Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДИПЛОМНА_вся 19.01_ОСт.doc
Скачиваний:
100
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
4.93 Mб
Скачать

2.2. Організаційно-економічна характеристика aton group

1999 р. – засновано ТОВ «Інвесттехнопром». Компанія починає свою діяльність в якості оператора українського ринку теплотехніки. В своєму корпоративному портфелі підприємство сконцентрувало акції ряду заводів України, в тому числі ВАТ «Красилівський машинобудівний завод».

2003 р.була створена торгова марка «ATON». Починаючи з цього року, вся теплотехнічна продукція заводу випускається під цією торговою маркою. Походження назви «ATON» бере свій початок у міфології давнього Єгипту. Вважалося, що «ATON» – бог сонця присутній у кожному предметі і живій істоті.

2004 р.створено ЗАТ «Холдингова Компанія «Укртехнопром», якому передаються корпоративні права ТОВ «Інвесттехнопром», і в тому числі пакет акцій ВАТ «Красилівський машинобудівний завод».

Красилівський машинобудівний завод було засновано в 1932 році. З 1952 року завод постачає обладнання для цукрової та харчової промисловості, сільськогосподарську техніку, чавунне литво, а з 1983 року – опалювальну техніку.

2005 р. – Компанія ЗАТ ХК «Укртехнопром» створює та успішно розвиває дилерскую мережу по всій території України.

2006 р. – впроваджується сертифікаційна система якості відповідно до міжнародних вимог ISO 9001–2001. Підприємство перше, серед аналогічних в теплотехнічної галузі, сертифікує продукцію ТМ «ATON» в Україні, Росії, Білорусії, Молдавії. У цьому ж році починається виробництво блочно–транспортабельних котелень ATON БТК.

Опалювальна техніка ТМ «ATON» починає користуватися значною попитом у споживачів і отримувати визнання професійної спільноти. І вже в 2006 році завод стає переможцем Всеукраїнського державного конкурсу «100 кращих товарів України» у трьох номінаціях: Побутові димохідні котли потужністю 8–50 кВт ТМ «ATON», Побутові бездимохідні котли потужністю 7–16 кВт ТМ «ATON», Промислові газові котли потужністю 96, 250 кВт ТМ «ATON».

2007 р. – ВАТ «Красилівський машинобудівний завод» виповнюється 75 років. Мільйонний котел «АТОN», проданий в цьому ж році, можна вважати подарунком до ювілею підприємства, що пройшов шлях розвитку від майстерень з ремонту сільгосптехніки до найпотужнішого вітчизняного виробника теплотехнічного обладнання. Починається освоєння зовнішніх ринків, зокрема, Росії.

2008 р. – на виробництві заводу «АТОНМАШ» запущена сучасна автоматична лінія порошкового фарбування.

На заводі запущена сучасна лінія по збірці і випробуванню навісних котлів згідно з європейськими стандартами якості. Унікальність лінії в тому, що вона автоматизує крупно–вузлову зборку котлів, тестування готових виробів, проводить остаточну зборку настінних котлів на конвеєрі і упаковку в гофрокороби.

2009 р. – на заводі випускають нову лінійку конвекторів з двокамерним сталевим емальованим теплообмінником. Для максимального задоволення попиту, виробляється чотири моделі конвекторів «ATON» від 2,2 до 5 кВт.

Сьогодні для компанії пріоритетний ринок – як Україна так і країни СНД. Економічна політика підприємства дозволяє виробляти якісну та доступну за ціною продукцію в широкому модельному діапазоні: котли різної конфігурації (від побутових до промислових), конвектори, колонки, котельні.

Місія ATON GROUP полягає в тому щоб донести тепло людям. Компанія виробляє, реалізовує та забезпечує сервісне обслуговування сучасної, якісної та енергоефективної теплотехнічної продукції.

