Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Змістовий модуль 6.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
01.12.2018
Размер:
358.91 Кб
Скачать

Тема 28: правове регулювання використання радіочастотного ресурсу

141. Поняття радіочастотного ресурсу як природного ресурсу

Відповідно до п. 4 Концепції розвитку зв'язку України до 2010 року, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 9 грудня 1999 року № 2238, радіочастотний ресурс є обмеженим природним ресурсом, ефективність використання якого впливає на економічне становище країни та на стан довкілля.

Радіочастотний ресурс визначається у ст. 1 Закону України «Про радіочастотний ресурс України» у редакції від 24 червня 2004 року як частина радіочастотного спектру, придатна для передавання та/чи приймання електромагнітної енергії радіоелектронними засобами і яку можливо використовувати на території України та за ЇЇ межами відповідно до екологічного законодавства.

Радіочастотний спектр, у свою чергу, визначається як безперервний інтервал радіочастот не вищий за З ТГ (3000 ГГц). Радіочастота - це елек­тромагнітна хвиля у просторі без штучного спрямовуючого середовища з певним номіналом частоти у межах радіочастотного спектру.

Радіочастотний ресурс слід відрізняти від атмосферного повітря: радіочастотний ресурс є інтервалом радіочастот, тобто має неречовинну природу, атому не займає жодного місця у просторі-він не є ні у повітрі, ні у землі, ні під водою, це самостійний природний ресурс.

Органами управління використанням радіочастотного ресурсу є:

— Державний департамент зв'язку та інформатизації Мінтрансзв'яз-ку України - виконує функції Адміністрації зв'язку та радіочастот України відповідно до ст. 15 Закону України «Про телекомунікації» від 18 листопада 2003 року;

— Національна комісія з питань регулювання зв'язку України та її Державна інспекція зв'язку здійснює контроль за спеціальним використанням радіочастотного ресурсу і видає ліцензії на таке використання;

— Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення - керує використанням радіочастотного ресурсу для потреб теле­бачення і радіомовлення згідно з Законами України «Про теле­бачення і радіомовлення» у редакції від 12 січня 2006 року і «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» у редакції від 3 березня 2005 року;

— Генеральний штаб Збройних Сил України - керує смугами радіо­частот спеціального користування.

142. Правове значення Національної таблиці розподілу смуг радіочастот України

Розподіл смуг радіочастот в Україні визначається Національною та­блицею розподілу смуг радіочастот України, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 15 грудня 2005 року № 1208. Ст. 1 Закону України «Про радіочастотний ресурс України» в редакції від 24 червня 2004 року визначає її як нормативно - правовий акт, яким регламентується розподіл смуг радіочастот радіослужбам в Україні і розподіл на смуги спеціального і загального користування. Радіослужби становлять по­треби використання радіочастотного ресурсу (аматорська, радіомовна, радіолокаційна, радіонавігаційна тощо). Таблиця тільки розподіляє смуги радіочастот за потребами використання для забезпечення раціональ­ного використання радіочастотного ресурсу: вона не містить переліку конкретних користувачів радіочастотного ресурсу.