Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Кримінальне процесуальне право С.З, Ільїна.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
1.01 Mб
Скачать

3. Ознайомтеся із фрагментами документів, що є у кримінальній справі:

1) Фрагмент протоколу допиту свідка Сидоренка О.Р.:

«18 вересня цього року близько 18 год. до мене додому за адресою: м. Дніпропетровськ, житловий масив «Перемога» буд. 27 кв. 25 прийшов знайомий Руднєв В.М. У його поведінці було помітним якесь хвилювання. Він неодноразово виходив із кухні, де ми сиділи, покурити на сходову площадку».

        1. Фрагмент рапорту оперуповноваженого СКР Бабушкінського РВ капітана міліції Коровіна П.А.:

«У результаті проведених оперативно-розшукових заходів отримана інформація про те, що затриманий за підозрою у вчиненні злочину Руднєв В.М. міг сховати викрадені у потерпілої Шмакової І.А. гроші у квартирі свого знайомого, який проживає на жилмасиві «Перемога».

        1. Фрагмент протоколу допиту свідка Руднєвої О.М.:

«У ніч проти 17 вересня мій чоловік Руднєв В.М. повернувся додому близько 3 години. Пізнє повернення пояснив тим, що був у приятеля Сидоренка Олексія. При ньому ніяких речей я не бачила. Нічого не кажучи, він відразу ліг спати».

4)Фрагмент протоколу допиту потерпілої Шмакової І.А.:

«Із вази у залі моєї квартири були викрадені гроші у сумі 4.770 гривен. Сума ця складалася із таких купюр: 8 шт. по 500 гривен, 7 - по 100 гривен, 7 - по 10 гривен».

5)Фрагмент висновку дактилоскопічної експертизи:

«Два відбитка пальців рук, виявлені 17 вересня 2008 року під час огляду квартири Шмакової І.А. - на шафі, залишені вказівним і великим пальцями правої руки Руднєва Володимира Михайловича.

Експерт підпис Коломойцев П.С.»

Завдання:

1) Визначте яку слідчу дію слід провести для вилучення грошей із квартири Сидоренка о.Р.

2) Від імені слідчого складіть процесуальний документ, у якому відобразіть рішення про проведення слідчої дії.

2.Комплексна задача(продовження)

П’ятий етап

15 вересня о 4-й годині ранку пересувна міліцейська група на чолі з старшиною міліції Шевчуком В.Г., проїжджаючи мимо продовольчого магазину № 5 ДКПРТ (державно-кооперативного підприємства роздрібної торгівлі) Жовтневого району, розташованого по вул. Високовольтній, 22, в м. Дніпропетровську, запримітила, що вхідні двері магазину відчинені. Наявність слідів злому на дверях свідчила про можливе проникнення якоїсь особи в магазин і вчинення крадіжки товару.

Після виклику завідуючої магазином Лутай Т.Р. і прибуття слідчо-оперативної групи Жовтневого РВ ДМУ УМВС України в Дніпропетровській області, був проведений огляд місця події. В результаті його встановлено, що продовольчий магазин знаходиться на першому поверсі трьохповерхового будинку, вхідні двері котрого на момент приїзду слідчо-оперативної групи були відкриті, на коробці і самих дверях в районі знаходження врізного замка виднілися декілька нечітких вдавлених слідів знаряддя злому. Ригель замка знаходився у висунутому стані, трохи зігнутий. Навісний замок, що кріпився на дверях вище врізного, був повністю зірваний і лежав перед вхідними дверими.

У лівій від дверей частині магазину розташовані прилавок і полиці з різноманітними продовольчими товарами і спиртними напоями. Частина цих товарів в безладі лежала на підлозі між прилавком і полицями. Шухляда касового апарата висунута, в одній із чашечок її знаходилась невеличка шкатулка у відкритому стані. В шкатулці і навколо неї лежав розсипаний порошок червоного кольору. Як пояснила Лутай Т.Р., це була так звана хімпастка, встановлена працівниками міліції, і яка завжди залишалася в нічний час в цьому місці. Очевидно, що вона спрацювала під час її відкриття невідомою особою.

З пояснень Лутай Т.Р. і продавця Дикої О.Т. стало відомо, що з магазину викрадено не менше 30 пляшок горілки “Русская”.

Також було встановлено, що однією з причин вчинення крадіжки стало непрацювання на протязі десяти останніх днів охоронної сигналізації, яку вчасно чомусь не змогли відремонтувати працівники відділу охорони при Жовтневому РВ.

З місця події слідчий вилучив зразки порошку червоного кольору, що знаходився в шкатулці і навколо неї.