Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Друга іноземна (німецька) І курс.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
954.88 Кб
Скачать

Тема 12. Людина та її діяльність

Формування лінгвістичної, соціолінгвістичної, прагматичної компетенцій, які забезпечують адекватну мовленнєву поведінку в ситуаціях, пов’язаних з діяльністю людини, а саме: здатність розуміти на слух фрази і вирази, пов’язані з особистою інформацією, роботою, навчанням; вміння виразити й відповісти на вираження почуттів (здивування, щастя, сумування, зацікавленість, байдужність); вміння описувати буденні і святкові події, розповідати про свої плани та домовленості; здатність розуміти й реагувати адекватно на запитання; вміння висловити й запитати судження або враження під час обговорення певного питання; вміння передавати простими реченнями зміст прочитаного або почутого в усній та письмовій формах; вміння писати нескладні тексти (есе, особисті листи тощо).

Змістовий модуль 5. Інформативне читання

Тема 16. Інформативне читання літератури загальнопізнавального характеру

Формування і розвиток комунікативних компетенцій у видах інформативного читання (вивчаючого, ознайомлювального, пошукового) автентичних текстів загальнопізнавального характеру: вміння визначати тему, основні факти й найважливіші деталі прочитаного, знаходити в тексті ключові слова, фрази й речення, використовувати уявлення про загальний зміст тексту для здогадки про значення незнайомих слів із контексту; вміння складати план прочитаного; вміння перефразовувати у спрощеному вигляді короткі уривки тексту, вміння усно реферувати прочитане.

Змістовий модуль 6. Індивідуальні завдання

Написання есе на теми, пов'язані з життям, навчанням, найближчим оточенням студента та навколишнім світом

Формування знань, навичок і вмінь, необхідних для написання есе: знання структури есе; уміння розкрити його тему; уміння лаконічно викладати свою думку; навички правильного лексико-граматичного оформлення повідомлення; уміння користуватися соціокультурними знаннями.

  1. Методичні рекомендації до Самостійної роботи

1 Семестр Модуль 1. Лінгвістичні компетенції

Змістовий модуль 1. Фонетичні норми іноземної мови

Тема 1. Вступний фонетично-орфоепічно-орфографічний курс

Мета роботи: Навчитися правильно артикулювати звуки німецької мови, знати інтонаційні особливості різних типів висловлювань (стверджувальних, питальних, окличних речень, привітання), мати уявлення про ритмічні групи, про розподілення наголосу у мовному потоці, про зв’язування слів у мовному потоці, про такі явища як зчеплення та зв’язування; уміти читати німецькі голосні та приголосні букви, а також буквосполучення; навчитися читати німецькою мовою; уміти передавати основні інтонаційні особливості німецької мови.

План вивчення теми

  1. Опрацювання теоретичного матеріалу («Знаки фонетичної транскрипції», «Класифікація та характеристика німецьких голосних та приголосних», «Правила складоділення»).

  2. Виконання тренувальних вправ.

  3. Опрацювання теоретичного матеріалу («Ритмічна група та ритмічний наголос», «Зв’язування звуків у мовному потоці», «Інтонація стверджувальних та питальних речень»).

  4. Виконання тренувальних вправ.

  5. Опрацювання теоретичного матеріалу («Вимова німецьких голосних » «Правила читання»).

  6. Виконання тренувальних вправ.