Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДИПЛОМНА_вся 19.01_ОСт.doc
Скачиваний:
100
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
4.93 Mб
Скачать

Характеристика сегментів

Сегмент

Респонденти, що увійшли в сегмент

%

Характеристика сегменту

1

а01,а06,а07,

а12,а13,а15,

а16,а17,а18,

а19,а20,а21,

а23,а24

56

Люди в основному із середнім рівнем статку та вищою освітою. Для них велике значення мають як марка виробника, так і ціна котла. Вони готові купляти котел лише відомих виробників.

2

а02,а08,а09,

а10,а11,а14

24

Люди із середнім і нижче середнього рівнем доходу. Для них не має особливого значення марка виробника, але значну роль відіграє ціна котла. Такі люди більше схильні купувати котел по низькій ціні будь–яких виробників.

3

а03,а04,а05,

а22,а25

20

Це група людей в основному середнього і вище за середній рівнем доходу, спроможні без особливих зусиль витратити котел більше 10 тис грн. Для них важливе місце займає марка виробника і (що дуже важливо) обслуговування. При цьому ціна і для них грає все–таки не останню роль.

Отже, проаналізувавши результати опитування мажна сказати, що цільовим для фірми є кластер № 3 тому, бо це сегмент людей, які готові витратини на купівлю котла більше 10000 грн.; ціна котла для кінцевого споживача має коливатися в діапазоні 9000–11000 грн.; ці люди звертають увагу на марку котла і зручність обслуговування. «ATON» є популярний та преревірений виробник, має налагоджену систему сервісного обслуговування. Кластер №3 складає 20% опитуваних, а підприємство має на меті продавати конденсаційні котли ATON «Condensing» на рівні 5–8% від всього свого виробництва котлів. Оскільки процент виробництва є меншим від прогнозованого проценту кінцевих споживачів, то товар має продаватися – котел ATON «Condensing» доцільно вводити на ринок.

Конденсаційні котли ATON «Condensing» – це має бути апарат, побудований на основі передових технологій, він матиме орієнтовно технічні характеристики наведені в табл. 3.10. Котел призначений для опалення і гарячого водопостачання та забезпечення економного використання палива. Конденсаційні котли відрізняються високою ефективністю використання палива (умовний ККД становить 109%) та відповіднозначною економією палива (більше 15%) в порівнянні з традиційними котлами, високими екологічними показниками роботи (низький вміст NOx, CO у продуктах згоряння) та можливістю застосування в низькотемпературних підлогових системах опалення.

Таблиця 3.10

Технічні характеристикиAton «Condensing»

Найменування параметра

Од. вим.

ATON «Condensing»

1

Потужність

кВт

7,9 – 26,3

2

ККД

%

109

3

Відвід продуктів згоряння

дим.

4

Продуктивність по ГВП (Т = 30 ºС)

л/м

12,5

5

Витрата газу

м³/год

0,75–2,95

Унікальність конденсаційного котла ATON «Condensing» буде в його серці – алюмінієвому теплообміннику, який працювати в режимі конденсації навіть при приготуванні гарячої води (ГВП).

Конденсаційні котли ATON «Condensing» використовуватимуть додатково теплоту, яку звичайні котли викидають в димохід разом із водяними парами в димових газах. Температура димових газів у звичайних котлах близько 110 °С, а в конденсаційних котлах близько 70 °С. Саме це додаткове тепло, що виділяється в режимі конденсації водяної пари з продуктів згорання, і забезпечує економію енергоносія, що і становитиме суть нової передової технології.

При розробці котла ATON «Condensing» проектанти повинні дотримуватися таких норм:

  • Економічність високий ККД (до 109%), висока продуктивність за рахунок застосування конденсаційних технологій і роботи в режимі компенсації температури зовнішнього повітря при невеликих габаритних розмірах;

  • Екологічність високі екологічні показники роботи – низький вміст NOx, CO у продуктах згоряння;

  • Безпека та надійність захист від утворення накипу, система захисту від високого тиску в системі опалення;

  • Функціональність сумісність роботи з сонячними колекторами і теплими підлогами, можливість підключення системи управління через інтернет, електронна система діагностики неполадок.

  • Комфортність – низький рівень шуму за рахунок спеціальної ізоляції, компактний і ергономічний дизайн.

  • Конструктивні переваги незалежність контуру опалення та гарячого водопостачання, легкість сервісного обслуговування, робота при мінімальному тиску газу.

Конденсаційний котел ATON «Condensing» відповідає вимогам Директив Європейського Союзу стосовно екологічній безпеці та показникам енергоефективності. Отже, може бути рекомендований представникам цільового сегменту.

Дуже важливо встановити ціну на котел ATON «Condensing», щоб вона відповідала можливостям споживачів, і забезпечувала плановий прибуток для підприємства.

Скористаємось методом обґрунтування ціни з орієнтацією на витрати та методом з орієнтацією на конкурентів і після цього обґрунтуємо остаточну ціну на котел ATON «Condensing».

Таблиця 3.11

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]