Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ПЕДАГОГІЧНИЙ УНІВЕРС....doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
24.04.2019
Размер:
828.42 Кб
Скачать

Побудова профілю класу

1 0 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

8 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

6 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

4 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Реалістичний Соціальний Артистичний Конвенційний Заповзятий Інтелектуальний

2.2. Проведення розвивальної та просвітницької роботи студентами-практикантами планування та проведення тренінгових занять за вказаною проблематикою

Тренінг – це форма організації навчання, яка використовує інтерактивні методи і дає можливість учасникам під час спілкування в комфортній емоційній атмосфері обмінюватися досвідом й знаннями з метою отримання нових знань та засвоєння навичок.

Тренінг дає можливість пізнати себе та інших; спілкування в довірчій атмосфері; ефективна форма засвоєння знань; формування вмінь і навичок; розширення досвіду.

Тренінг як форма організації процесу навчання має свої особливості:

  • Наявність постійної групи учасників.

  • Дотримання визначених принципів групової роботи.

  • Просторова організація процесу навчання.

  • Використання активних та інтерактивних методів роботи.

  • Застосування особистого досвіду та знань учасників.

КЛЮЧ0ВІ ЕЛЕМЕНТИ ОРГАНІЗАЦІЇ ТРЕНІНГУ

  • Ідеально, якщо до групи входить близько 15 ociб, але кількість учасників може коливатися від 10 до 15. При значному збільшенні групи затягується виконання вcix вправ; при значному зменшенні – не створюється належна атмосфера.

  • Проведення семінару розраховане на команду тренерів, або, як їх інколи називають, фасилітаторів (від англ. facilitator), тобто ociб, які полегшують роботу й спілкування. Прийнятна кількість – три особи, однак їx може бути й дві, й чотири. Інколи доводиться проводити заняття поодинці. Це набагато складніше для тренера, оскільки може зашкодити динамічності проведення i створити перенавантаження для самого тренера.

  • Тренінг сплановано таким чином, що його заходи забезпечують динаміку функціонування групи та потрібний баланс. Семінар складається з занять, які залежно від аудиторії можна змінювати, однак кожне заняття повинне містити основні елементи: ознайомлення з розпорядком дня (щоб почути побажання); збори групи після кожної перерви; принаймні, одну гру (щоб збалансувати енергію та розважитися); оцінку занять (щоб почути думку групи).

  • Основні правила: з ними знайомлять під час першого заняття. Вони чіткі та подані у письмовому вигляді. Bci групи дотримуються групових норм поведінки. Належна поведінка очікується від кожного. Коли важко дотримуватися правил, їx можна переглянути й обговорити.

  • Очікування: оскільки емпіричний стиль тренінгових занять є дещо незвичним, дуже важливо, щоб учасники усвідомлювали, чого від них очікують, i мали можливість з самого початку висловити cвої особисті сподівання й отримати відповіді на cвої запитання. Важливо, щоб учасники погодилися з тим, що необхідно відвідувати вci заняття, впродовж усього семінарського періоду. Істотні відхилення від цiєї практики підірвуть yспix тренінгів для вcix.

  • Підготовка розкладу – важливе завдання команди тренерів. Bін розробляється на базі загальної схеми, проте є гнучким щодо певних вправ, irop та зібрань, які використовуються. Складаючи розклад, важливо пам'ятати про потребу групи у створенні атмосфери довіри, а також організувати вправи, які б відображали динаміку групи. Слід враховувати, що спочатку учасники прагнуть висловитися з приводу cвоїх очікувань щодо тренінгу, а під кінець їм потрібно поділитися думками з приводу того, що вони дізналися про себе.

Треба мати «запасні» вправи – короткі й такі, що стосуються теми. Це буває потрібно, коли група виконує певну вправу швидше, ніж передбачалося.