження)

Під час самостійної підготовки усвідомити зміст четвертого етапу задачі і підготувати відповідь на поставлені запитання.

  1. Розберіть структуру і зміст постанови про направлення справи для провадження досудового слідства.

  2. Складіть:

1) протоколи допиту Шведенка О.В. і Петрука А.С.;

2) постанову про направлення справи для провадження досудового слідства і супроводжувальний лист про направлення кримінальної справи.

Складання цих документів закінчити в години самостійної роботи.

Четвертий етап

Начальником слідчого відділу Жовтневого РВ м. Дніпропетровська розслідування цієї справи було доручено слідчому Н., який з метою активізації розшукових заходів направив на ім’я начальника райвідділу доручення.

Через декілька днів після цього слідчому було повідомлено про встановлення особи молодої жінки, поряд з котрою пройшов невідомий 5 вересня. Це була Грищенко І.С. Слідчому вона повідомила, що пам’ятає той день, коли, прогулюючись біля свого будинку з дочкою, почула від сусіднього будинку крики якоїсь жінки. Із-за відстані розібрати, що кричала ця жінка, було неможливо. Але зрозуміла, що всі ці крики стосувалися молодого чоловіка, який в цей час порівнявся з нею та дочкою і швидко пройшов мимо них. Запам’ятала, що він був вдягнений в сіру куртку і темні штани, коричневі туфлі. Обличчя без особливих прикмет, риси деякі його запам’ятала, тому впевнена, що зможе його впізнати. Цей чоловік ніс в руках коричневий чемодан і червону господарську сумку. Пройшовши поряд з ними, цей чоловік направився уздовж вул. Гоголя в напрямку будівельного технікуму. Чому жінка від сусіднього будинку кричала на адресу чоловіка вона так і не зрозуміла.

Після проведення у кримінальній справі всіх необхідних і можливих слідчих дій по встановленню особи, що вчинила злочин відносно Петрук Н.М., виявити її так і не вдалося.

Запитання:

  1. Як процесуально оформлюється початок досудового слідства в кримінальній справі?

  2. Які підстави для дачі слідчим доручень і вказівок органу дізнання у справі, що розслідується, і які строки їх виконання?

Завдання:

  1. Розберіть структуру і зміст процесуального документа, що визначає початок досудового слідства, а також доручення.

  2. Складіть процесуальні документи:

1) про початок досудового слідства;

  1. доручення органу дізнання.

Складання цих документів закінчити в години самостійної роботи.

Практичне заняття 6 (2 год.)

1.Вирішення практичних ситуацій:

1. Слідчий направив до поштового відділення постанову судді про накладення арешту на кореспонденцію, запропонувавши адміністрації затримувати усю кореспонденцію на ім’я Олійника і надсилати про це йому (слідчому) повідомлення. За три дні слідчому від начальника поштового відділення надійшло повідомлення про лист на ім’я Олійника. Слідчий у присутності двох службовців поштової установи розпакував листа і, ознайомившись із його змістом, встановив, що інформації, яка має значення для кримінальної справи, у листі не міститься.

1) Що має далі зробити слідчий у наведеній ситуації ?

2) Що потрібно зробити з листом, який був розпакований ?

3) У якому процесуальному документі слідчий має зафіксувати виконані ним дії ?

4) Хто може бути понятим під час огляду і виїмки кореспонденції ?

2. У кримінальній справі №16166 встановлено, що 10 травня цього року Петренко П.І. викрав у Макарова С.Н. кишеньковий годинник марки "Orient", який у цей же день продав Дубрівному А.П.

Слідчим зібрані точні дані про те, що викрадений годинник знаходиться в квартирі № 112 буд. № 4 по вул. Гладкова у м. Дніпропетровську, де проживає Дубрівний А.П.

Завдання:

    1. Прийняти рішення про проведення слідчої дії з метою вилучення годинника.

    2. Оформити це рішення процесуальним документом.