Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
42
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
471.55 Кб
Скачать

Тема 8.Організація обліково-операційної роботи в банках

Організація бухгалтерського обліку та операційної роботи в банках. Вимоги до організації обліково-операційної роботи. Розподіл аналітичних рахунків між відповідальними виконавцями, ведення спеціальної Книги обліку розподілу і перерозподілу рахунків між обліково-операційними працівниками банку. Організація робочого дня і документообігу. Операційний день банку, встановлення часу його початку і завершення.

Організація внутрішньобанківського контролю. Мета внутрішньобанківського контролю, облікові процедури, що підлягають внутрішньобанківському контролю. Первинний контроль розрахунково-грошових документів. Додатковий внутрішньобанківський кон­троль. Контроль за зберіганням і використанням печаток, штампів, бланків, ведення обліку печаток і кутових штампів банку. Подальший контроль, періодичність, напрямки перевірки стану обліково-операційної роботи. Оформлення результатів подальших перевірок.

Організація аналітичного й синтетичного обліку в банках. Нор­мативне регулювання і порядок відкриття рахунків клієнтам. Порядок ведення Книги реєстрації відкритих рахунків. Ведення записів в особових рахунках, загальні реквізити особових рахунків і виписок з них. Порядок надання клієнтам виписок з рахунків і дублікатів виписок з рахунків. Основні регістри синтетичного обліку в банках, їх побудова, порядок і періодичність складання.

Виправлення помилкових записів в обліку. Порядок оформлення виправних ордерів, відображення в особових рахунках виправлення помилок.

Розрахунково-грошова документація банку. Вимоги до заповнення первинних документів, порядок оформлення касових, меморіальних, позабалансових документів. Особливості електрон­них розрахункових документів, функціонування системи «клієнт—банк».

Порядок зберігання бухгалтерських документів. Відповідальність за правильну організацію порядку зберігання бухгалтерських документів. Періодичність формування документів. Докумен­ти, що підлягають обов’язковому зберіганню. Порядок вилучення первинних документів, облікових регістрів, бухгалтерських звітів і балансів банку.

Тема 9.Організація обліку касових операцій банку

Загальні питання організації обліку касових операцій банку. Організація обліку і контролю операцій прибуткової, видаткової, вечірньої каси банку, каси перерахунку грошової виручки. Організація документообігу за касовими операціями банку. Контроль і ревізія готівки в касах і сховищі банку. Оформлення результатів котролю касових операцій банку.

Тема 10.Організація обліку кредитних операцій банку

Загальні питання організації обліку кредитних операцій банку. Організація обліку стандартної заборгованості за кредитами, заборгованості під контролем, субстандартної, сумнівної і безнадійної. Організація обліку формування і використання резервів на покриття можливих втрат від кредитних операцій банку. Організація обліку нарахованих, прострочених нарахованих доходів, не сплачених у строк доходів за наданими банком кредитами. Організація обліку операцій кредитного характеру (РЕПО, факторинг тощо). Організація документообігу за кредитними операціями бан­ку. Організація контролю за кредитними операціями банку.

Соседние файлы в папке Кузьм_нська_Орган_зац_я обл_ку у банках КНЕУ