Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДИПЛОМНА_вся 19.01_ОСт.doc
Скачиваний:
100
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
4.93 Mб
Скачать

Характеристика збутової політики

Параметр

Опис

Клієнти компанії

Дилери – незалежні комерційні структури, як правило обласного масштабу діяльності, в основному займаються мультибрендовими продажами. Загальна кількість 36 по всій території України (14 – категорія А та 22 категорії Б) + 2 дилера в Росії.

Монтажники – спеціалізовані монтажні організації, які викононують перший пуск, що важливо, та подальший сервіс.

Газові господарства.

Спеціалізовані магазини.

Характеристика споживача економ–сегменту

Мешканціприватногосектору,які проживаютьу індивідуальних будинках.

Дляпарапетнихкотлівдодатковожителібагатоповерхових житловихбудинків.

Длятвердопаливних–жителінаселенихпунктів в яких немаєсистемигазопостачання.

Споживачамипродукціїекономсегментує особиздоходомдо400доларівна сім'ю.

Рішенняприймаєпереважночоловік увіці35–55роківіз доходамидо400доларівна сім'ю (прагматичнітрудяги)наоснові рекомендацій друзів або родичів.

Характеристика споживача середнього сегмента

Мешканці приватного сектору, котеджів, багатоквартирних будинків з доходом від 400 доларів на родину. Рішення приймає переважно чоловік у віці 27–60 років який шукає прості рішення по опаленню та гарячій воді на основі рекомендацій друзів або родичів.

Особливістю дилерської мережі є перекос в розповсюдженні продукції так як близько 45% товару реалізується через Харківський регіон (ринок «Барабашово»).

Просування товару– це будь–яка форма повідомлень, які використовує підприємство для інформування, переконування споживачів чи нагадування їм про свої вироби, послуги, образи, ідеї тощо.

Просуванню товару на ринок приділяється значна увага. Це в першу чергу обумовлено розташуванням головного офісу компанії в м.Києві, на відміну від усіх інших вітчизняних виробників газових котлів. Для просування використовуються більшість доступних та економічно обггрунтованих каналів.

ATON GROUPактивно розвиває нематериальні цінності ТМ «ATON» проводить рекламні заходи за наступними напрямками (табл. 2.14).

Таблиця 2.14

Характеристика комунікаційна діяльність aton group

Напрямок

Пояснення

1

Інтернат–реклама.

Створено спеціалізований сайт бренду «ATON» для ознайомлення партнерів компанії та споживачів з продукцією та новинками торгової марки – www.aton.ua.

Створено сайти окремих компаній в складі ATON GROUP для ознайомлення партнерів компанії з новинами даних компаній (http://www.ukrtehnoprom.com, http://www.atonmash.com.ua, /www.tehnoprom.com.ua).

2

Реклама в періодичних виданнях.

Реклама в спеціалізованих періодичних виданнях: журнали ОВВК, Аква–Терм та інші.

Реклама загальнодоступних періодичних виданнях: центральних та регіональних журналах і газетах.

3

Реклама на телебаченні.

Виготовлено рекламний ролик за участю відомого співака Бондарчука Василя який надається безкоштовно дилерам для розміщення в регіональних програмах телебачення.

Продовження табл. 2.14

4

Участь в галузевих об’єднаннях виробників

ATON GROUP є засновником та учасником галузевої Асоціації «Виробники теплотехнічного обладнання України» (Асоціація «Укртеплотехніка» www.ukrteplo.com.ua) завданням якої є розвиток ринку опалювальної техніки та популяризація продукції вітчизняних виробників на ринку.

ATON GROUP є учасником Міжнародної асоціації термоенергетичних компаній «МАТЕК» (http://www.matek.org.ua) завданням якої є розвиток ринку послуг з розвитку систем опалення в Україні.

5

Розроблено та використовується Brend–book ТМ «ATON»

Розроблено та визначено корпоративні кольори, стилі та вимоги до оформлення точок продажу, стендів на виставках тощо, спеціалізованого одягу та транспортних засобів, стандартизовано розміщення товарів в торговельних точках, правила обслуговування клієнтів та виконання гарантійних і сервісних робіт.

6

Бренд приймає участь у виставках, які розділяються згідно правил компанії на:

Іміджеві виставки – це найбільша щорічна виставка опалювального обладнання в Україні Аква–Терм Київ.

Регіональні виставки – участь в яких приймають дилери ТМ «ATON» за участі спеціалістів ATON GROUP та з фінансовою підтримкою з сторони бренд.

7

Рекламні матеріали

Матеріали та продукція (буклети, календарі, кепки, футболки, авторучки тощо) виготовляються на плановій та системній основі та поширюються через дилерську мережу пропорційно до величини продажу.

Компанія ATONGROUPмає широкий асортимент товарів, кожний споживач тут зможе підібрати по ціні, потужності, розмірах чи зовнішньому вигляді для себе котел. Ціни на котли Атон є в середньому ціновому діапазоні. Підприємство збуває свою продукцію через налагоджену дилерську мережу. Активно працює у сфері просування товару на ринок.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]