Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Проектування системи управління персоналом Заоч. Маг. 2015.doc
Скачиваний:
42
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
812.54 Кб
Скачать

Передмова

Навчальна дисципліна «Проектування системи управління персоналом» є вибірковою. Вона заснована, з одного боку – на систематизації вже набутих студентом знань щодо особливостей організації праці та принципів побудови ефективного організаційно-економічного механізму управління персоналом, а з іншого боку – на необхідності набуття нових знань в сфері HR-інжинірингу.

Для сучасного фахівця з управління персоналом знання проблем та напрямків їх вирішення в сфері ефективної організації роботи персоналу є неодмінною умовою успішної професійної діяльності.

Предметом навчальної дисциплін «Проектування системи управління персоналом» є система управління персоналом підприємства (організації, установи) та її складові.

Метою дисципліни є формування у студентів системи знань з теорії, методології і практики проектування систем управління персоналом сучасного підприємства (організації, установи).

Основне завдання курсу полягає в тому, щоб сформовані студентами знання, уміння і навички були достатніми для кваліфікованого вирішення питань з проектування та вдосконалення систем управління персоналом.

В ході вивчення дисципліни вирішуються такі завдання:

- вивчення основних підходів, принципів і методів організаційного проектування системи управління персоналом сучасного підприємства (організації, установи);

- набуття практичних навичок розробки і реалізації організаційних проектів в системі управління персоналом підприємства (організації, установи), їх технічного та інформаційного супроводження.

Місце дисципліни в навчальному плані підготовки магістрів. Теоретичною і методологічною базою вивчення дисципліни є: економіка праці та соціально-трудові відносини; економіка підприємства; менеджмент; управління персоналом; планування діяльності підприємств; інформатика; проектний аналіз; організація праці.

Оволодіння основними теоретичними положеннями, практичними навичками і методичними принципами та прийомами в сфері проектування ефективних систем управління персоналом дозволить студентам самостійно розробляти організаційні структури управління, проектувати робочі місця, оптимізувати систему управління персоналом і змінювати реорганізацію (реструктуризацію) підприємства (організації) в разі потреби.

Посібник розроблено згідно з програмою навчальної дисципліни, відповідно до освітньо-професійної програми підготовки магістрів, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем «магістр» за галуззю знань 0305 «Економіка та підприємництво» за спеціальністю 8.03050501 «Управління персоналом та економіка праці».

1. Програма навчальної дисципліни

«проектування системи управління персоналом»

Програма вивчення варіативної навчальної дисципліни «Проектування системи управління персоналом» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки магістра у галузі знань 0305 «Економіка та підприємництво» спеціальності 8.03050501 «Управління персоналом та економіка праці».

Предметом вивчення навчальної дисципліни є система управління персоналом підприємства (організації, установи) та її складові.

Міждисциплінарні зв'язки: вивчення дисципліни ґрунтується на знаннях з економіки праці та соціально-трудових відносин; економіки підприємства; менеджменту; управління персоналом; планування діяльності підприємств; інформатики; проектного аналізу; організації праці.

Програма навчальної дисципліни складається з таких змістових модулів:

Змістовий модуль 1. Теоретико-методологічні засади проектування системи управління персоналом

Змістовий модуль 2. Особливості планування і реалізації проектів в системі управління персоналом

Змістовий модуль 3. Організація впровадження нових бізнес-моделей у практику управління персоналом