Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ПЕДАГОГІЧНИЙ УНІВЕРС....doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
24.04.2019
Размер:
828.42 Кб
Скачать

1.3. Обов’язки та права студентів - практикантів та методистів практики Керівництво практикою

Загальне керівництво практикою здійснює декан факультету та завідуючий кафедрою. Завідуючий кафедрою призначає безпосереднього керівника практикою від кафедри та методистів.

Обов’язки та права

  1. Безпосередній керівник зобов’язаний здійснювати пошук можливих закладів для проходження практики і налагоджує зв’язки з керівниками закладів, завідуючими відділами, службами.

  2. Безпосередній керівник доповідає декану, його заступникам, завідуючим кафедрами про заклади, які погоджуються виступити базовими організаціями для проходження навчальної практики.

  3. Безпосередній керівник має право вирішувати питання про переміщення практикантів з одного базового закладу в інший (із переліку закладів, ухвалених загальним керівництвом).

  4. Безпосередній керівник готує папери до наказу.

  5. Безпосередній керівник разом з представником базової організації готує програму проходження практики.

  6. Безпосередній керівник контролює проходження практики і попередньо оцінює звітну документацію.

  7. Студенти повинні прийняти участь в організаційних зборах (настановній конференції).

  8. Студенти - практиканти повинні проходити практику за місцем розподілу, яке ухвалене загальним керівництвом.

  9. Студенти-практиканти зобов’язані виконувати програму практики, робити проміжні звіти, відпрацьовувати програму роботи, розподілену по тижням, за місцем призначення.

  10. Студент має право самостійно знайти і запропонувати місце для проходження практики (за межами міста Чернігова чи у закладі, який не входить до переліку, ухваленого керівництвом факультету). Пропозиція-заява подається за 1 місяць до початку практики безпосередньому керівникові практикою чи керівникам, що здійснюють загальне керівництво. Разом із заявою студент повинен подати лист-запрошення на практику від обраної організації (на фірмовому бланку) та деталізований план-програму проходження практики за підписом керівника організації, що запрошує на практику, та керівника відділу – практичного психолога, який буде безпосереднім наставником під час практики.

  11. Практиканти, що проходять практику за індивідуальними планами та у вільно обраних місцях призначення подають, як і інші студенти, звітну документацію за встановленою формою.

1.4. Вимоги до оформлення результатів проходження практики

1. Звіт. Структура звіту стандартизована. Звіт повинен бути змістовним, з висвітленням усіх позицій плану проходження практики, з висновками і побажаннями щодо підвищення якості організації практики. Звіт також включає щоденник проходження практики, в якому зафіксовано дати та конкретні види діяльності студента-практиканта, на які був затрачений час практики. Окрім цього, щоденник має чітко сформовану структуру, детально описану у методичних рекомендаціях та завданнях практики, які отримує кожен методист та студенти.

2. Відгук (характеристика) керівника практики від базового закладу.

Звітна документація та документація по підготовці та завершенню навчальної психологічної практики реєструється та зберігається на кафедрі, на якій студенти проходять захист практики.

ЗВІТНА ДОКУМЕНТАЦІЯ СТУДЕНТА - ПРАКТИКАНТА

Як вже зазначалось вище, по закінченню практики студент подає груповому методисту наступну звітну документацію:

  1. Щоденник психологічної практики, що містить:

  • інформацію про заклад, в якому студент-практикант проходить практику (Додаток 1);

  • план роботи на термін практики (Додаток 2);

  • облік проведеної студентом роботи (Додаток 3);

  • облік проведеної студентом активної роботи з учнями з оцінкою практичного психолога закладу (спеціаліста центру) (Додаток 4).

  1. Протоколи групової діагностики класного колективу з первинною статобробкою (додаються бланки з відповідями учнів).

  2. Психологічну характеристику класного колективу (групи) (Додаток 5).

  3. Плани-конспекти проведених психологічних тренінгів (не менше 4-х) з додатками тренінгових вправ і літературними джерелами (Додаток 6 ).

  4. Протокол анкетування учнів після проведення тренінгових занять з первинною статобробкою (анкетування учнів проводить психолог бази практики чи методист) (обов’язково додаються бланки з відповідями учнів) (Додаток 7).

  5. Звіт-самоаналіз про проведену роботу (Додаток 8).

  6. Характеристику практиканта, підписану директором закладу чи його заступником, практичним психологом, завірену печаткою школи або іншого закладу (Додаток 9).

Завдання для самостійної роботи:

  1. Газета-стіннівка від кожної групи (фотозвіт) за результатами практики.

  2. Рекламний профорієнтаційний проспект факультету (Лист А4) від кожної групи (або індивідуально).

Студент має здати звітну документацію протягом тижня після завершення практики.