Ключовими чинниками, що визначають успіх компанії є:

  • наявність стратегії та чітких цілей;

  • власні виробничі потужності;

  • високі вимоги до технологій проектування та виробництва;

  • конкурентні ціна та якість продукції;

  • розвинена дилерська мережа та ефективна система логістики;

  • досвідчена професійна команда;

  • цілеспрямований маркетинг та брендінг.

В сучасних умовах високої конкуренції основу розвитку будь–якої успішної компанії складає корпоративна культура, яка зміцнює згуртованість і узгодженість в діях співробітників, виховує відчуття спільності та відданості організації. Розуміючи важливість цього, компанія визначила основні внутрішньо корпоративні цінності та стандарти роботи, що сформувалися в процесі становлення та розвитку компанії.

В компанії працюють висококваліфіковані фахівці, які володіють сучасними знаннями, майстерністю, адміністративними талантами. В компанії уважно відносяться до творчого потенціалу кожного співробітника, цінять та заохочують працівників, які прагнуть самовдосконалення та професійного росту, проявляють ініціативу та обмінюються досвідом з колегами.

Кожний клієнт важливий для компанії. Компанія бере на себе турботи замовника, пропонуючи якісну продукцію за оптимальною ціною, здійснює доставку товару точно в строк та забезпечує безперебійне постачання відповідно до потреб клієнта.

Відносини з партнерами побудовані на принципах взаємоповаги та довіри, орієнтовані на довгострокове та взаємовигідне співробітництво з постійними дилерами. Сприяючи успіху ділових партнерів, розвитку їх бізнесу, компанія таким чином робить внесок в свій особистий розвиток і майбутнє. За роки існування компанія заробила бездоганну ділову репутацію. Завжди дотримується взятих на себе зобов’язань, гарантує високу якість послуг та виконує те, що від неї чекають.

Підприємство дотримується принципів добросовісної конкуренції та будує взаємовідносини з колегами по бізнесу на основі взаємоповаги, вважає конкурентів партнерами, які займаються схожою справою, мають схожі проблеми та завдання, завжди готова до чесної та відкритої співпраці.

ATON GROUP– це холдинг, що випускає теплотехнічну продукцію під брендом «ATON». Ця торгова марка була створена в 2003 році правлінням ВАТ «Красилівського машинобудівного заводу», великого вітчизняного машинобудівника з більш ніж 80–річною історією. У 1999 році завод починав свою діяльність як оператор українського ринку теплотехніки, зосередивши в своєму корпоративному портфелі акції декількох заводів України. Сьогодні ATON GROUP – один з лідерів ринку опалювальної техніки України, основним напрямком діяльності якої є продаж побутового та промислового теплотехнічного обладнання ТМ «АTON» на території України і СНД.

У продуктовому портфелі компанії більше 70 найменувань власної продукції, кількість яких з кожним роком збільшується. Це багато різновидів котлів, призначених для теплопостачання індивідуальних житлових будинків, квартир, адміністративно–господарських та виробничих об'єктів, обладнаних автономними системами водяного опалення з природною або примусовою циркуляцією теплоносія; каміни, газові конвектори, і інше промобладнання. За історію свого розвитку підприємство стало великим сучасним заводом європейського зразка з передовими технологіями виробництва опалювальної техніки, що виробляє понад 100 тисяч одиниць опалювальної техніки на рік.

Повноту асортименту в лінійці продажів компанії допомагає досягти обладнання інших виробників. Виробничі потужності розташовані в Хмельницькій області на заводі «Атонмаш» у Красилові. Центральний офіс компанії знаходиться в Києві. Підприємство перше серед аналогічних в теплотехнічній галузі впровадило та сертифікувало систему управління якістю відповідно до вимог ДСТУ ISO 9001–2001. Вся продукція сертифікована на відповідність діючим нормам техніки безпеки і охорони навколишнього середовища. Реалізація та сервісне обслуговування опалювальної техніки здійснюються через розвинену дилерську мережу по всій території Україні.

