Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka_Ped_masterstvo.doc
Скачиваний:
124
Добавлен:
25.08.2019
Размер:
8.91 Mб
Скачать

Ключ|джерело|

Комунікативні здібності

Відповіді

(+) та 1, 5, 9, 13, 17, 21, 25, 29, 33, 37

(-) немає 3, 7, 11, 15, 19, 23, 27, 31, 35, 39

Організаторські здібності

(+) та 2, 6, 10, 14, 18, 22, 26, 30, 34, 38

(-) немає 4, 8, 12, 16, 20, 24, 28, 32, 36, 40

Обробка результатів тесту

Визначаються рівні комунікативних і організаторських здібностей залежно від набраних балів по цих параметрах. Максимальна кількість балів окремо по кожному параметру – 20. Підраховуються бали окремо по комунікативним і окремо по організаторським здібностям за допомогою ключа для обробки даних.

За кожну відповідь «так» чи «ні|або ні|», що співпадає з|із| ключем|джерелі| приписується один бал.

Аналіз результатів:

Експериментально встановлено|установлений| п'ять рівнів комунікативних і організаторських схильностей. Зразковий розподіл балів по цих рівнях показаний нижче.

Рівні комунікативних і організаторських схильностей

Сума балів

1-4

5-8

9-12

13-16

17-20

Рівень

Дуже низький

Низький

Середній

Високий

Вищий

Ті, хто набрав 1-4 бали, характеризуються низьким рівнем прояву комунікативних і організаторських здібностей.

Ті, хто набрали 5-8 балів мають комунікативні і організаторські здібності на рівні нижче середнього. Вони не прагнуть до спілкування, вважають за краще проводити час наодинці з собою. У новій компанії або колективі відчувають себе скуто. Зазнають труднощі у встановленні контактів з людьми. Не відстоюють своєї думки, важко переживають образи. Рідко проявляють ініціативу, уникають самостійних рішень.

Для тих, хто набрав 9-12 балів, характерний середній рівень прояву комунікативних і організаторських здібностей. Вони прагнуть до контактів з людьми, відстоюють своє, проте потенціал їх здібностей не відрізняється високою стійкістю. Потрібна подальша виховна робота по формуванню і розвитку цих якостей особи.

Оцінка 13-16 балів свідчить про високий рівень прояву комунікативних і організаторських здібностей. Вони не лякаються нової обстановки, швидко знаходять друзів, прагнуть розширити круг своїх знайомих, допомагають близьким і друзям, проявляють ініціативу у спілкуванні, здатні приймати рішення у важких, нестандартних ситуаціях.

Вищий рівень комунікативних і організаторських здібностей (17-20 балів) свідчить про сформовану потребу в комунікативній і організаторській діяльності. Вони швидко орієнтуються у важких ситуаціях. Невимушено поводяться в новому колективі. Ініціативні. Приймають самостійні рішення. Відстоюють свою думку і добиваються схвалення своїх рішень. Люблять організовувати ігри, різні заходи. Наполегливі і одержимі в діяльності.

Методика 5.

Визначення рівня емпатійності (і.М.Юсупова) Інструкція до тесту

Для виявлення рівня емпатійних тенденцій необхідно, відповідаючи на кожне з 36 тверджень, приписувати відповідям такі числа: якщо Ви відповіли «не знаю» — 0, відповіді «ні, ніколи» — припишіть 1, «іноді» — 2, «часто» — 3, «майже завжди» — 4 і відповіді «так, завжди» — 5. Відповідати потрібно на всі пункти.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]