Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Проектування системи управління персоналом Заоч. Маг. 2015.doc
Скачиваний:
42
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
812.54 Кб
Скачать

1. Мета та завдання навчальної дисципліни

1.1. Метою викладання навчальної дисципліни «Проектування системи управління персоналом» є формування системи знань з теорії, методології і практики проектування систем управління персоналом сучасного підприємства (організації, установи).

1.2. Основними завданнями вивчення дисципліни «Проектування системи управління персоналом» є вивчення основних підходів, принципів і методів організаційного проектування системи управління персоналом сучасного підприємства (організації, установи); набуття практичних навичок розробки і реалізації організаційних проектів в системі управління персоналом підприємства (організації, установи), їх технічного та інформаційного супроводження.

1.3. Згідно з вимогами освітньо-професійної програми студенти повинні володіти компетенціями:

Інструментальними: здатність отримувати, аналізувати та систематизувати інформацію з базових питань програмного матеріалу з різних джерел (підручник, навчальний посібник, періодичні видання, Інтернет), ефективно організовувати свій робочій час.

Міжособистісними: здатність здійснювати ефективні міжособистісні комунікації, удосконалювати знання щодо сучасних принципів і підходів проектування як ефективного інструменту розвитку у майбутніх фахівців навичок управління на індивідуальному, міжособистісному та груповому рівнях.

Системними: здатність застосовувати знання, новітній досвід та дослідницькі здібності з теорії і практики сучасних принципів проектування систем управління персоналом в процесі рішення комплексних проблем управління організаціями в конкурентному середовищі.

Спеціальними: уміння визначати та обирати основні методологічні засоби для проектування системи управління персоналом; здатність забезпечувати високу ефективність діяльності підприємства (організації) через застосування різних методів проектування системи управління персоналом; здатність оцінювати, коригувати та модифікувати чинну організаційну структуру управління підприємством (організацією), здійснювати реорганізаційні (реструктуризаційні) проекти; здатність аналізувати сучасні HR-технології в забезпеченні високої ефективності управління персоналом підприємства (організації); здатність розробляти дієздатні проекти щодо удосконалення чинної чи розробки нової ефективної системи управління персоналом та її підсистем; здатність супроводжувати документообіг в сфері праці та управління персоналом за допомогою процесного підходу до побудови системи управління персоналом; уміння використовувати інструменти і методи попереднього, поточного та заключного контролю за діяльністю персоналу та організації для своєчасного проектування змін та управління ними; демонструвати уміння застосовувати сучасне програмне забезпечення щодо питань проектування ефективних систем управління персоналом підприємства (організації).

2. Інформаційний обсяг навчальної дисципліни модуль і.

Змістовий модуль 1. Теоретико-методологічні засади проектування системи управління персоналом

Тема 1. Зміст, склад, структура, предмет, об’єкт, завдання дисципліни «проектування системи управління персоналом»

Зміст, склад і структурно-логічна схема вивчення дисципліни «Проектування системи управління персоналом».

Предмет, об’єкт, завдання і система компетенцій щодо вивчення дисципліни «Проектування системи управління персоналом».

Зв'язок дисципліни «Проектування системи управління персоналом» з іншими навчальними курсами та її місце в системі менеджменту персоналу підприємства (організації).