ATON GROUP представляє собою групу спеціалізованих компаній створених на базі ВАТ «Красилівський машинобудівний завод» та в м. Києві які займаються виробництвом та реалізацією котлів під ТМ «ATON».

Це наступні компанії:

  • ВАТ «Красилівський машинобудівний завод»;

  • ТОВ «АТОНмаш»;

  • ТОВ «Котломаш»;

  • ЗАТ «ХК «Укртехнопром» (м.Київ);

  • ТОВ «Торговий дім Атон» (м.Київ);

  • ТОВ «Інвесттехнопром» (м.Київ);

  • ТОВ «Торговий дім Красилівського машинобудівного заводу».

На сьогодні значна кількість вітчизняних підприємств знаходиться у "перехідному віці" від стадії "юності" до стадії "зрілості". Саме в цей період особливо важливою стає функція адміністрування, яка на відміну від попередніх етапів привертає увагу менеджменту до ефективної діяльності організації (рентабельність, продуктивність тощо), а не лише результативної (наявність доходу як такого). Саме завдяки цій функції можливо систематизувати та структурувати діяльність підприємства та закласти основи його виживання в довгостроковому періоді. Найвагомішою складовою цієї функції є створення організаційної структури.

Організаційна структура підприємства – це склад відділів, служб і підрозділів в апараті управління, системна їх організація, характер підпорядкованості та підзвітності один одному і вищому органу управління, а також набір координаційних і інформаційних зв’язків, порядок розподілу функцій управління по різним рівням і підрозділам управлінської ієрархії.

Організаційна структура ATON GROUP включає розподіл різних видів діяльності між складовими структури та координація діяльності цих складових, що використовуються для досягнення цілей. В межах організаційної структури відбуваються усі управлінські процеси і функції, що забезпечують випуск продукції, в яких приймають участь менеджери всіх рівнів, категорій і професійної спеціалізації та робітники (рис. 2.11).

Рис. 2.11. Організаційна структура ATON GROUP

Виробнича база ATON GROUP– це завод великогабаритного харчового машинобудування в минулому, з територією в 34 га. У 2005 організовано конвеєрні лінії складання і лінію порошкового фарбування, у 2006 році закуплено сучасні координатно–пробивні верстати та кромкозгиначі. Виробництво витратне зі зварювальних робіт оскількі включає зварні димогарні труби. Рентабельність відносно низька.

Підприємство виготовляє наступні товари:

  • котли газові димохідні потужністю 8–100 кВт;

  • котли газові парапетні потужністю 7–16 кВт;

  • котли газові навісні потужністю 24 кВт;

  • котли жаротрубні (250 и 630 кВт);

  • котельні повної заводської готовності блочно–транспортабельного типу (БТК).

Асортимент товарівможна розділити на такі категорії, як побутові, промислові, блочно–транспортабельні котельні та конвектори.

Побутові котли ТМ «ATON» :

  • Настінні парапетні газові котли «ATON»;

  • Настінні турбовані котли «ATON LUX»;

  • Димохідні котли «ATON»;

  • Котел газовий «АТОN–Т–24–S»;

Промислові котли ТМ «ATON»:

  • Котел водогрійний автоматизований КВа–0,25 КВа–0,63 КВа–1,0 ;

  • Котел газовий водогрійний КОГВ 96, КОГВ 96Х потужністю 96 кВт;

Спеціализація по товару може бути визначена як в основному виробник парапетних та димохідних котлів (36 моделей з двома моделями імпортної автоматики). Останнім часом є спроби запустити виробництво електрокотлів та котлів на твердому паливі. Якість товару вище середньої, конструктивно котли вирізняються застосуванням в теплообмінниках пукльованих труб власного виробництва.

Ціна на товар коливається в діапазоні – вище середньої (табл. 2.3 і рис. 2.12). Цінова політика відповідає продуктовій лінійці.

Таблиця 2.3

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]