Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Кримінальне процесуальне право С.З, Ільїна.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
1.01 Mб
Скачать

3. Комплексна задача(продовження)

Ознайомтеся зі змістом дев‘ятнадцятого етапу задачі і підготуйте відповіді на поставлені запитання.

Під час самостійної підготовки усвідомити зміст Дев‘ятнадцятого етапу задачі і підготувати відповіді на запитання, що торкаються порядку ознайомлення потерпілого, цивільного позивача і цивільного відповідача з матеріалами справи (ст. 217, 222 КПК України).

Дев‘ятнадцятий етап

Визнавши, що під час розслідування кримінальної справи № 1313 доказів про причетність Петрука А.С. і Псарьова В.Ю. до вчинених Шурупкіним В.П. злочинів не здобуто, слідчий прийняв рішення про відмову в порушенні кримінальної справи щодо цих осіб.

Вважаючи, що вчинення Шурупкіним В.П. крадіжки з магазину № 5 стало можливим по причині безвідповідального ставлення до виконання своїх обов’язків завідуючої Лутай Т.Р., слідчий в порядку, передбаченому ст. 23-1 КПК України, вніс подання на адресу директора ДКПРТ Жовтневого р-ну м. Дніпропетровська. Крім цього, слідчий прийняв рішення про виділення в окреме провадження для додаткової перевірки матеріали за фактом придбання невідомою особою у Шурупкіна В.П. викрадених магнітофона, пальто і чемодана.

Визнавши досудове слідство в кримінальній справі № 1313 закінченим, а зібрані докази достатніми для складання обвинувального висновку, слідчий повідомив про це потерпілу Петрук Н.М., цивільного позивача – адміністрацію ДКПРТ Жовтневого р-ну м. Дніпропетровська і ознайомив їх з матеріалами справи. Потерпіла Петрук Н.М. і представник цивільного позивача – юрисконсульт ДКПРТ Кодіна Р.В. клопотань не заявили.

Виконавши вимоги ст. 217 КПК України, слідчий оголосив обвинуваченому Шурупкіну В.П. про те, що слідство по його справі закінчено і він має право на ознайомлення з усіма матеріалами справи як особисто, так і з допомогою захисника, а також може заявити клопотання про доповнення досудового слідства.

Обвинувачений Шурупкін В.П. заявив клопотання про участь у справі захисника – адвоката юридичної консультації Жовтневого р-ну м. Дніпропетровська Жидика В.А.

Слідчий ознайомив учасників слідства з матеріалами кримінальної справи і склав обвинувальний висновок.

9 листопада слідчий направив кримінальну справу № 1313 з обвинувальним висновком прокурору Жовтневого Р-ну м. Дніпропетровська.

12 листопада прокурор затвердив обвинувальний висновок і направив кримінальну справу № 1313 в Жовтневий суд м. Дніпропетровська.

Запитання:

  1. Чи є підстави для внесення слідчим подання в порядку ст.23 КПК? Структура і зміст цього документа?

  2. Чи є підстави для відмови в порушенні кримінальної справи відносно Петрука А.С. і Псарьова В.Ю.? Який процесуальний поряд прийняття цього рішення?

  3. Який порядок ознайомлення потерпілого, цивільного позивача, цивільного відповідача, обвинуваченого та його захисника з матеріалами кримінальної справи і розв‘язання клопотань, заявлених при ознайомленні з матеріалами справи?

  4. Процесуальний порядок ознайомлення обвинуваченого та його захисника з матеріалами кримінальної справи.

  5. Обвинувальний висновок: сутність, значення, структура, зміст і процесуальна форма.